|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
7.10.2010 22:02:06   
marija andrijana
Hvala Alexis!!!

Jesi li radila u anesteziji ili bez?

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 626
11.10.2010 14:16:46   
vanica
Cao svima, znima me da li kao posledica izvodjenja hsg-a moze da se javi cista na jajniku?

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 627
15.10.2010 18:45:28   
fitsum
user posted image cao ja nakon produvavanja krvarim vec 3 dana i boli me stomak dali je normalno

Direktna veza do poruke: 628
15.10.2010 18:50:02   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: marija andrijana

Hvala Alexis!!!

Jesi li radila u anesteziji ili bez?

Bez anestezije,u Kg-u ne postoji druga opcija.
A iskreno ja ne bih to radila sa totalnom,jer postupak bas kratko traje.Boli ali podnosljivo.

Ja sam anesteziju kad sam operisala dojku mnogo lose podnela pa sad o tome da HSG radim negde u BG-u sa anestezijom nisam ni razmisljala.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

Direktna veza do poruke: 629
15.10.2010 18:53:35   
Alexis79
fitsum dobrodosla

meni je lekar rekao da je malo krvarenje u narednim danima normalno kao i bolovi tj.grcevi.
Meni je trajalo 2-3 dana.

Mada je i jod kojim se tu nesto sterilise slicne boje kao i krv pa ti se mozda i to pojavljuje.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 630
15.10.2010 20:39:31   
dacca

IZVORNA PORUKA: fitsum

user posted image cao ja nakon produvavanja krvarim vec 3 dana i boli me stomak dali je normalno

Cao fitsum! Ja sam radila HSG u avgustu. Skokni do 24 sttrane, tamo sam ja moje stanje opisivala!

(odgovor članu fitsum)
Direktna veza do poruke: 631
18.10.2010 23:21:17   
marija andrijana
Blizi se. Ili petak ili ponedeljak. Ni sami ne znaju kad da me zakazu.
Bas sam uplasena iako sam sva vasa iskustva i savete detaljno procitala.
I dalje sam zbunjena.
Ne znam da li da radim u anesteziji ili bez nje? Drugo, nervira me sto su mi rekli da moram dva dana da ostanem u bolnici, pogotovu kad procitam da se negde ide odmah kuci.
Svi kazu da je to rutinska stvar, a ja to dozivljavam kao smak sveta.
Nikako ne mogu da se opustim. Sta da radim?

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 632
19.10.2010 22:03:24   
marija andrijana
Zakazali su mi HSG za 26.10. Ni petak ni ponedeljak, nego utorak!

Direktna veza do poruke: 633
19.10.2010 22:07:10   
Anchy_Ljuba
marija andrijana

titleAndStar(27,0,0,false,"","")
  Ja sam hsg radila u Narodnom Frontu, sa anestezijom jer sam cula da su bolovi jako veliki bez nje. Ne traje dugo, ne osetis nista.....

***Sreca, sreca, radost najveca***

Direktna veza do poruke: 634
21.10.2010 23:04:55   
marija andrijana
anchy_ljuba,
hvala ti puno!

evo jednog teksta koji moze da pomogne svima nama ovde, a i meni - istina o HSG-u:

Histerosalpingografija
Ova metoda, kao i insuflacija jajovoda, služi prevenstveno za određivanje prolaznosti jajovoda, a zatim, što je još važnije i što predstavlja njeno preimućstvo, za lokalizaciju eventualnih prepreka u njima, za ustanovljavanje oblika i pravilnosti lumena tuba i materične šupljine i za otkrivanje izvesnih nepravilnosti, patoloških procesa i izraslina na sluznici materice i jajovoda. Histerosalpingografija se sastoji u ubrizgavanju kontrastne mase kroz kanal grlića materice u materičnu šupljinu i jajovode, a preko njih, ako su prolazni u trbušnu duplju. U toku ubrizgavanja kontrasta načini se rendgenski snimak na kome se vidi kanal grlića, šupljina materice i lumeni jajovoda sa eventualnim patološkim promenama na njima. Za sprovodenje histerosalpingografije koriste se uljani i vodeni rastvori kontrastnih sredstava. Uljana sredstva daju jasniju sliku, ali se na njima teže ocrtava reljef sluznicc materice i jajovoda. Pored toga što se teže i sporije resorbuju, ona mogu prelaskom u krvne sudove da dovedu do masne embolije. Vodeni rastvori kontrastnih sredstava brže se resorbuju, ne uzrokuju masnu emboliju i daju precizniji reljef ispitanih sluzokoza, ali je sam snimak ponekad manje jasan. Ipak, danas se sve više koriste usavršeni vodeni rastvori kontrastnih sredstava.
Pri vršenju histerosalpingografije, pored neposredne rendgenskopije i rendgenskog snimka načinjenog istovremeno sa ubrizgavanjem kontrasta, uz kontrolu pritiska pod kojim se kontrast ubrizgava, neophodno je načiniti nekoliko kontrolnih snimaka. Vreme kada će se načiniti kontrolni snimci zavisi od toga da li se koriste uljana ili vodena sredstva. Prilikom upotrebe uljanih sredstava poslednji kontrolni snimak vrši se posle 24 sata, a vodenih odmah posle ubrizgavanja, a najkasnije posle nekoliko sati. Histerosalpingografija se najčešće koristi u dijagnostici i terapiji steriliteta opstrukcionog porekla. Osim toga, ona se kao pomoćna metoda koristi u dijagnostici genitalne tuberkuloze, benignih, pa čak i malignih tumora materice i jajovoda, amenoreje, a ponekad i intaktne tubarne trudnoće. Nadalje, ona ima veliki dijagnostički značaj za ustanovljavanje razvojnih anomalija unutrašnjih polnih organa, a koristi se i kao metoda za diferencijalnu dijagnozu u razlikovanju materice od genitalnih i ekstragenitalnih tumora male karlice.
U toku histerosalpingografije mogu se javiti komplikacije slične komplikacijama pri insuflaciji jajovoda. To su infekcija, niptura jajovoda i masna embolija, ako se koriste uIjna kontrastna sredstva. Pažljivom pripremom bolesnice pre intervencije i pravilno korišćenom tehnikom, uz poštovanje osnovnih medicinskih principa asepse i antisepse, pomenute komplikacije mogu se redukovati do krajnjih granica. U vezi sa tim, da bi se predupredilo širenje infekcije, pored obaveznog ginekološkog pregleda pre ove intervencije, treba svakako izvršiti bakteriološki pregled vaginalnog razmaza i odrediti broj leukocita i brzinu sedimentacije eritrocita. Histerosalpingografija srne da se radi samo ako ne postoje znaci upale i osetljivost unutrašnjih polnih organa žene i ako su navedeni laboratorijski nalazi u normalnim vrednostima. Da bi se izbegla ruptura jajovoda, u toku intervencije ubrizgava se, prema prostranstvu matericne duplje najviše do 8 ccm kontrastnog sredstva pod određenim maksimalnim pritiskom koji ne srne da prelazi 2,5 bara. Opasnost od embolije ne postoji pri korišćenju vodenih rastvora kontrastnih sredstava, zbog čega se ona danas uglavnom i upotrebljava.
Posle histerosalpingografije, koju je bolje ne vršiti ambulantski, žena treba da ostane tri dana u postelji da bi izbegla eventualnu infekciju. Neki ginekolozi radi prevencije upale preporučuju da žena uzima nekoliko dana sulfonamide i antibiotike.
Insuflaciju jajovoda i histcrosalpingografiju, kao metode koje u sebi kriju znatne opasnosti u pogledu eventualnih komplikacija, treba koristiti na kraju ispitivanja, kada se isključi postojanje svih ostalih razloga za neplodnost žene.

(odgovor članu Anchy_Ljuba)
Direktna veza do poruke: 635
30.10.2010 15:30:20   
ica82
Aj probam opet, posto iz prve nisam uspela da napisemuser posted image
Ovako jako sam se plasila da uradim hsg i zato odlagala vec par meseci. Konacno resim sad moram, nakon konsultacije sa lekarom iz Fronta.
Otisla tamo u petak u 8, do 9 me primili i smestili. U 11 radili hsg pod totalnom anestezijom. Nista nisam osetila i prezadovoljna sam. Da mi sad neko kaze radi ponovo sledeceg meseca, bez razmisljanja, gore mi je kad odem kod zubara. Verujte mi ta anestezija je drugacija od klasicne pri operaciji, cim sam se probudila posle 15 ak min, bila sam skroz pri sebi, ni vrtoglavice, nista. Stomak me je boluckao mozda 20-ak min, ali jako slabo i to samo leva strana. Posle toga ja se osecala kao da mi apsolutno nista nije radjeno, pa se pitam cega sam se toliko plasilauser posted image
Lekar mi je rekao da su nalazi odlicni, da ne treba da pijemo antibiotike (mislim na sve nas 4 koje smo tog dana radile), merili nam temperaturu u toku dana i to je to. Jutros sam dosla kuci, dakle u Frontu se prespava jedna noc, nemam pojma zasto, valjda za slucaj da se javi temperatura, a jedna cimerka je morala na posao tako da je na licni zahtev oko 3-4 vec otisla iz bolnice.

Tako da je moj savet opusteno skroz, ne znam kako je bez anestezije, ali sa njom je odlicno, pa sad svako neka proceni.

Posto je danas subota nisam nasla docu da pitam za odnose u ovom mesecu, ali to cu uraditi u ponedeljak, nadam se da nece biti kasno jer je tada vec 13 dc, mada su mi ovulacije obicno 14- 15 dc. Javicu sta mi je rekao.

Direktna veza do poruke: 636
30.10.2010 20:38:31   
neta
cao svima,isto sam i ja radila hsg,nije bilo tako bezbolno,isto bez anestezije i dobila sam negativan rezultat,jel mi je levi kanal zacepljen i sad moram da radim laparaskopiju i mnogo se bojim toga.jel neko od vas radio to pa mi recite jeli bolno...hvalauser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 637
30.10.2010 20:43:03   
dunja RR
Draga neta dobrošla user posted image

ja sam radila laparaskopiju dva puta i sada idem i treći put najverovatnije; nije strašno ne boj se, sve imaš u temi laparaskopija

KLIKNI

(odgovor članu neta)
Direktna veza do poruke: 638
5.11.2010 17:48:54   
neta
Bolje te nasla dunja,i hvala ti puno za informaciju,i daj boze da imamo uspeha i zatrudnimouser posted image posle laparaskopije.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 639
11.11.2010 22:59:47   
drjole
"Ono što te hrabri je naravno osoblje koje ima strpljenja za svaku tvoju reakciju."
Drago mi je da ste zadovoljni! Nadamo se da cete uskoro doci sa user posted image stomacicem! Osoblje rentgena

(odgovor članu materija)
Direktna veza do poruke: 640
11.11.2010 23:35:11   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: neta

Bolje te nasla dunja,i hvala ti puno za informaciju,i daj boze da imamo uspeha i zatrudnimouser posted image posle laparaskopije.

daj Bože svima nama user posted image

(odgovor članu neta)
Direktna veza do poruke: 641
13.12.2010 11:26:23   
jekiki
Imam jedno pitanjce (mozda je glupo al sta da radim kad nisam toliko upucena). U cetvrtak ujutro treba da idem na HSG-e i sve mi je jasno u vezi pripreme dan ranije ali pise i da treba staviti mikroklizmu a ja ne znam sta je to. Pomazite molim vas!!!user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 642
13.12.2010 11:28:27   
Olga75
Jekiki ima da se kupi u apoteci da ti se isciste creva tj. da se dobro iskakis ) . 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 643
13.12.2010 11:55:11   
jekiki
Hvala ,prvi put radim ovako nesto pa sam ko magare u magliuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 644
14.12.2010 19:09:19   
Anoniman
Zdravo devojke!
Čitam ovde da ima srećnica koje su HSG radile u totalnoj anesteziji i malko im zavidim. Ja sam danas to uradila bez ikakve anestezije i mogu reći da sam sad presrećna jer sam mnogo bliže cilju! Ako bude sve po planu u januaru ili februaru ću raditi inseminaciju!
Želim da ohrabrim sve vas koje to tek čeka i da vam kažem da jeste bolno ali nije neizdrživo! Može se poreditim sa jakom menstrualnim bolom. U svakom slučaju sve brzo prodje i vrlo brzo se vratiš u normalu ( meni je to radjeno pre manje od 12h)
Svima vam držim palčeve i budite hrabre!user posted image

(odgovor članu jekiki)
  Direktna veza do poruke: 645
14.12.2010 20:40:50   
modesti blejz
pre tri sata sam radila hsguser posted image
nalazi su uredni sve je prohodno
radila sam u opstoj anesteziji i nista nisam osetila posle sat vremena su me pustili kuci i vec sada je kao da nista nije ni bilo

nadam se bebacu uskorouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 646
14.12.2010 20:55:33   
dacca
Zene moje, svaka cast! Ljubi vas stara HSG-ovka user posted image

(odgovor članu modesti blejz)
Direktna veza do poruke: 647
14.12.2010 23:07:38   
Alexis79
Super zene ,bitno je da je to proslo i da je sve prohodno

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 648
15.12.2010 0:45:35   
sanela
Pozdrav za sve vas,ja sam stara HSG-ovka i želim da ohrabrim sve koje idu da to obave. Meni je rađeno bez anestezije i boli ali nije nepodnošljivo,brzo prođe.Nije to ništa stršno.Kad sam ja trebala da idem na produvavanje mislila sam da je to nepodnošljivo ali kad se sad sjetim sve to vrijedi jer u sobi spava mamino zlato.Zato SRETNO user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 649
19.12.2010 0:13:33   
*Maki*
Ako ovog meseca ne uspem da zatrudnim uz pomoć klofena+pregnyla, trebalo bi da mi Dr radi HSG. Užasno se plašim jer sam čitala svakakva iskutva po forumima, pa sam ga pitala da li boli i da li radi HSG sa anestezijom...??
Kaže on meni ''''''''Ne, ne radim sa anestezijom...ali kad ja radim HSG ništa ne boli, možeš slobodno da pitaš pacijentkinje kojima sam to radio do sada. Ja radim HSG polako, ako nešto malo zaboli prestajem, ne idem po svaku cenu'''''''' user posted image

Videćemo user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 19.12.2010 0:14:59 >

(odgovor članu sanela)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

novac za Gej paradu ili za parove koji žele dete
argus

Da li smatrate da je sramota da se novac troši za Gej paradu, a ne za parove koji žele dete

Da (84%)

Ne (16%)

Ukupan broj glasova: 185

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here