Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 30.11.2013 13:28:17
|
|
|
|
Bebana17
|
Ninočka, može se zatrudneti uz ciklu, kad smo mi došli na prvu konsultaciju jedna žena je takođe trebala da dođe na drugu konsultaciju, ali se ispostavilo da je trudna Naravno da možeš da se trudiš sa mužićem dok piješ ciklu, nikad se ne zna
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 30.11.2013 13:34:47
|
|
|
|
tamaricapn
|
Bebana kako je kako napredujes sa terapijom
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 30.11.2013 13:48:00
|
|
|
|
Bebana17
|
Tamarice, od juče sam na gonalima (uz diferelin). Nešto sam se zabrinula posle ultrazvuka (malo folikula izbrojao, majku im njihovu folikulsku ) pa ne znam baš kakav ćemo rezultat postići, ali šta je tu je, idemo sa ovim šta imamo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 30.11.2013 15:07:09
|
|
|
|
tamaricapn
|
IZVORNA PORUKA: Bebana17 polako Bebana ne sekiraj se sve ce to biti ok i bice beba sigurno ja 3dec idem na kontroli pijem mikroginamdo 8 dec i od 13 pocinjem i ja sa gonalima a sada nzm dali ce mi ukljuciti dipherelin ali verujem da ce sve proci superiska i da cemo izaci iz njihovog centra sa
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 30.11.2013 15:24:38
|
|
|
|
Dani.kv
|
Wivern bice to kako treba. Videces. Ponesi i neki evric za soping. Krenule su rasprodaje a europark je blizu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 1.12.2013 12:57:11
|
|
|
|
wivern
|
Naravno da mi je to palo na pamet...a tek sta je sve mm palo...kaze on meni "znas u trstu ima...mislim bezveze je da ne odemo do trsta kad smo vec tu".. kod nas u kuci on je shopping manijak...on sve leci shoppingom
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 1.12.2013 13:38:24
|
|
|
|
ivanicasale
|
Zdravo cure.Ja sam se malo izgubila neko vreme ali sam sa vama u mislima.Cestitam novim trudnicama(ako ih ima)da se ne vracam unazad,i naravno da pocelim srecu svim curama koje su pocele da se bockaju. Ja na zalost se necu pridruziti Joletovom klanu pobegulja posto sam isla 26.11 kod dr.Jasmine na uz i nisam trudna,radela sam i betu bila je 1.37.Nesto je videla pa se plasi da nije mozda miom mada ga nije videla pre na uz a endometrijum mi je 8mm iako pijem Mikroginon.Tako da ni sada nije sigurna zato sto nije mogla dobro da vidi prednji zid materice ali je videla nesto. Rekla mi je da radi OGTT Insulinemiju jer moji rezultati hormona su ok i ne pokazuje PSCO kao sto se vide na mojim jajnicima.Inace sam radela TSH i sada je 2.6,a bio je 2.7 pa mi je endokrinolog rekao da pijem svaki dan do Subote 50mg a u Nedelju ne i krajem Decembra da ponovim TSH. 09.12 idem da radim OGTT kod nas u Domu Zdravlja pa videcu tada da odradim vs i cb i da idem kod Interniste za saglasnost za vto. Ja prekosutra zavrsavam sa prvom kutijom Mikroginona i pravim pauzu nedelju dana,rekli su da im se javik kada krenem sa drugom kutijom pa ce valjda tada da mi kazu kada krecem sa injekcijama. Bebana da li si ti na dugom protokolu?Kog dana si krenula sa stimulacijom?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 1.12.2013 15:45:35
|
|
|
|
Bebana17
|
Ivanice, kada si na dugom protokolu kao ja, onda se sa diferelinom počinje kada ti ostane još sedam tableta kontracepcije da popiješ, nebitno koji je dan ciklusa, jer sam ja pila mikroginon malo duže (popila sam jednu tablu i počela drugu jer je tako lekar tražio). Lekar je napravio grupu ženu koje isti dan počinju sa diferelinom i sve smo 7 dana pre poslednje pilule počele sa diferelinom, pa nam je onda zakazan sastanak peti dan od prestanka kontracepcije (jer u međuvremenu dobiješ) i taj dan smo krenuli sa gonalima. U principu se sa diferelinom kreće od 15 do 22,23 pa i 24 dana ciklusa, kako lekar proceni (uštima) pacijenta. A ako ne bude kontracepcije, onda se kreće sa njim u zavisnosti od dužine ženinog ciklusa. Nadam se da sam iole jasno objasnila.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 1.12.2013 16:58:23
|
|
|
|
ivanicasale
|
Bebana ali ja ne primam Diferelin.Meni su rekli Menopur i puregon?!Da li i za njega vazi isto?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 1.12.2013 17:51:06
|
|
|
|
Bebana17
|
Ivanice, onda si ti na kratkom postupku, i sa stimulacijom krećeš posle ispijenog mikroginona, pa kad dobiješ ciklus od drugog dana ciklusa. Ništa se ne sekiraj, sad će januar očas posla, i eto tebe u postupku. Navijam jako za sve nas.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 13:38:43
|
|
|
|
Babybu
|
Drage devojke koje cekate danas sam dobila informaciju da je tender prosao i da ce nas pozvati za par dana a ja sada imam problem.Pre neki dan sam saznala da imam cvor na stitnoj i to hiperaktivan.hipertireozu,tsh mi je nizi a FT4 je dobar...sta ce sada da bude,hocu li moci da idem na vantelesnu ili cu morati da cekam da resim ovaj problem,Molim vas neka se javi neko ko je imao ovakav problem,bas sam ocajna...sta li ce jos da me snadje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 15:13:05
|
|
|
|
Cecana
|
Ivanice i bebana i ja sam u istoj prici,za 5 dana zavrsavam sa prvom kutijom mikroginona,pocinjem sa drugom 7 dana nakon toga, a sa diferelinom kao sto bebana kaze 7 dana pre kraja uzimanja druge kutije mikroginona.Stimulacija Gonalima bi trebala da mi krene oko 8 januara. Zelim vam puno srece,kao i sebi naravno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 16:28:26
|
|
|
|
mina@
|
E pa bas bi bilo super da odem kod privatnika a ne u Front, iako sam tamo deset godina pacijent, bas su me razocarali i iz inata necu tamo ni da se porodim!!!! Inace, ja sam imala samo jedan dan, odnosno malo vise od pola dana... tomi se do sada nikad nije desilo, ja inace imam 3 dana, ali dva dana su potop, celo pakovanje ulozaka i tampona....
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 18:22:29
|
|
|
|
degu
|
Mina jesi li na kontracepciji? Ume da bude baš oskudna kad si na pilulama, ako nisi jel postoji bilo kakva mogućnost prirodne trudnoće? Cecana, Bebana navijam svim srcem
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 18:25:41
|
|
|
|
mina@
|
ma nisam na kontracepciji, ja cekam poziv (a nikako da ga docekam).... bas mi je bila cudna , uvek imam dva tri dana pre ono braon, a sada nista, odma ... ko zna sta je...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 18:30:56
|
|
|
|
degu
|
I ja još čekam pismo otprilike sam isto toliko i trudna. Ako postoji mogućnost za trudnoću uradi testić. Jesu li ti inače redovni ciklusi? Meni su se takva krvarenja dešavala kad imam cistu, ali čak i tad su trajala par dana.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 18:38:56
|
|
|
|
mina@
|
ciklusi su mi tacni, tako je bilo i sada, samo sto je trajalo nepun dan... .... videcemo dok cekam poziv svasta jos moze da se izdesava
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 18:39:50
|
|
|
|
degu
|
Može Ja navijam da nam se pridružiš na spisak Zeznuti VTO
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 19:58:39
|
|
|
|
ivanicasale
|
Bebana meni je dr.Jasmina rekla da cu sada biti na dugom,i rekla je sestri da cu da primam Menopur i Puregon?!Sada sam zbunjena na kakvom sam protokolu? Cecana super nas tri bicemo Januarske trudnice Gde ti radis vto?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 20:03:35
|
|
|
|
dunja RR
|
Devojke borci, navijamo za sve vas
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 20:40:00
|
|
|
|
Bebana17
|
Ivanice, ako ćeš na dugi protokol, on je uvek sa supresivom na početku (kao što napisah diferelin ili suprefact se prima da bi se umirili tvoji hormoni, pa krećeš sa menopurom i puregonom). Ali ne znam zašto se toliko opterećuješ time šta ćeš i kako ćeš. Opusti se, sve će ti oni reći, pa i kada da dođeš, a tako ćeš i saznati da li si na dugom ili na kratkom, jer ako ti kažu da dođeš 2 ili 3 dana ciklusa onda si na kratkom programu. Nemoj se toliko time zamarati, bespotrebno je.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 21:26:48
|
|
|
|
naci1
|
drage moje da Vas pozdravim....moj bebac napreduje zelim Vam svima da i Vi budete srecno koliko sam ja...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 21:58:58
|
|
|
|
plačljiva
|
Drage moje,samo da Vas pozdravim Strašno se nerviram što se uopšte ne pominju rezultati tendera...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 2.12.2013 22:49:20
|
|
|
|
degu
|
Naci pridruži nam se u prvom tromesečju. Ivanice navijam i za tebe, tek sad vidim da se i ti spremaš
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.12.2013 0:15:19
|
|
|
|
Skijasica
|
Cao svima, evo da se pridruzim i ovoj temi. Od skoro sam na forumu. Mi smo dobili poziv na konsultacije i idemo u cetvrtak u Valjevo. Nismo dugo cekali. Bas ste super sve. Citala sam vasa iskustva, nisam bas sva procitala, mnogo su mi pomogla. Sada idem malo spremnija na konsultacije, a nadam se i na ono sto sledi posle!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?