mala28 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (27.11.2009 14:57:14)
|
Pozdrav svim devojkama,juce sam radila hsg u Visegradskoj pa da vam prenesem svoje iskustvo.Prvo se na prijemu obavi sve vezano za papirologiju salju vas u garderobu gde skidate svoje stvari i uzimate njihovu spavacicu i papuce(bolje ponesite svoje od kuce ja nisam znala da treba),odlazite na odeljenje i smestaju vas u sobu. Kada vas smeste prozivaju vas za ambulantu gde uzimaju dodatne podatke,urade vam vaginalni pregled i daju probnu inekciju ja mislim joda u ruku da vide da li ste alergicni,vracaju vas u sobu nazad i cekate da vas pozovu za hsg. Hsg sam radila bez anestezije,jedino sto sam par sati ranije stavila cepic diklofena sto moze da ublazi bolove,doktor mi je rekao da sam trebala pola sata ranije da stavim da bi bio bolji efekat.Lezete na sto koji je kao jedna ploca gde imate dodatke za noge.Ociste vas jodom, stavljaju spekulum i ubacuju vam neku cevcicu kroz koju ubacuju kontrast i urade vam dva snimka.Bilo je bolno ali stvarno kratko traje,mozda jedno 7-8 min najvise.Vracaju vas u sobu i lezite jedno 3 sata dok vam ne otkucaju listu i otpust.Mene je boleo stomak nakon toga kao jaci menstrualni bolovi ne odmah vec par sati kasnije.Moji rezultati su bili dobri,prohodni su mi jajovodi.Dobila sam da pijem ciprocinal narednih 5 dana.Eto to je bilo moje iskustvo.Jos jedanput meni je bilo bolno ali izdrzljivo i brzo prodje, nekog boli vise nekog manje.
|
|
|
|