|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
25.8.2010 15:33:03   
liliana
Ne

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 601
25.8.2010 15:34:46   
Maza82
user posted image

svako zašto, ima svoje zato......

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 602
25.8.2010 15:42:54   
ksenija81

IZVORNA PORUKA: Maza82

Treba mi informacija. Pošto mi je doktor rekao poslije svih odrađenih nalaza da je sve ok, da mi je sledeći korak HSG (idući mjesec) interesuje me pošto radim kod privatnika, da li se radi pod anestezijom ili ne i da li mogu da biram recimo da kažem da hoću anesteziju, jer me strah. Neko kaže boli, neko ne, a ja baš i nisam neki heroj.

Mazo mislim da privatnici uglavnom daju totalnu. Mene je dr pitao kako hocu, da sam rekla necu anesteziju onda bi mi radio drzavno, a ovako je privatno. Zasto da se mucis i strepis da li cete boleti ili ne?

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 603
25.8.2010 15:45:55   
Maza82
P a naravno, zato i pitam draga, ali me samo interesovalo da li ima neke veze sa kvalitetom. Kolikko je prošlo od kada si radila HSG?

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 604
25.8.2010 15:54:13   
ksenija81
Radila sam ga u decembru prosle godine. Kad ti ides? jel ti vec zakazano?

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 605
25.8.2010 15:56:30   
Maza82
Nije, rekao mi je da mu se javim ako i kada dobijem, jer sam imala ciljane odnose, pratila sam folikule. I pošto je sve ok. rekao je da ako dobijem da ćemo raditi HSG. Tako da sada čekam, treba da dobijem oko 01.09.

Direktna veza do poruke: 606
25.8.2010 15:59:36   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: Maza82

Nije, rekao mi je da mu se javim ako i kada dobijem, jer sam imala ciljane odnose, pratila sam folikule. I pošto je sve ok. rekao je da ako dobijem da ćemo raditi HSG. Tako da sada čekam, treba da dobijem oko 01.09.
mazo ako uzmes anesteziju ...mozd ace im biti teze da utvrde da lli su zacepljenei...jer u slucaju da jesu ...ti odmah osetis bol....mada najbolje da ti dr kaze..ja sam radila hsg i bas mi je bilo izuzetno nelagodno....neki cudan bol...

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 607
25.8.2010 16:00:57   
Maza82
E vidiš anuk zbog toga i pitam!!! Hvala ti draga pitaću dr. Sada idem, moram kući, a sutra ako te uhvatim da te pitam još par sitnica!!!

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 608
25.8.2010 16:11:15   
anuksunamun
sto se mene tice -anestezija-naravno ukoliko je moguce

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 609
25.8.2010 16:26:05   
ksenija81
Anuk, ali se na rentgenu vidi kojom brzinom prolazi kontrast, da li se izliva u trbusnu duplju. Mislim da bol nije merilo, kod svakog je drugacije...
Nego, zasto ti opet ides kad si vec bila?

Direktna veza do poruke: 610
25.8.2010 16:32:03   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Anuk, ali se na rentgenu vidi kojom brzinom prolazi kontrast, da li se izliva u trbusnu duplju. Mislim da bol nije merilo, kod svakog je drugacije...
Nego, zasto ti opet ides kad si vec bila?
ma ne ..ja sam samo nagadjala....mozda ...ali kontam sada ne bih to uradila bez anestezije...a ovde me dr hteo poslati kao da proveri jos jednom..ali sam otkazala....promenila sam dr...nema potrebe...a i rekla sam vec hiljadu puta ovde znam da sam dosadna...kada se jajovodi zalepe pa se produvaju ..ne mora da znaci da su uspeli da sacuvaju funkcionalnost...to sam ovde cula od dr
....one dlacice u jajovodu koje guraju opl.jajnu c. u matericu mogu da budu ostecene i onda dzaba prohodni jajovodi....mislim 300 cudauser posted image

Direktna veza do poruke: 611
25.8.2010 16:39:20   
ksenija81
Pa da, ali to se moze dokazati jedino laparoskopijom. Ja sam imala ceste upale jajnika pa me je zato slao i bilo je sve ok. E sad da li su tim upalama ostecenje dlacice, ko ce ga znati user posted image
A jel kod tm sve ok?

Direktna veza do poruke: 612
25.8.2010 16:43:26   
anuksunamun
ja sam radila bas laparoskopiju....nakon sto su mi na hsg-u utvrdili da su mi jajovodi zacepljeni....i kaze mi dr ovde to je poseban test za utvrdjivanje te funkcionalnosti tih "pipaka"...a moj dragi ima super spermogram (hvala Bogu)bas smo prosle nedelje dobili rezultat...ovaj dr kod kojeg sam sada ..smatra da su mi jajovodi osteceni....ali videcemo...ako jesu idem n avto....necu gubiti vreme...u novembru bih krenula u ta detaljna ispitivanja krvi i svega ostalog...radila sam vec folikulometriju ali nisam zavrsila to do kraja u srbiji jer smo preselili...imam redovne i jake ovulacije...mozda samo glava koci a mozda i pipci user posted image user posted image user posted image user posted image videcemo

Direktna veza do poruke: 613
25.8.2010 17:04:27   
ksenija81
A jesi imala neke upale, bakterije? Bas ne kontam tu zensku fiziologiju. Eto ja non stop bila pod nekim upalama i bakterijama, pa mi sve ok...

Direktna veza do poruke: 614
25.8.2010 17:08:52   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: ksenija81

A jesi imala neke upale, bakterije? Bas ne kontam tu zensku fiziologiju. Eto ja non stop bila pod nekim upalama i bakterijama, pa mi sve ok...
imala sam pre produvavanja....jajovodi su mi se zacepili od hlamidije..pre mesec dana sam uradila testove na bakterije cista sam ko suza....imala sam malu vaginozu ali nista strasno ..popila sam antibiotike pa dobila malo gljivice.....ali onih groznih bakterija nema...i gljivice su prosle ...sada samo heftam i cekam novembar..

Direktna veza do poruke: 615
25.8.2010 17:15:08   
ksenija81
Sto novembar ? user posted image

Direktna veza do poruke: 616
25.8.2010 17:17:10   
anuksunamun
dobijam zdr.knjizicu...pa ako bude trebala vto-bice mi besplatna...ubo me slucaj da u kanadi placa drzava vto samo kada su u pitanju zacepljeni jajovodi...ili bilo koji drugi problem sa njima :):):)user posted image user posted image a i svi ostali pregledi ce mi biti preko osiguranja....

Direktna veza do poruke: 617
26.8.2010 9:46:48   
Maza82
Meni sad ništa nije jasno!!! Ako mi ustanove recimo da su začepljeni, jel ih oni odmah produvaju ili moram da radim laparaskopiju, brkam to user posted image

Direktna veza do poruke: 618
28.8.2010 15:53:21   
Alexis79
Tek kad ti budu radili Hsg ustanovice da li su ti bili zacepljeni ili ne.
Mislim da ne postoji drugi nacin da saznaju .
U slucaju da su ti zacepljeni a ne budu mogli da ih probiju dok ti rade Hsg ,onda ce da ti preporuce laparoskopiju.

A kad ides na Hsg?

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 619
9.9.2010 8:23:47   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Ognjena

Evo drage moje, da vam dam malo podrske, ja sam imala HSG pre dva ipo meseca i pre 7 dana sam otkrila da sam u drugom stanjuuser posted image user posted image user posted image
Samo napred, nemojte se plasiti, koliko god da je strasno (ili nijeuser posted image ) to je sigurno korak napred!
VeeeeEEEEEEEEeeeliki pozdrav od novopecene trudniceuser posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 620
9.9.2010 8:25:59   
daca77
A jel' neko radio HSG kod dr Jurisica?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 621
16.9.2010 10:26:22   
materija
Zahvaljujući iskustvu žena i devojaka koje su pisale na ovom forumu, bila sam vrlo ohrabrena da uradim HSG u Višegradskoj bez anestezije i za 10 minuta. I bila sam u pravu. Juče sam odradila intervenciju i mogu svima da poručim da je toliko nepotrebno ići u totalnu anesteziju zbog ove procedure. Sve izgleda kao pregled koji traje malo duže.Najviše sam sam se bojala tog početka i nameštanja instrumenata - neprijatno je kao i svaki pregled - i ništa više. Bol za koji kažu da je kao jači menstrualni bol, nije - znam ja i za jače bolove. Osećaj dok ležiš i čekaš da slikaju je postepeni pritisak u donjem delu stomaka,prvo centralnom, a onda osećaš sa strane. Nema nikakvog žiganja, nagle promene bola. I taj osećaj traje dok ne završe i drugi snimak. Ono što ti stvara strah je sam ambijent, zveckanje metalnog pribora i grozni rendegnski sto na kome ležiš. Ono što te hrabri je naravno osoblje koje ima strpljenja za svaku tvoju reakciju.

Nadam se da će i moje iskustvo doprineti da se ohrabrite!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 622
23.9.2010 17:47:31   
jance
jel neko radio HSG posle laparoskopije mozda?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu materija)
Direktna veza do poruke: 623
6.10.2010 18:32:45   
marija andrijana
drage devojke,

moram da uradim hsg jer se spremamo za inseminaciju, pa ako to ne uspe, a najcesce ne uspe, onda na vto.
da se ne razlikujem, strasno se plasim hsg-a. to mi je totalno strano i nisam ni sanjala da cu to morati da radim.
mm se spermogram pogorsao user posted image , pa nam je dr rekao da ne gubimo vreme...

sad sam u fazi prikupljanja svih analiza, a i dalje ne znam u sta sam se upustila. citam sve ove komentare i prilicno su utesni, mada taj sto, taj rengen, deluje jezivo. do sada sam 3 puta bila na operacionom stolu i imam jeziv strah i od lekara, a kamoli od bilo kakvih intervencija.
hsg cu raditi u frontu (ako ta inf. nesto znaci).

zelim da pitam da li je, osim bolova, bilo nekih ozbiljnih komplikacija u toku ili posle intervencije?

hvala unapred!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 624
7.10.2010 20:32:30   
Alexis79
marija adrijana,

Ja sam radila HSG u martu i to na svoju inicijativu .
Bol kao bol i nije strasan toliko .Kao jaci menstualni grcevi koji traju kratko u jacim naletima.
Meni su sve menstruacije bolne pa sam navikla.
I to mi je tako bilo jer su mi bili zapuseni jajovodi.
U slucaju da nisu mislim da je bol manja ili da je nema.

Cela intervenica traje oko 10-tak minuta ,a sam bol ( makar kod  mene)u tri navrata po 10-tak sekundi.
Ali sve brzo prodje i brzo se zaboravi.
Nikakve komplikacije nisam imala posle toga ,samo sam se pazila da ne podizem nesto tesko i lezala sam malo vise.
Prva menstruacija posle toga mi je bila obilnija nego inace.
To jedino

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

da li vam se svidja ime Uros?
pisuljica

:)

da (64%)

ne (36%)

Ukupan broj glasova: 88

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here