Veca77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (26.1.2010 9:14:31)
|
Drage moje, ja sam juce bila na HSGu u Visegradskoj! Naravno, znate da oni to tamo rade bez anestezije!!! Obzirom da je moj prag bola visok i da u kuci nemam ni jedan lek protiv bolova, mislila sam da cu bez problema proci tu intervencijicu!!! I tako je i bilo! Zahvaljujuci STRUCNOM, LJUBAZNOM I TOPLOM osoblju, ja sam bila dovoljno opustena da me ne boli toliko!! Bolelo me je samo prvih 30 sekundi dok su namestali cevcicu (da ne kazem gurali i dzarali po mojim kanalima [sm=smiley13.gif]), ali posle toga ama bas nista! I pitala sam doktora "jel' sad ovo treba da me boli?" a on pita "pa jel' vas boli?"; a ja kazem "ne" a on ce "to je dobar znak"! Jajovodi su mi prohodni i jako sam srecna zbog toga!!! Da se razumemo, osecaj jeste malo neprijatan, jer lezite na drvenom stolu (nema duseka), osecate se kao u filmu kada se budite iz kome posle nekog vremena (5-6 glava oko vas i svi vas bodre i pricaju kako ce sve biti ok) - cak me je jedan mladi medicinski brat (mislim da se zove Jovan) gladio po kosi nekoliko puta da me valjda "utesi" a ja sve vreme procam "ma meni je dobro!" Posle vam suvom vatom ciste taj kontrast (kao tuferom ga upijaju) i to je isto malo neprijatno jer je ta vata suva! Babica Zorica me je naknadno odusevila - do rendgen sobe me je vodila za ruku (iako som joj nekoliko puta rekla da se ne bojim), a ona "ti si moje dete i sva moja deca moraju lepo da prodju ovo"! Kakva carica! Dala mi je neke savete (koje ovog meseca necu moci da iskoristim [sm=smiley13.gif]), ali dobro!! Rekla mi je da vec veceras mozemo da mutimo, da posle drzim noge gore pola sata, a svakog dana da pijem caj (kombinacija zalfije i macine trave) makar 1 solju dnevno!!! Nadam se da sam vam nesto pomogla! Samo pitajte ako ima jos nejasnoca!!! [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|