RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

dacca -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:05:00)

Iva, ja sam iz Crne Gore[sm=smiley1.gif]

nikole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:05:00)

Uh sad mi je lakse zato sto ja imam bolne menzise toliko bolne da padam u nesvest. Jos samo da imam prohodne kanale....

dacca -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:06:03)

Nikole, jesi li radila neke analize?

nikole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:08:51)

ona radi na GAK u to je klinika naspram Urgentnog centra. 

nikole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:11:37)

Ma radila sam preglede klasika. Jer samo godinu dana bili u zabludi zbog doktora koji nam je uzimao pare. Nisam znala sta trebam da radim. E sad kad smo nasli ovu doktorku idemo iz pocetka. Za neki dan radim cervikalni i vaginalni bris.

Iva979 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:14:43)

IZVORNA PORUKA: nikole

ona radi na GAK u to je klinika naspram Urgentnog centra. 

E onda ne znam, vidi ovu temu od pocetka, mozda je neko tamo radio.

nikole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:17:55)

hvala u svakom slucaju..videcu. Ma u stvari ono sto me ceka ne mogu da promenim tako da sta je tu je. 

bebironcic -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:23:13)

IZVORNA PORUKA: Iva979

Ako ti zakaze u Narodnog fronta, dobices totalnu anesteziju i bices 3 dana u bolnici, ako budes u Visegradskoj, nema anestezije, dodjes ujutru i des kuci oko 14h
Ja sam radila u Narodnom frontu bez anestezije i odmah nakon pregleda kada je dr pogledao snimke pustili me kuci,negde oko podneva.

Iva979 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:32:40)

Izgleda da je od doktora do doktora jer su meni onako objasnili.

sunčica -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 14:46:47)

IZVORNA PORUKA: dacca

Iva, ja sam iz Crne Gore[sm=smiley1.gif]

i ja sam

liliana -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 15:08:41)

Ja sam HSG radila ovde kod mene bez anestezije, i tek kada sam pre 2 god bila u Frontu, čula sam da se u Beogradu on radi pod totalnom anestezijom. Žene koje su bile sa mnom u sobi su me "belo" gledale kada sam im rekla da se to kod nas radi bez anestezije. U Frontu su istog dana ili sutradan po odrađenom HSG-u išle kuči.

kleopatra* -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (3.3.2010 15:13:31)

I ja sam radila HSG u Visegradskoj bez anestezije i nakon 45 min. su me pustili kuci jer sam super podnela,nista osetila nisam ali bukvalno nista.

Alexis79 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (7.3.2010 0:32:54)

IZVORNA PORUKA: nikole

Ma radila sam preglede klasika. Jer samo godinu dana bili u zabludi zbog doktora koji nam je uzimao pare. Nisam znala sta trebam da radim. E sad kad smo nasli ovu doktorku idemo iz pocetka. Za neki dan radim cervikalni i vaginalni bris.

Jel sve to radis u Kg-u ili Bg-u ? Posto i ja imam lose iskustvom sa jednim privatnim ginekologom u Kg-u.Samo ga pare interesuju.

Gde ces da radis HSG ?

Michaela -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (8.3.2010 10:39:33)

Ćao, ja treba da radim hsg u bolnici u Pančevu, dali imate iskustva kako rade i koliko se ostaje u bolnici? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

kaca82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (11.3.2010 10:26:39)

Drage cure,evo i mene,da Vas pozdravim.Posle dve godine trudjenja,nema nista od trudnoce,tako da smo uradili sve potrebne analize(detaljne) i posto dr nije nasao razlog zbog kog nema bebe,preporucio je laparoskopiju.Inace,dr je iz Krusevca,privatno radi,a preporucio mi je da radim to u BG.Inace,ja ne zivim u Srbiji,pa bih zato morala doci dole.A sta mislite,zar se prvo ne radi HSG ili?Nemam iskustva,a i malo znam o svemu ovome,pa Vas zato molim za savet.Da poslusam dr ili ima nekog iz Krusevca ko bi mi mogao reci radi mi se HSG dole u KS?

ksenija81 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (14.3.2010 17:41:19)

IZVORNA PORUKA: kaca82

Drage cure,evo i mene,da Vas pozdravim.Posle dve godine trudjenja,nema nista od trudnoce,tako da smo uradili sve potrebne analize(detaljne) i posto dr nije nasao razlog zbog kog nema bebe,preporucio je laparoskopiju.Inace,dr je iz Krusevca,privatno radi,a preporucio mi je da radim to u BG.Inace,ja ne zivim u Srbiji,pa bih zato morala doci dole.A sta mislite,zar se prvo ne radi HSG ili?Nemam iskustva,a i malo znam o svemu ovome,pa Vas zato molim za savet.Da poslusam dr ili ima nekog iz Krusevca ko bi mi mogao reci radi mi se HSG dole u KS?

Iskreno, mislim da se prvo radi hsg ali je doktor mozda hteo da izbegne da te dva puta muci, posto se i laparoskopijom utvrdjuje prohodnost i ako ima nekih smetnji odmah se otklanjaju. Pitaj ga zasto to ti je najbolje.

kaca82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (16.3.2010 11:41:23)

Radi li se HSG bas 8-mi dan od prvog dana ciklusa ili moze i kasnije?

Veca77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (16.3.2010 11:44:54)

Radi li se HSG bas 8-mi dan od prvog dana ciklusa ili moze i kasnije?

Kaca, HSG mora da se uradi izmedju 8 i 11dc. Ja sam ga radila 9dc. [sm=smiley1.gif]

kaca82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (16.3.2010 12:22:51)

A kada moram uraditi sve nalaze?Pre ciklusa?

Veca77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (16.3.2010 14:04:31)

A kada moram uraditi sve nalaze?Pre ciklusa?

Da, tako mora! Pre ciklusa sve - i krv (sedimentacija i leukociti) i svi brisevi koji su ti potrebni, jer posle u tom ciklusu neces imati vremena da radis sve to i plus da cekas rezultate! [sm=smiley1.gif]

kaca82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (16.3.2010 15:08:53)

Hvala Veco.Nego,mogu li ja dati sve te nalaze npr.7-og dana ciklusa,a na HSG ici 11-og dana?Jel analize brisa stizu brzo,u priv laboratoriji?

drjole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.3.2010 19:12:34)

IZVORNA PORUKA: Veca77

Drage moje, ja sam juce bila na HSGu u Visegradskoj! Naravno, znate da oni to tamo rade bez anestezije!!! Obzirom da je moj prag bola visok i da u kuci nemam ni jedan lek protiv bolova, mislila sam da cu bez problema proci tu intervencijicu!!! I tako je i bilo!
Zahvaljujuci STRUCNOM, LJUBAZNOM I TOPLOM osoblju, ja sam bila dovoljno opustena da me ne boli toliko!!
Bolelo me je samo prvih 30 sekundi dok su namestali cevcicu (da ne kazem gurali i dzarali po mojim kanalima [sm=smiley13.gif] ), ali posle toga ama bas nista! I pitala sam doktora "jel'' sad ovo treba da me boli?" a on pita "pa jel'' vas boli?"; a ja kazem "ne" a on ce "to je dobar znak"!
Jajovodi su mi prohodni i jako sam srecna zbog toga!!!
Da se razumemo, osecaj jeste malo neprijatan, jer lezite na drvenom stolu (nema duseka), osecate se kao u filmu kada se budite iz kome posle nekog vremena (5-6 glava oko vas i svi vas bodre i pricaju kako ce sve biti ok) - cak me je jedan mladi medicinski brat (mislim da se zove Jovan) gladio po kosi nekoliko puta da me valjda "utesi" a ja sve vreme procam "ma meni je dobro!" Posle vam suvom vatom ciste taj kontrast (kao tuferom ga upijaju) i to je isto malo neprijatno jer je ta vata suva!
Babica Zorica me je naknadno odusevila - do rendgen sobe me je vodila za ruku (iako som joj nekoliko puta rekla da se ne bojim), a ona "ti si moje dete i sva moja deca moraju lepo da prodju ovo"! Kakva carica! Dala mi je neke savete (koje ovog meseca necu moci da iskoristim [sm=smiley13.gif] ), ali dobro!! Rekla mi je da vec veceras mozemo da mutimo, da posle drzim noge gore pola sata, a svakog dana da pijem caj (kombinacija zalfije i macine trave) makar 1 solju dnevno!!!

Nadam se da sam vam nesto pomogla! Samo pitajte ako ima jos nejasnoca!!! [sm=smiley31.gif]

Drago mi je da sam uspeo makar malo da Vam olaksam boravak na nasem rentgenu kao i da ucinim da lakse prodjete samu intervenciju! Zaista se uvek iskreno trudim da kako-tako olaksam pacijentima. Ovakvi tekstovi meni licno daju veliki motivaciju i snagu da i dalje mazim i pazim nase drage pacijente! Veliki pozdrav i zelim da Vam barem jedno bebce zaguce do kraja godine! Visi radioloski tehnicar Jovan

drjole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.3.2010 19:13:22)

Drage moje, ja sam juce bila na HSGu u Visegradskoj! Naravno, znate da oni to tamo rade bez anestezije!!! Obzirom da je moj prag bola visok i da u kuci nemam ni jedan lek protiv bolova, mislila sam da cu bez problema proci tu intervencijicu!!! I tako je i bilo!
Zahvaljujuci STRUCNOM, LJUBAZNOM I TOPLOM osoblju, ja sam bila dovoljno opustena da me ne boli toliko!!
Bolelo me je samo prvih 30 sekundi dok su namestali cevcicu (da ne kazem gurali i dzarali po mojim kanalima [sm=smiley13.gif] ), ali posle toga ama bas nista! I pitala sam doktora "jel'' sad ovo treba da me boli?" a on pita "pa jel'' vas boli?"; a ja kazem "ne" a on ce "to je dobar znak"!
Jajovodi su mi prohodni i jako sam srecna zbog toga!!!
Da se razumemo, osecaj jeste malo neprijatan, jer lezite na drvenom stolu (nema duseka), osecate se kao u filmu kada se budite iz kome posle nekog vremena (5-6 glava oko vas i svi vas bodre i pricaju kako ce sve biti ok) - cak me je jedan mladi medicinski brat (mislim da se zove Jovan) gladio po kosi nekoliko puta da me valjda "utesi" a ja sve vreme procam "ma meni je dobro!" Posle vam suvom vatom ciste taj kontrast (kao tuferom ga upijaju) i to je isto malo neprijatno jer je ta vata suva!
Babica Zorica me je naknadno odusevila - do rendgen sobe me je vodila za ruku (iako som joj nekoliko puta rekla da se ne bojim), a ona "ti si moje dete i sva moja deca moraju lepo da prodju ovo"! Kakva carica! Dala mi je neke savete (koje ovog meseca necu moci da iskoristim [sm=smiley13.gif] ), ali dobro!! Rekla mi je da vec veceras mozemo da mutimo, da posle drzim noge gore pola sata, a svakog dana da pijem caj (kombinacija zalfije i macine trave) makar 1 solju dnevno!!!

Nadam se da sam vam nesto pomogla! Samo pitajte ako ima jos nejasnoca!!! [sm=smiley31.gif]

Drago mi je da sam uspeo makar malo da Vam olaksam boravak na nasem rentgenu kao i da ucinim da lakse prodjete samu intervenciju! Zaista se uvek iskreno trudim da kako-tako olaksam pacijentima. Ovakvi tekstovi meni licno daju veliki motivaciju i snagu da i dalje mazim i pazim nase drage pacijente! Veliki pozdrav i zelim da Vam barem jedno bebce zaguce do kraja godine! Visi radioloski tehnicar Jovan

drjole -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.3.2010 19:21:50)

IZVORNA PORUKA: banini

bravo za osoblje veco...viš'' da još ima dobrih ljudi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ma opaljeni su kao struja!!! Kako se oni tamo zaj.....! Kakav dobar humor imaju!!! Dr uopste nije bio ozbiljan i rezervisan! On mi je prvi prisao kao "ej teacherka! dobar dan!" i odmah krenuo na engleskom!!! Ma strasno!!! Nisam mogla da verujem!!!
Danas idem po otpusnu listu i svima cu da kupim po cokoladu (samo jos treba da izbrojim koliko ih je to bilo oko moje glave [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] )!!!

Uspeli smo da vas opustimo, zar ne? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Dr Pavlovic je umetnik za to! I hvala Vam za cokoladu, nisam stigao da Vam se zahvalim! :)

pepino -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.3.2010 20:00:58)

Vidite vi to zenice,poceli su vam se doktori i ovde javljati,lijepo bome....
A i sumljivo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Naravno salim se malo,pozdrav za doktore,drago mi je da u ovakvim vremenima postoje i takvi,to je danas prava rijetkost!!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>