Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.1.2011 23:02:18
|
|
|
|
plačljiva
|
MAKI,NE BRINI BIĆE SVE OK.ŽELIM TI OVE GODINE .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.1.2011 12:18:27
|
|
|
|
*Maki*
|
Hvala puno!! I ja tebi zelim isto ako vec nisi Kiss Juce sam cula da provera prohodnosti jajovoda moze da se radi magnetnom rezonancom i da je potpuno bezbolno....da li je to istina i kako se radi? Trazila sam na net-u celo vece ali nisam nasla nista konkretno.
< Poruku je uredio *Maki* -- 9.1.2011 12:21:32 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.1.2011 15:19:59
|
|
|
|
plačljiva
|
Nisam čula za tu informaciju,i ne raspituj se o tome,nego uradi taj hsg kao i svi mi.Sve smo izdržale,izdržaćeš i ti.IPAK TO TRAJE SAMO MINUT!!!Ne razmišljaj o intervenciji,i javi nam se kada završiš. BIĆE SVE OK!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 10.1.2011 13:54:39
|
|
|
|
*Maki*
|
Ja samo onako pitam za MR, jer sam u istom danu cula od 2 osobe za to. Sutra u 11h me primaju u bolnicu, prekosutra mi moj Dr radi HSG. Vec duze vreme idem kod njega na preglede i puno mu verujem. Poznajemo se dobro, pa mislim da ce mi odraditi HSG pazljivo Drzite mi fige, javljam vam prekosutra kako je bilo Hvala ti puno draga Placljiva
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 10.1.2011 23:57:30
|
|
|
|
marija andrijana
|
Maki, budi bez brige! Cekamo vesti! Ljubac!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.1.2011 12:22:37
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: marija andrijana Maki, budi bez brige! Cekamo vesti! Ljubac! Maki, mislimo na tebe
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.1.2011 16:19:52
|
|
|
|
plačljiva
|
MAKI,UZ TEBE SMO!!!Kako je bilo???
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 13:50:45
|
|
|
|
*Maki*
|
Vratio se junak Bila sam se da *prostite u*rala od straha... ali bespotrebno!! Bilo je upravo onako kako ste mi rekle Nije uopste strasno!! Boli samo dok ti stave tu iglu kroz glic, ali ni to nije ne znam kakav jak bol, a kada te pune kontrastom osecaj je isti kao kad dobijes pa te malo muci stomak. Nista strasno! Doktor je sve odradio jako pazljivo, i rekao mi je da bol zavisi i od toga kako se sve to odradi. Pregled je vise neprijatan nego bolan. Ja sam primljena juce ujutro i to me najvise smorilo. Bila sam sama u sobi, dosadnooooo i malopre sam pitala Dr da me pusti ranije jer mi se uzasno pila kafa i htela sam da crknem od dosade (imala sam ja i muziku, i knjigu i novine...ali..) Rezultat: levi jajnik totalno zacepljen, a desni je odlican-propusta skroz. Doktor nam je savetovao da sad ovaj ciklus i naredni probamo bez stimulacije, rekao je da ne bi da radi laparaskopiju zbog toga sto je skroz zapusen. Da je delimicno onda bi postojala opasnost od vanmatericne i radio bi mi sigurno laparaskopiju. Posto je kod mene sve ostalo ok, rekao je da mi mozemo prirodnim putem da zabebimo ali samo treba vremena...zbog tog zacepljenog jajovoda i zbog prolaktina da nismo isli na preglede samo bi se uzalud mucili. Znaci mi sad 2 ciklusa probamo bez icega, pa ce opet stimulacija a onda ako opet ne uspemo salje nas za Beograd ili Novi Sad. Videcemo. Idem da legnem jer malo krvarim, nista me ne boli. Znaci, nije nista strasno!! :) Strasno je sto sam samo cekala od juce ujutro. Ljubim vas sve i hvala vam za podrsku, bez vas bi mi sve bilo pusto
< Poruku je uredio *Maki* -- 12.1.2011 13:53:13 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 14:09:34
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: *Maki* Vratio se junak Bila sam se da *prostite u*rala od straha... ali bespotrebno!! Bilo je upravo onako kako ste mi rekle Nije uopste strasno!! Boli samo dok ti stave tu iglu kroz glic, ali ni to nije ne znam kakav jak bol, a kada te pune kontrastom osecaj je isti kao kad dobijes pa te malo muci stomak. Nista strasno! Doktor je sve odradio jako pazljivo, i rekao mi je da bol zavisi i od toga kako se sve to odradi. Pregled je vise neprijatan nego bolan. Ja sam primljena juce ujutro i to me najvise smorilo. Bila sam sama u sobi, dosadnooooo i malopre sam pitala Dr da me pusti ranije jer mi se uzasno pila kafa i htela sam da crknem od dosade (imala sam ja i muziku, i knjigu i novine...ali..) Rezultat: levi jajnik totalno zacepljen, a desni je odlican-propusta skroz. Doktor nam je savetovao da sad ovaj ciklus i naredni probamo bez stimulacije, rekao je da ne bi da radi laparaskopiju zbog toga sto je skroz zapusen. Da je delimicno onda bi postojala opasnost od vanmatericne i radio bi mi sigurno laparaskopiju. Posto je kod mene sve ostalo ok, rekao je da mi mozemo prirodnim putem da zabebimo ali samo treba vremena...zbog tog zacepljenog jajovoda i zbog prolaktina da nismo isli na preglede samo bi se uzalud mucili. Znaci mi sad 2 ciklusa probamo bez icega, pa ce opet stimulacija a onda ako opet ne uspemo salje nas za Beograd ili Novi Sad. Videcemo. Idem da legnem jer malo krvarim, nista me ne boli. Znaci, nije nista strasno!! :) Strasno je sto sam samo cekala od juce ujutro. Ljubim vas sve i hvala vam za podrsku, bez vas bi mi sve bilo pusto E bravo Maki vidis da nije nista strasno I naravno da mozes da ostanes i sa jednim jajovodom, priroda je cudo A sto vam je savetovao bez stimulacije? Mislim da bi bilo bolje sa, jer u tvom slucaju, sta ako se pojave folikuli samo na levom jajniku? Ali valjda on zna bolje
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 14:11:15
|
|
|
|
*Maki*
|
Bez stimulacije da se malo odmorim od svega. Evo vec su mi od sutra plodni dani, necemo ni naredni ciklus...pa cemo opet klomifen ako ne daj boze ne uspe
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 14:14:18
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: *Maki* Bez stimulacije da se malo odmorim od svega. Evo vec su mi od sutra plodni dani, necemo ni naredni ciklus...pa cemo opet klomifen ako ne daj boze ne uspe Ahaa, dobro dobro, ajde odmaraj i uzivaj, glavno si pregrmela
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 15:25:28
|
|
|
|
plačljiva
|
Junače,svaka čast!!!Sada odmor pa za koji mesec .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 17:25:20
|
|
|
|
*Maki*
|
Zaboravila sam da napisem da mi nisu dali nista, ni inekciju protiv bolova ni tabletu...nisam smela mnogo da zapitkujem, umesto toga doktor mi je pevao -- nekada su ljudi svi, bili kivni na mene...kako smo se samo voleli...oka tvoja dva, suzama, ne daju da tekuuuu ...--
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 17:36:42
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: *Maki* Zaboravila sam da napisem da mi nisu dali nista, ni inekciju protiv bolova ni tabletu...nisam smela mnogo da zapitkujem, umesto toga doktor mi je pevao -- nekada su ljudi svi, bili kivni na mene...kako smo se samo voleli...oka tvoja dva, suzama, ne daju da tekuuuu ...-- bravo za Dr, svaka mu cast
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.1.2011 18:11:00
|
|
|
|
dacca
|
Bravo Maki
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.1.2011 7:39:47
|
|
|
|
marija andrijana
|
Maki superiska! Drago mi je da je sve proslo u najboljem redu! Kiss
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.1.2011 8:22:29
|
|
|
|
*Maki*
|
Dacco, Marija andrijana, hvala vam puno drage moje, sad je lakse kad znam sta se dole desava :)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 28.1.2011 11:51:03
|
|
|
|
*Maki*
|
Sta znaci sledece: - cervikalni kanal uredne duzine, naglasenih kripti - Desni jajovod se projektuje u celini, propustljiv za kontrast kaudalno
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:11:22
|
|
|
|
daca77
|
Posto narednog ciklusa radim HSG, interesuje me da li je neka od vas odmah nakon snimanja u anesteziji, ustala i otisla kuci? Malo mi je cudno da odmah nakon budjenja pustaju...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:17:29
|
|
|
|
jekiki
|
Daco 77 ja sam radila HSG u decembru u frontu oni ne praktikuju pustanje kuci taj dan , iako sam mogla to popodne kuci, ali kako oni kazu na moju odgovornost i uz moj potpis , ja ostala tu noc. Ovo vazi za front a za druge ustanove ne znam. Gde radis HSG?
< Poruku je uredio jekiki -- 16.2.2011 13:19:55 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:21:45
|
|
|
|
*Maki*
|
Daco, nije ti potrebna anestezija. Meni doktor nije hteo ni inekciju protiv bolova da da, a ja sam insistirala... rekao mi je da nije dobro da se to praktikuje ali mi nije objasnio do kraja zbog cega. Nemoj sreco da se opterecujes kao ja, stvarno nije toliko strasno. Ja ne znam, mozda je kod svake zene drugacije, ali meni je doktor pre intervencije tvrdio da on radi polako i da pitam zene kojima je radio da li je bolelo-mislim da zavisi od toga kako se uradi. Boli samo kada postavljaju iglu, ali to je 5 sekundi. Inace ja sam posle 2 sata izasla iz bolnice,jer je sve bilo u redu i nisam krvarila. Mislim da je neozbiljno pustiti pacijenta odmah kuci, moras biti najmanje 2 sata posle intervencije u bolnici a posle toga ako je sve u redu izlazis na svoju odgovornost-potpis. Nisam radila kod privatnika jer ipak to nije ni naivna stvar... Moraju te pripremiti pre intervencije, tj. dezinfikovati jodom par puta, mene su uvece, ujutro i pred samu intervenciju.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:25:02
|
|
|
|
moja ciklama
|
Maki, bravo za HSG. Ja sam mislila da radim u Frontu. A sada mi nešto iskrslo da radim u Višegradskoj. Naravno, ako IUI bude ne uspešna. Jel ima neka iskustva iz Višegradske?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:25:43
|
|
|
|
daca77
|
Drage, radim u Leskovcu...moji dr su veliki protivnici toga da radim bez anestezije, jer sam operisala endometriozu pre 3 god.i smatraju da ima puno priraslica i da ce strasno boleti... Videcu kako cu proci...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:32:28
|
|
|
|
*Maki*
|
Pa dobro, radi onako kako kazu lekari. Samo napred, nemoj da se plasisi, nije ni anestezija tako strasna stvar...malo te osamute i nista te ne boli Moja ciklama, samo napred draga, devojke ce ti vec reci gde je bolje da radis, posto ja nisam iz Bgd-a i ne znam kakva je sitacija tamo. Ljub
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.2.2011 13:32:37
|
|
|
|
jekiki
|
Draga ako imas puno priraslica kao sto kazes moj ti je savet sa anestezijom jer to onda moze da bude bas bolno , ali opet nismo svi isti. U svakom slucaju ti uradi onako kako mislis da je najbolje za tebe i srecno da sve bude super
|
Anketa
вртић.пеперутка16Који вртић похађа ваше дете?Не иде у вртић, имам га код куће. (
100%)
Јавни. (
0%)
Приватни. (
0%)
Валдорф. (
0%)
Монтесори. (
0%)
Ukupan broj glasova: 2Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!