RE: Vantelesna oplodnja XI deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 18:19:13)

Jao bre Daco ..[sm=smiley13.gif]

Ti si skoro radila laparaskopiju zar ne? Da li su tada sve to videli, pre svega te priraslice i hidrosalpinks. Nije mi jasno kako se tako brzo stvorilo ako su te lepo očistili.

I da li sve ovo što si napisala znači da će pokušati sa prirodnjakom?

Drži se mila, baš sam besna i žao mi je, evo krenuše mi suze. Jbt više, da li možemo da se vratimo od dr. ikada sa lepom vešću [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 18:23:45)

Daco nemam rijeci.Te dr.potpuno su u pravu.Ali moram da te nesto pitam,taj tvoj dr.zar ti nije uklonio hidrosalpinx? Pitam te jer sam i ja ga imala.Ljubim te

viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 18:33:41)

Samo da dopunim ovaj post, ovo se ne odnosi na komisije, ne znam koja je granica za komisiju, a to što sam napisala su mi rekle moj ginekolog, zatim doktorka u Jevremovoj koja mi je radila VTO i endokrinolog. Dr u Jevremovoj sam čak dala odšampan neki spisak sa RR koji je postavila erato sa onim čuvenim analizama koje smo sve radile, na tom papiru je pisalo da TSH mora da dude ispod 2, ona je hemijskom to precrtala i napisala 2,5.
Naravno, kao što je neko već napisao, uvek ima slučajeva koji su izuzetak.

IZVORNA PORUKA: viking RR

TSH mora da bude ispod 2,5 da bi se ostvarila trudnoca

zece -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 18:58:43)

Kaj mene bese Tsh1,89i ostanav trudna so vto

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 18:59:18)

Daco, ne znam šta bih rekla, ostala sam bez teksta [sm=smiley13.gif]. Ne znam kako izdržavaš više ova sr...
Od sveg srca ti želim da na sledećem uz ugledaju folikul i urade prirodnjak, pa barem da imaš to pravo na pokušaj da ostaneš trudna, a onda i da se sudbina smiluje pa da uprkos svemu ostaneš [sm=nosecka.gif]

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 19:52:53)

Daco draga, uzasno mi je zao sto ti se sve ovo desava i sto prolazis kroz sve ovo.... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...
ali veruj mi draga, cuda se desavaju.... budi jaka, jer sreca prati hrabre, i docices do svog cilja... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 21:37:06)

Daco svakako je tvoj zivot na prvom mestu. Ja ipak navijam da u ponedeljak upecaju koji folikul i da ti nama lepo budes trudna.
Danas sam zakazala drugostepenu komisiju u NF za 12.11. A najzanimljivije je to sto mi brisevi isticu 10-og a hormoni 11-og novembra,i sad zbog jednog-dva dana moram sve ponovo da vadim.

degu -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 22:15:43)

Daco [sm=smiley13.gif] uz tebe smo. [sm=smiley31.gif]
Tvoj život jeste na prvom mestu, a isto kao Štetica se nadam da će upecati oni taj folikul.
Chipsi postavi pitanje u pretragama, javiće ti se Maslačak kad meni ne veruješ [sm=smiley36.gif] kad je lh mnogo viši od fsh, to je jedan od pokazatelja pcoSy,a kad je lh mnogo niži od fsh pokazatelj je ovarijalne rezerve tj mogućeg odgovora na stimulaciju. Nije dobro kad su neke ogromne vrednosti fsh, a tvoj je sasvim ok. Idealan odnos je 1:1, s tim da fsh bude blago višlji od lh.

Štetice ja sam na prvostepenoj pitala jel moram da ponavljam briseve jer mi ističu, žena je rekla da nema potrebe. Kad sam zvala pitala sam sestru u Betaniji i ona je isto rekla, bitno da su bili u roku za prvostepenu, e sad videćemo sutra jel stvarno tako. Mada smo već utvrdili da svi imaju svoj sistem rada.

nina26 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 22:22:42)

Ih, Daci pa kad se sve to iskomplikovalo[sm=zmeden.gif] nije mi jasno, zar nisi isla ranije na uz, zar nije niko to video[sm=zmeden.gif]

a da odradis ponovo laparo, sta kazu[sm=zmeden.gif]

isidora88 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (17.9.2013 22:29:29)

sorry sto ulecem, ali samo da kazem za tsh, moze se zatrudneti i sa mnogo vecim tsh od gornje granice ref.vrednosti, samo sto u tom slucaju su mnogo vece sanse da dodje do raznih anomalija oloda( pogotovo mozdanih)
chipsy ne znam sta ti je bilo sa prvom trudnocom, ali toliki tsh nije nikako dobar, obavezno zahtevaj terapiju.
kad ki je bio povisen tsh, i ja sam imala inverziju lh i fsh, kad se tsh sredio i lh i fsh su dosli u normalu.
stitna zlezda i prolaktin su jako, jako bitni, to sredjujte, nikako ne sme da je blizu gornje granice.

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 7:48:16)

Drage moje, divne ste kao i obicno [sm=smiley31.gif]
Samo da vam odgovorim:
-radicu iz prirodnjaka, pa sta mi Bog da, laporaskopiju sam radila 29.maja ove god. i tada cak i nije bilo hidrosalpinxa, vec pseudociste u kojoj se skupljala tecnost. To je izvadjeno i evo nakon 2 ciklusa, stvorio se hidrosalpinkx ili ponovo pseudocista, ali to vise niko na UZ ne moze precizno videti.
Navijam jako za sve koje se pripremaju za VTO-STeticu, degu, Bebanu i ostale cure [sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 8:36:59)

Dacika moja, e bas mi je tesko,zdravlje i zivot su na prvom mestu
ja sam ubedjena da ces ti nama biti [sm=nosecka.gif] prirodnjakom, sreca prati hrabre, zene zmajeve a ti si ovde jedna od predvodnika tih hrabrih

puno puno puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 8:37:01)

Degu drzim fige za danas,javi kako si prosla. Sestra u NF mi je dva puta ponovila da svi rezultati moraju biti u roku da me nebi vratili zbog sitnice.

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 8:41:12)

Štetice ,Degu brzo cete i vi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cvećka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 8:46:07)

Daco, nemam reci, srce mi se steglo [sm=smiley13.gif] guraj dalje koliko god da imas snage, ma i mrvicu ako osetis, ne moze na ovome ostati.. ako imas prilike proveri to sa jos nekim dr, za svaki slucaj [sm=smiley31.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 8:48:43)

Joko, hvala puno[sm=smiley31.gif]
Stetice, samo da ti mahnem [img]http://www.dodaj.rs/f/E/Tp/3V3AU1vU/2/caos.gif[/img]
Hvala, cvecka[sm=smiley31.gif]

hanka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 9:14:38)

Uh bre Dacika samo neki problemi [sm=smiley31.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 9:20:58)

[sm=zmeden.gif]

plačljiva -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 9:50:48)

Drage moje samo da vas pozdravim...[sm=smiley1.gif]Ja se vratila sa odmora pa se polako privikavam na realnost...[sm=smiley1.gif]
Daco samo napred,doćićeš do svoje[sm=duda.gif] U subotu radim neke dodatne analize mislim OGTT pa se spremam da posetim i internistu...

Jole84 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 10:52:29)

Daco baš se iznervirah [sm=smiley13.gif] pa kako majku mu nisu to videli do sada posle toliko UZ-a? [sm=zmeden.gif] Tvoj put je jako otežan,al uprkos tome,znam,bićeš divna majka [sm=smiley31.gif] Kad ideš ponovo? [sm=bravo.gif] za jedan al vredan folikul!

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 11:33:41)

Jolence, bez nerviranja[sm=smiley1.gif]
Idem u ponedeljak, ponovo[sm=smiley13.gif]

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 11:55:02)

Daco, preko trnja do zvezda [sm=smiley27.gif]

IZVORNA PORUKA: pari

Hvala powerpuff girl! znači biće druženja svaki dan na 2.spratu :)
kako ti je prošla aspiracija? koje su pripreme za nju (ne sme da se jede neko vreme, da li se ide na klistiranje...)? sam transfer je kao inseminacija pretpostavljam, je l' da?

Pari, izvini sto odgovaram sa zakasnjenjem. Aspiracija je super prosla, anestezija je zakon [sm=smiley36.gif] Nije bilo potrebno klistiranje. Evo sta je pisalo u uputstvu koje smo dobile na frontu:
- vecera pred aspiraciju treba da bude lagana, sa sto manje tecnosti i najkasnije do 24h.
- na dan skupljanja jajnih celija, 8h pre planirane intervencije ne uzimati nista na usta, ne pusiti, ne zvakati zvake.
- na dan aspiracije j. celija ne koristiti parfem, dezodorans, sminku i lak za nokte . Preporuceno je da se istusiramo sapunom bez mirisa.
- tog jutra doci sa partnerom zajedno na odeljenje u zakazanom terminu. Preporucje se apstinencija muskog partnera 2 do 3 dana.

Na dan embriotransfera su nam dali samo bensedin i neke injekcije i onda cekas tvoj red za vracanje jajnih celija. Mislim da nije bila potrebna ista priprema sto se tice hrane i pica, jer nismo primali anesteziju.

Srecno!!!

mina@ -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 15:46:24)

Devojke, imate li kakvih informacija iz fronta, kad li ce da zovu novu grupu?????

*Maki* -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 18:24:00)

Dacika grlim te jako [sm=smiley31.gif]

pari -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (18.9.2013 19:39:08)

hvala powerpuff girl! [sm=smiley1.gif] utešila si me...
ja se malko pribojavam celog tog postupka, i stimulacije i aspiracije... Ali vaša podrška i odgovori mi baš znače!
Hvala svima puno puno!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>