RE: Vantelesna oplodnja XI deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 0:44:55)

Cveckice, kad[sm=smiley20.gif]
Degu, ne bih da mi se neko naljuti, ali to je stvarno nenormalno, kad sam je videla mislila sam da je opet trudna, ali i da jeste to bi odgovaralo minimum 6.mesecu sto je nemoguce jer ima malu bebu. Tacno sam znala sta je u pitanju, pa mi je posle i drugarica rekla da su joj hormoni u haosu.
Ja poslah rez. u Segedin, videcu da li ce mi sta odgovoriti.

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 3:03:29)

Ja sam se od 3vto ugojila 10 kg. Dr.kaze da je to normalno i da pokusam sada nekako da skinem par kg dole jer sledi jos jedna stimulacija [sm=smiley36.gif]
Meni svi kazu da izgledam kao da sam se naduvala tj.da sam puna vode a ne da sam debela. Lepo me tese [sm=smiley36.gif]
Najteze mi je palo sto nisam smela nista da treniram a do tada sam se bas aktvino bavila sportom.
Dobila sam zeleno svetlo pre dva meseca i sada ne izlazim iz teretane [sm=smiley36.gif]

A inace imam i naduvan stomak pa me bar jednom u nedelju dana neko pita jesam li trudna [sm=smiley36.gif]
Vise su dosadni

cvećka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 8:55:57)

Jao Sanjalice, sto su suptilni [sm=zmeden.gif] meni stimulacija nije nikako uticala na tezinu, niti sam imala te tegobe koje pominjete, mucnina, drhtavica...

Chipsy, 03. idem da legnem, pa neki dan (: [sm=smiley31.gif] za tebe i tvoju bebicu i buduceg batu ili seku... ili oboje! *:

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 14:09:20)

Cvecka, drzimo[sm=smiley31.gif] fige . Hoces li se poradjati ovde u kg-u ili u bg-u?
Sanjalice, e uskoro ces im reci da jesi[sm=smiley20.gif]

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 14:10:03)

Cvecka, iz tvojih usta u Bozije usi[sm=smiley1.gif]

cvećka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 16:44:26)

U BGu Chipsy, u Kg sam bila samo zbog posla neke tri godine, cim sam otvorila bolovanje shturnula sam u Bg kod žmua (:

isidora88 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 17:26:03)

IZVORNA PORUKA: Chipsy

Daco draga[sm=smiley31.gif]. Zao mi je, mila, ali ne gubi nadu.Imperial, zao mi je sto su ti prekinuli, ali mozda je i bolje, pa da lepo materica bude spremna sledeceg meseca za [sm=duda.gif]
Isidora, ja sam rodila bebicu,ali ona ima genetsku mutaciju, i izmedju ostalog ima i mozdane anomalije, za koje za sada ne znamo kako ce da joj uticu na inteligenciju. Jbt da li je moguce da je do toga doslo zbog TSH? Nigde, bas nogde to nismo procitali, sve moguce slucajeve smo iscitali, cak smo bili i kod geneticara Stojkovica u Leskovcu, i niko nije pomenuo tsh. Sad ce da me grize to[sm=smiley19.gif] Ni u Jevremovoj, ni na komisiji moj tsh od 3,55 niko nije ni pomenuo...

mnogo mi je zao[sm=smiley19.gif]
povisen tsh moze da uzrokuje retardaciju kod deteta i slabiji razvitak mozga...moze to biti uzrok ali i ne mora jer ipak nisi imala jako povisen tsh, tj. on je u granicama , verujem da to nije izazavalo to, ali za sledeci put nije na odmet prekontrolisati ponovo pre postupka vto, i uzimati odgovarajucu kolicinu hormona, i u trudnoci obavezno proveravati jer tsh inace skace u drugom stanju.
zelim ti sve najbolje, i obavetzno nadji strucnjaka, genetski problem mogao je nastati i zbog samom vto postupka, zato vto trudnice uglavnom rade amnio jer se ipak "igralo" sa genetskim materijalom

plašljiva -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 20:10:07)

Piiiilence,

I meni VTO počinje 08,10 u Frontu i takodje je dug protokol u pitanju. Ono što ćemo primati se zove diferelin do mece a onda će nam krenuti stimulacija. Devojke ima nas baš dosta u ovom periodu, biće sl. godine puuuno bebaca. Neka nam je sa srećom svima.....[sm=bravo.gif]

plačljiva -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 22:21:10)

Drage moje,samo da vas pozdravim i da vam poželim veeeeeelike bete [sm=smiley31.gif]

pilence83 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 22:32:51)

plašljiva bićemo zajedno [sm=bravo.gif]

viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (22.9.2013 22:57:52)

Ženice drage, srećno svima, vučem vas sve za nosiće i želim mnogo sreće i što više bebica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (23.9.2013 10:08:32)

Mi vas jaaaaaaako vucemo za nos, da ovo bude najplodnija jesen! [sm=smiley27.gif]

cvećka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (23.9.2013 10:44:47)

Mi vas jaaaaaaako vucemo za nos, da ovo bude najplodnija jesen!

Daaaaa, iz sve snage [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (23.9.2013 15:43:29)

Pozdrav devojke, ja sam u petak odradila urodjene trombofilije i kariotip i sada cekam rezultate, i molim se Bogu da mi nadju neki "zez" i da znam sta je sve ove godine bio problem i da to lecim..... uffff

NoraBo -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (23.9.2013 16:02:05)

Devojke da li neko zna da li za komisiju drugostepenu u Višegradskoj treba pored mojih upita za utz i komisiju i uput za muža za spermogram? Niko mi ništa nije spomenuo tamo da treba, samo su mi pričali za moje upute, a znam da su neki spominjali da treba i za muža za spermogram?

plačljiva -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (23.9.2013 18:18:23)

NoraBo ne treba ti za muža uput.Potrebna su samo dva uputa za tebe.[sm=smiley1.gif]

NoraBo -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 8:55:55)

Fala fala, ta dva za sebe imam, jedan za komisiju drugi za ultrazvuk. :)

ivanicasale -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 16:38:51)

Powerpuff Girl vidim da ti ides u Front na vto.Ja sam u maloj nedoumici oko Fronta i KC vojvodine posto idem o trosku drzave,pa me zanima tvoje misljenje o njima i kako se ponasaju tamo.Hvala ti unapred

IZVORNA PORUKA: Powerpuff Girl

Daco, preko trnja do zvezda [sm=smiley27.gif]

IZVORNA PORUKA: pari

Hvala powerpuff girl! znači biće druženja svaki dan na 2.spratu :)
kako ti je prošla aspiracija? koje su pripreme za nju (ne sme da se jede neko vreme, da li se ide na klistiranje...)? sam transfer je kao inseminacija pretpostavljam, je l' da?

Pari, izvini sto odgovaram sa zakasnjenjem. Aspiracija je super prosla, anestezija je zakon [sm=smiley36.gif] Nije bilo potrebno klistiranje. Evo sta je pisalo u uputstvu koje smo dobile na frontu:
- vecera pred aspiraciju treba da bude lagana, sa sto manje tecnosti i najkasnije do 24h.
- na dan skupljanja jajnih celija, 8h pre planirane intervencije ne uzimati nista na usta, ne pusiti, ne zvakati zvake.
- na dan aspiracije j. celija ne koristiti parfem, dezodorans, sminku i lak za nokte . Preporuceno je da se istusiramo sapunom bez mirisa.
- tog jutra doci sa partnerom zajedno na odeljenje u zakazanom terminu. Preporucje se apstinencija muskog partnera 2 do 3 dana.

Na dan embriotransfera su nam dali samo bensedin i neke injekcije i onda cekas tvoj red za vracanje jajnih celija. Mislim da nije bila potrebna ista priprema sto se tice hrane i pica, jer nismo primali anesteziju.

Srecno!!!

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 16:48:05)

Draga Ivanicasale, ja sam u aprilu imala uspesnu VTO u Frontu. Zaista sam prezadovoljna strucnoscu tima i mislim da od drzavnih klinika oni imaju najveci procenat uspesnosti. Ako se odlucis za njih, samo se spremi na malo duze cekanje za prijem terapije, ultrazvuk i sl. U aprilu su bile dodatno velike guzve zbog komisija koje su bile u toku, pa smo nekad morale da delimo jednu stolicu u cekaonici :)
Ali, nista nije tesko zbog najlepseg cilja :)

ivanicasale -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 16:56:55)

Powerpuff Girl Ja sam u Aprilu isla u Leskovac na vto i nazalost nije mi uspela i tada sam birala front ali su privatnici upali i poslali su mi dopis da biram privatnu kliniku i tako stigosmo u Le.Sada mi svi kazu da idem u Novi Sad i bas sam u nedoumici a moram da odlucim do prekosutra,strasno.Da li ti je to bila prva vto?

Gocavg -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 17:43:06)

slazem se sa PG,i ja sam jedna od njih koja je prezadovoljna sa nf,ja sam u martu zavrsila postupak uspesno i cekam dva jako nemirna decaka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sto i vama od srca zelim znam kroz sta sve prolazite,saljem vam beeeeebiiiiiiiii prasinu i vucem za nosice i da sledece godine drzite svoje bebice
puno pozdrava za sve buduce [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]bice ovo godina beba i uspesnih vto

Dani.kv -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 18:19:00)

Ja front ne volim da spomenem. Ne zadovoljna sam ne zbog neuspeha vec sto su bile velike guzve,ceo dan si vezan za kliniku i za preko 20 zena. Meni su licno odradili pogresnu metodu, unistili AMH hormon i na kraju dobila jadno objasnjenje zasto se od 11 JC nijedna nije oplodila

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 19:18:03)

Ivanicasale, da, prvo pa zensko! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mozda da cujes preporuke i neke od novosadskih vto trudnica, pa onda odluci sta da zaokruzis.

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 19:42:29)

Ja sam danas bila u Valjevu na konsultacijama i moram reći kada uporedim NF i Valjevo, Valjevo je je kao druga dimenzija... Ja nisam mogla da poverujem, dr je sat i po vremena potrošio na mene i mog muža, sve detaljno listajući i zapisujući, sebi je stavljao napomene, preporučio da se uradi histeroskopija, ali ne i obavezno (ja sam naravno odmah pristala, jer sam i sama smatrala da mi to nedostaje, a bitan je nalaz)... ma svi, od sestara, preko doktora, čekaonice, soba, sve je kao bombonica, čisto, uredno, svi nasmejani, srdačni, ohrabrujući, ali pri tom i realni, jer sve ovo je na kraju lutrija. Odmah smo se dogovarali i za zamrzavanje ako bude materijala, rekao mi je iskreno da su u frontu dobro radili, da su dobili dobre rezultate, i da sada posle svih pretraga i novih lekova koje uzimam i koje ću tek dobijati da smo pokriveni za neke stvari za koje nismo bili u prvom postupku. Dvoumio se između kratkog i dugog, ali moj muž je prevagnuo da se radi kratki (logika njegovog lekara je da ne treba menjati dobitnu kombinaciju tj lekove koji deluju), pa smo na kraju dogovorili kratki program. Sami smo odabrali da u ciklusu u novembru radimo vto (posle konsultacija sa endokrinologom, hematologom i odrađenom histeroskopijom). Ovde pišem, čisto da bi sve žene koje su o ovoj priči, a neodlučne su oko same klinike, znali kakvo je moje iskustvo i prvi doživljaj klinike. Post ću kopirati i staviti i na temu Valjeva.
A i moj muž je izuzetno zadovoljan, prokomentarisao je da je ovo retko normalan doktor, koji nije sujetan, sa kojim se može razgovarati normalno. Čak mu nije palo teško ni to što smo čekali od psihologa do razgovora sa njim dva sata.

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (24.9.2013 19:50:41)

I još nešto, kada ga je moj muž pitao za uspešnost, dr je iskreno odgovorio da sada dospevaju bebe od prvog meseca rada, i da od žena koje su radile u januaru 25% donosi bebe na svet u septembru, što jeste izuzetan uspeh, (jer kada pričaju o uspehu na drugim klinikama, pričaju o pozitivnim betama, retko o klinički potvrđenim trudnoćama, a kamoli o bebama koje su došle na svet). Naravno, odmah je dodao da nisu sve grupe uspešne, da se nekad desi da nema nijedne trudnoće, uprkos svim očekivanjima, kod parova kod kojih su bili sigurni da će doći do trudnoće, ali ono jok... I da, da sam kod njega dobila onaj broj embriona koji sam dobila u narodnom frontu, on bi sigurno išao na blaste, jedino ako endokrinolog drugačije preporuči, (ne bi ih vraćao drugi dan, kao što je bilo vraćeno). Bio je skroz fer, nije nijedan slučaj iskoristio da pljuje svoje kolege, a mogao je, jer je kod mene bilo takvih situacija koje zaslužuju pljuvanje [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>