Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.6.2012 17:42:42
|
|
|
|
ivannna
|
maraj
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 20.6.2012 21:28:34
|
|
|
|
Nataša1
|
Maraj, nemoj da tuguješ. Bar znaš šta je problem. Kad završiš sa laparoskopijom, eto tebi bebe! Samo pozitivno
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.6.2012 7:04:56
|
|
|
|
pari
|
Maraj, biće sve u redu! dobro je da znaš na čemu si...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.6.2012 18:28:03
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala drage na podrsci. Ja jos nekako ne prihvatam da se to meni desava... Al' sta cu... Danas me malo jace boli stomak, evo 3. dan intervencije i malo krvarim...Ne znam da li tako treba...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.6.2012 12:21:06
|
|
|
|
nata11
|
Maraj bar imas neke rezultate i smernice sta dalje a i to je nesto. Ne brini bice sve OK
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.6.2012 23:54:01
|
|
|
|
Štetica
|
Crtice imam pitanje za vas. Sta ste sve radile od nalaza pre hsg-a,tj,kako je otkriveno da treba da se radi? Ja sam tek na pocetku istrazivanja uzroka tako da me sve interesuje. Hvala unapred.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 8:30:05
|
|
|
|
pari
|
u principu ne postoje znaci da treba da se uradi HSG, nego ako posle određenog vremena nema rezultata, sledeći korak je hsg, jer samo tako može da se odredi prohodnost jajovoda... A priprema za hsg uključuje briseve, bitno je da su oni dobri i onda se radi hsg...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 9:38:57
|
|
|
|
nata11
|
Stetice ja sam radila pracenje folikula, hormonsku sliku, krvna slika, urinarna, test na hlamidiju ureoplazmu i sl. E sada je sledece HSG i test na antispermatozoidna antitela. Samo sto nikako da se otarasim gljivica da bih mogla da radim HSG. Juce sam bila kod jednog dr prepodne i popordne kod drugog ( ovaj drugi mi deluje OK za sada) i koristim opet 12 dana vaginalete pa opet vaginalni, cervikalni bris i papa. Pa ako su oni OK onda idem na HSG.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 9:49:21
|
|
|
|
mirela78
|
Pozdrav.. Kad sam radila HSG tako me je bolilo da se i sada najezim kad se sjetim..... A nisu zacepljeni,a bebe ni na vidiku.....
Ponekad sam tako umorna od svega...od danas,od sutra, od tuge, od malih želja, od velikih snova, od sjećanja, od nadanja, a najviše od čekanja... Ali ipak čekam i čekaću, i pored toga što neki kažu da onaj koji čeka samo gubi vrijeme...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 10:42:13
|
|
|
|
Štetica
|
pari,nato hvala na informacijama. trenutno sam u fazi cekanja(na klomifenu),pa cu videti da li ce me dr uputiti i na to.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 13:46:07
|
|
|
|
Nataša1
|
Štetice, ako ikako možeš promeni lekara. Stvarno je neodgovorno da ti daje stimulaciju a da pre toga nije ispitao prohodnost jajovoda niti bilo šta drugo. Klomifen se radi tek na kraju, kada stigneš pred VTO. Prvo se radi: Spermogram tvog muža Folikulometrije (praćenje ovulacije) Brisevi na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu Tvoji hormoni Antispermatozoidna antitela za oboje Prohodnost jajovoda Tek ovde se daje klomifen ako je sve ok ili ako nema ovulacije. Ima još 2 stvari posle: Imunološke analize Genetske analize
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 15:25:42
|
|
|
|
Štetica
|
natasa1 sad sam skroz zbunjena,pratio mi 2-3ciklusa folikumetriju,kaze imam mikrocisticne jajnike,dijagnozaPCOS. Juce odradila hormone 2dc(na sopstveni zahtev),hvala bogu oni su kako treba.ovih dana cemo odraditi spermogram(opet na svoju ruku),a ja u petak idem da radim briseve,trazicu sve da mi odradi,pa ako bude sve ok moracu sama da trazim HSG. inace ovo mi je 4dr za kratko vreme,3 su bila privatnici a ovaj iz dz.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 17:18:51
|
|
|
|
nata11
|
Stetice ja sam juce isla kod 2 doktora, odlucila se za 2 kod koga sam isla popodne inace to mi je 4 doktor da idem aktivno kod nekoga (ne racunam one na 1 pregled). Razlog je sto su mi svi pratili folikule i uzimali novac i svi su u fazonu a imate vremena mladi ste. Inace i ja sam sve analize radila na svoju ruku, prosto sam pratila na RR i gledala sta kako ide. Moras sama da juris inace od doktora nema nista. Sada muku mucim sa gljivicama da bih isla na HSG. SIgurna sam da ti RR dosta pomaze kao sto je i meni jer od kada sam ovde aktivirala sam se malo vise sa testovima dok sam pre toga verovala doktorima sve sto mi kazu. Sada svaku informaciju odmah prenosim ovde i cekam komentare. Tako da, veliko hvala :)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 17:20:21
|
|
|
|
nata11
|
Natasa kak ose rade imunoloske i genetske analize? Jer to isto ide iz krvi ili ...?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 18:19:37
|
|
|
|
Štetica
|
Nato isti slucaj je i samnom da mi nije RR imam utisak da bih poludela,jer svi dr su nekako opusteni i niko nece da se pozabavi problemom,koji ocigledno negde postoji. E sad da li mi treba HSG to neznam,ali cu i za to da pitam. Posto bi trebalo u petak da radim papa test,trazicu da mi odmah uradi i mikrobioloske da budem nacisto sa time i da imam pripremljen nalaz ako iskukam taj HSG. Pokusaj da uzimas maticni mlec,uz terapiju,da malo podignes imuni sistem,pa ce valjda i gljivice nestati.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 18:19:45
|
|
|
|
Štetica
|
Nato isti slucaj je i samnom da mi nije RR imam utisak da bih poludela,jer svi dr su nekako opusteni i niko nece da se pozabavi problemom,koji ocigledno negde postoji. E sad da li mi treba HSG to neznam,ali cu i za to da pitam. Posto bi trebalo u petak da radim papa test,trazicu da mi odmah uradi i mikrobioloske da budem nacisto sa time i da imam pripremljen nalaz ako iskukam taj HSG. Pokusaj da uzimas maticni mlec,uz terapiju,da malo podignes imuni sistem,pa ce valjda i gljivice nestati.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 18:19:53
|
|
|
|
Štetica
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 20:47:21
|
|
|
|
Nataša1
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Natasa kak ose rade imunoloske i genetske analize? Jer to isto ide iz krvi ili ...? Imunološke analize su razna antitela (antikardiolipinska, antinuklearna, beta-2-likoprotein...), imamo temu o tome na forumu - KLIK Imunološke analize se rade u krvi. Za svaku stavku se radi Igg i Igm, tako da izađe jedno 15-ak stvari, i nisu jeftine. Ako su neke vrednosti poremećene, to često govori o problemima sa implantacijom, ali sve se lako rešava. A genetske analize se prvo počinju mutacijama koje su vezane za duboke venske tromboze - ima 4 mutacije (5 Lieden, Protrombin, MTHFR i PAI-1). Rade se ili na uput ili privatno u Helixlabu. One govore o problemima sa implantacijom i o učestalim spontanim pobačajima. Eventualno se radi kariotip oba partnera (mada nisam čula da je tu nađen ikad neki problem), a u slučaju muškog steriliteta rade se mikrodelecije Y hromozoma. Genetske se rade tako što se uzima uzorak epitela sa unutrašnjeg obraza - samo se štapićem malo trlja po obrazu unutar usta, i to je to. Ništa naravno ne boli, bude za minut gotovo i posle se čeka jedno 5 dana )ili par meseci ako se ide državno).
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 20:51:12
|
|
|
|
Nataša1
|
IZVORNA PORUKA: Štetica natasa1 sad sam skroz zbunjena,pratio mi 2-3ciklusa folikumetriju,kaze imam mikrocisticne jajnike,dijagnozaPCOS. Juce odradila hormone 2dc(na sopstveni zahtev),hvala bogu oni su kako treba.ovih dana cemo odraditi spermogram(opet na svoju ruku),a ja u petak idem da radim briseve,trazicu sve da mi odradi,pa ako bude sve ok moracu sama da trazim HSG. inace ovo mi je 4dr za kratko vreme,3 su bila privatnici a ovaj iz dz. Štetice, kako to da imaš PCOS a da su ti hormoni dobri? Obično žene sa PCOS imaju viši LH i izraženije muške hormone. Slažem se sa Natom, retko koji doktor je stvarno spreman da se posveti, a malo njih je stvarno stručno za sterilitet. Nego polako čitaj po forumu šta su žene radile, pa rešavaj jedno po jedno. Kad se zainatiš, brzo ćete da rešite problem. Srećno!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.6.2012 21:33:33
|
|
|
|
Štetica
|
Natasa zato sam i radila hormone, za 15god,koliko posecujem ginekologa ovo mi je prvi put da mi neko kaze da imam pcos,pa sam prodimila i otisla po uput kod endokrinologa. Uradim sve i zena u labaratoriji kaze ovde nema ni P a kamo li PCOS. Ludost. Da mi nije RR i vas,imam utisak da bih skrenula.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2012 5:04:40
|
|
|
|
sandrasrki
|
Dobro jutro drage moje ja malo poranila . Na poslu sam pa dok nema nikog da vam pisem . Ima li sta novo. Zna li neko da mi kaze koliko traju nalazi hsg posto ja zbog nekih lekova nesmem da radim vto minimum 6 meseci pa se pitam da li cu to opet morati da radim
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2012 9:36:03
|
|
|
|
nata11
|
Sandra mislim da ce ti uvaziti HSG rezultate. Nisam radila jos HSG ali koliko sam citala sve su ga radile samo jednom.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2012 11:15:33
|
|
|
|
ivannna
|
sandrasrki slazem se sa natom,ipak prohodnost se ne menja tako brzo i lako tako da bi trebalo da vazi duuuuze!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2012 12:53:47
|
|
|
|
Snekile7
|
Idem sledeci mesec na laparoskopiju, u Visegradsku, imam miom, mogu li oni meni tada uraditi i hsg, da vide stanje jajovoda i da ih produvaju kad vec rade laparo i kad sam vec pod anestezijom, jel hsg ustvari histeriskopija? Planiramo na iui posle.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 25.6.2012 16:18:38
|
|
|
|
Maraj
|
snelile, pa kad vec ides na laparaskopiju, videce ti i stanje jajovoda. To ti je pouzdanija metoda od hsg-a. hsg nije histeroskopija
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?