viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (20.9.2013 13:03:07)
|
Chipsy, nemoj sada da se ždereš oko toga, uradila si sve što si mogla i znala, uostalom, ti nisi doktor... kao da nemaš dovoljno sekiracije u životu. Ipak, u sledećoj trudnoći za koju ti želim da dođe što pre, povedi računa. Meni je moj ednokrinolog rekla da i u trudnoći jednom mesečno vadim TSH i da ako pređe 2,5 da je zovem. To mi nije rekao ni jedan ginekolog niti bilo koji drugi lekar. Pri tom, ja nisam imala problem sa hormonima ni sa štitnom, kod endokrinologa sam otišla da mi da uput za insulinski test jer sam to htela samoinicijativno da proverim (ni to mi ginegolozi nisu rekli da radim) ali eto, od nje sam čula mnogo pametnih saveta. Ne znam tačno koje probleme TSH može da izazove, ali očigledno da može mnoge (skoro je jedna devojka ovde pisala da je imala spontani u nekom 5-6. mesecu zbog visokog TSH). IZVORNA PORUKA: Chipsy ja sam rodila bebicu,ali ona ima genetsku mutaciju, i izmedju ostalog ima i mozdane anomalije, za koje za sada ne znamo kako ce da joj uticu na inteligenciju. Jbt da li je moguce da je do toga doslo zbog TSH? Nigde, bas nogde to nismo procitali, sve moguce slucajeve smo iscitali, cak smo bili i kod geneticara Stojkovica u Leskovcu, i niko nije pomenuo tsh. Sad ce da me grize to[sm=smiley19.gif] Ni u Jevremovoj, ni na komisiji moj tsh od 3,55 niko nije ni pomenuo...
|
|
|
|