|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XI deo
11.10.2013 10:06:49   
New Mom
Bem li ga, kako zaliti necim kad D&D ekipa javi visoke bete?user posted image
Ma borci na mame, naravno da ce sve biti u redu! user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 626
11.10.2013 10:27:03   
dunja RR
Di, evo ja da upišem za sebe, šta sam plaćala a radila preko države:

Fragmin i Utrogestan. Pre trudnoće a za vreme VTO ne može na uput ni jedno ni drugo.

Fragmin, za 20 dana - 5.000 RSD (pre trdnoće znači ne može na uput)
Plaćala sam Fragmin i na početku trudnoće, pa mi je Dom Zdravlja refundirao kao trudnici na moj račun
Utrogestan - pre trudnoće 3.000 RSD, posle potvrđene trudnoće ide na uput sa smanjenom cenom - do 10. nedelje sam dala sigurno još 4.000 za utro.
Progesteron injekcija ne može na uput ni pre trudnoće ni u trudnoći, svakih 3-5 dana po jedna injekcija, 150 dinara je jedna.

Takođe i vitamini:

Elevit - 1.000 RSD jedna kutija, 1 kutija mesečno
Siofor - 150 dinara jedna kutija (pije se stalno, i pre VTO), tri kutije mesečno

Jedan odlazak kod Hematologa je 6.000 RSD (za vreme trudnoće treba minum 5 poset_____a). Na KCS nema šanse doći do njih, pogotovu mi VTO vke da sedimo u čekaonici satima sa stotinama ljudi, što sam jednom pokušala, i rečeno mi je da idem privatno jer se dr. nije pojavio tog dana.

UZ bešike mi hitno tražila doktorka - 4.000 RSD
Prvi UZ nakon pozitivne bete, radi se na klinici gde je rađena VTO, ako je klinika privatna a rađeno preko države, taj UZ se plaća 5.000, država ga ne pokriva.

BETA HCG - 1.000 rsd, obićno traže ponavljanje jednom ili dvaput, znači 2.000- 3.000 RSD

Tromesečni prosek šećera 900 RSD (radi se nekoliko puta)
OGTT - 4.000 - 5.000 RSD
Trombofilije 27.000 RSD
Vitamin D 1.000 RSD (radi se nekoliko puta)

Još sam odradila i UZ grudi, mamografiju u Euromediku jer moja dr. ginekolog nije htela da mi da uput, sa objašnjenjem da se zakazuje tek za 8 meseci i pregled kod Inića ( ukupno 8.000 RSD)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Devojke drage, palo mi je na pamet da napravimo sve zajedno jedan članak koliko zaista košta VTO u Srbiji.
Naime, pod pretpostavkom da se radi VTO preko fonda, a ona košta koliko košta, koliko zaista iznosi sva priprema pred VTO ( različiti testovi, analize, lekovi) a koju koliko sam shvatila fond ne pokriva već same sve plaćate. Malo sam izrevoltirana javašlukom i licemerjem našeg sistema, pa otud..

Dakle, ako ste raspoložene da učestvujete/pomognete molila bih vas da mi pošaljete pp sa cenama lekova, vitamina... koliko često se piju/uzimaju/daju, cenama testova i analiza, koliko se često rade... do same VTO kao i tokom VTO, odnosno sve do trenutka kad ne krenete da dobijate terapije na recept.

Ljubim vas puno i navijam svim srcem da što pre ispraznite temu user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 11.10.2013 11:12:36 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 627
11.10.2013 10:36:56   
Maslacak15
Ja samo da pozdravim D&D tandem i da mahnem svim VTO vkamauser posted image . Znate sta sam shvatila, mali kuriozitet, D&D su mame bioloski identicno starih embrionauser posted image user posted image . Naime Daci je u petak radjena aspiracija a potom i oplodnja, a Dunji je u narednji cetvrtak vracen embrion star 6 dana. U tom momentu je i Dacin embrion bio star 6 dana user posted image . Sve u svemu devojke u istom se sosu a mi vucemo i navijamo iz sve snage user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 628
11.10.2013 10:39:33   
lesica
Hahahahaha, pa to su prilično simpatične informacije user posted image Baš su u istom sosu user posted image

Dunjči, hvala!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 629
11.10.2013 10:40:08   
dunja RR
Hihi Maslačak tako je user posted image

Doduše, meni beta pada 1 dan posle Dace, pa sam računala da je moj junak 1 dan mlađi od Dacinog junaka user posted image user posted image

Ja kontala, da bi mi da je rađena, aspiracija pala u subotu, pa tako dođoh do tog skora user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 11.10.2013 10:43:16 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 630
11.10.2013 10:44:03   
daca77
Samo da vam user posted image
Dunja, a posto pominjes betu, ja bih trebalo da je radim u nedelju, 14dpt. Ali, verovatno cu u subotu...ti?

< Poruku je uredio daca77 -- 11.10.2013 10:45:20 >

Direktna veza do poruke: 631
11.10.2013 10:47:02   
dunja RR
Ja u ponedeljak, dan posle tebe, pošto je FET, radi se 11 dpt :)

Ako ne prokrvarim, radiću tada kada mi je rečeno.
IZVORNA PORUKA: daca77

Samo da vam user posted image
Dunja, a posto pominjes betu, ja bih trebalo da je radim u nedelju, 14dpt. Ali, verovatno cu u subotu...ti?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 632
11.10.2013 10:51:58   
daca77
Aha...pa da onda nije meni rano u subotu? Maslacak, sta kazes ti?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 633
11.10.2013 11:25:42   
Maslacak15
Zavisi kako su sta racunali kao prvi dan, nije toliko ni bitno, za mene su embrioncici isto stari hihihi

Nije rano Daco, pokazano je da beta moze pouzdano da se vadi vec 12. dan posle transfera. user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 634
11.10.2013 11:27:43   
daca77
Hvala, vrsnjakinjo...u nedelju ne radi ni jedna lab.u gradu, pa cisto da znam na cemu sam, da ne cekam ponedeljak.

Direktna veza do poruke: 635
11.10.2013 13:51:52   
17 joka
Daco,Dunja user posted image toliko jako i znam da ce te me na put ispratiti lepim vestimauser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 636
11.10.2013 15:21:06   
mickybap
Devojke pozdrav svima,prvi put radim ICSI u Ljubljani,Slo posto ovde zivim..nemam iskustva sa vatelesnom tj nisam dobro upucena kako i sta se radi,citam ovde vasa iskustva,Ako nekog interesuje kako je i ovde slobodno nek se javi :D :D zanima me bas kako ide procedura ru kod nas a kako ovde..... U ponedeljak idem po inekcije,imam kratak postupak ICSI! Pozz svima i zelim vam svu srecu,da vam uspe i da docekamo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 637
11.10.2013 15:26:05   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Zavisi kako su sta racunali kao prvi dan, nije toliko ni bitno, za mene su embrioncici isto stari hihihi

user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 638
11.10.2013 15:27:34   
dunja RR
Srećno mila user posted image
IZVORNA PORUKA: mickybap

Devojke pozdrav svima,prvi put radim ICSI u Ljubljani,Slo posto ovde zivim..nemam iskustva sa vatelesnom tj nisam dobro upucena kako i sta se radi,citam ovde vasa iskustva,Ako nekog interesuje kako je i ovde slobodno nek se javi :D :D zanima me bas kako ide procedura ru kod nas a kako ovde..... U ponedeljak idem po inekcije,imam kratak postupak ICSI! Pozz svima i zelim vam svu srecu,da vam uspe i da docekamo user posted image user posted image user posted image user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu mickybap)
Direktna veza do poruke: 639
11.10.2013 15:30:15   
17 joka
Obavezno napiši i tvoje iskustvo ovde.
puno srece user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 640
11.10.2013 16:26:46   
Štetica

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Devojke drage, palo mi je na pamet da napravimo sve zajedno jedan članak koliko zaista košta VTO u Srbiji.
Naime, pod pretpostavkom da se radi VTO preko fonda, a ona košta koliko košta, koliko zaista iznosi sva priprema pred VTO ( različiti testovi, analize, lekovi) a koju koliko sam shvatila fond ne pokriva već same sve plaćate. Malo sam izrevoltirana javašlukom i licemerjem našeg sistema, pa otud..

Dakle, ako ste raspoložene da učestvujete/pomognete molila bih vas da mi pošaljete pp sa cenama lekova, vitamina... koliko često se piju/uzimaju/daju, cenama testova i analiza, koliko se često rade... do same VTO kao i tokom VTO, odnosno sve do trenutka kad ne krenete da dobijate terapije na recept.

Ljubim vas puno i navijam svim srcem da što pre ispraznite temu user posted image

Uh aj‘ da se setim sta sam sve radila.
Radila sam u drzavnoj klinici postupak koji je finansirala opstina,sto mu dodje kao da sam placala. Sve analize kao pripremu sam odradila na uput,tako da i nisam puno placala. A ako se radi privatno to je oko 30000,00 za oboje.
A placala sam sledece:
AMH-2100,00
Imunoloske faktore 20000,00
DHEA-S 890,00
Suplement DHEAS-1150,00 jedno pakovanje,a popila sam 6,znaci 6900,00din.
Ogestan-1000,00
Utrogestan 2000,00 tri kutije od 200mg
Bila sam na ultrakratkom protokolu i kostalo je 284 000,00 a u tu cenu je uracunato:
24 menopura od 75i.j.
3×Cetrotod
1× Ovitrel (stop inekcija)
4× vadenje krvi za E2
4×Ultrazvuk
aspiracija u totalnoj anesteziji
ISCI postupak
embriotransfer
BetaHCG

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 641
11.10.2013 16:51:11   
NoraBo
Snekili, znam da smara svo ovo čekanje, ali glavu gore približilo se, i to opasno user posted image Biće to sve ok samo još malo pa eto tebe sa tvojom bebanom user posted image

mogu osvojiti svijet jednom rukom, ako me ti držiš za drugu.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 642
11.10.2013 17:12:30   
lesica
Štetice, hvala na info!

Devojke, pišite, pišite, pa da napravimo jedan tekst koji će pokazati realno stanje i cene.

(odgovor članu NoraBo)
Direktna veza do poruke: 643
11.10.2013 19:20:02   
17 joka
Lasice ima li svrhe da ja pisem kad neradim u Srbiji?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 644
11.10.2013 19:35:46   
lesica
Joko naravno da ima svrhe, koliko znam ti svu pripremu i sve testove radiš ovde, i kao i većina žena sve plaćaš. Piši molim te user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 645
11.10.2013 19:37:59   
dunja RR
Joko navijamo za srećan početak user posted image

Dacika kako si?

Ja bila malo u šetnji, kupila fraxiparin, jedva ga nađoh. A što je vruće napoljuuu, sva prokuvah ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 646
11.10.2013 20:16:32   
17 joka
Evo ovo je sto sam ja placala

Mikroginon 370 din
Utrogestan 5 kutija po 645 din - 3225 din
Selen 150 din.
Elevit 1215 din
Estrofem 1300 5 kutija 6500 din
Estradiol 700 din
Eutirox 250 din
Aspirin 290 din
Gluformin 3 kutije 300 din

UZ štitne žlezde 1800
UZ dojki 3000

ovo je ovog puta ovako a prošle godine sam placala i briseve i hormone imam i za to cene

< Poruku je uredio 17 joka -- 11.10.2013 20:17:25 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 647
11.10.2013 20:31:56   
17 joka
pošto verujem da je bitno evo ovih ostalih cena

Virusologija
HIV 1.2 1200 din
HBsAg 1200 din
anti HCV 1200 din
TPHA ili VDRL 900 din

Hormoni:

Androstendion: 1100 din
DHEA-S 1000 din
Kortizol 650 din
Inhibion B 1900 din
FSH 650 din
LH 650 din
Prog. 650 din
Test. 650 din
Prolaktin 650 din
TSH 600 din
T3 i T4 1000 zajedno

Brisevi :
Vag. bris 520 din
Cer. bris 520 din
Ureaplazma i Mikoplazma 2000 din. zajedno
Hlamidija: 1200 din
Papa 800 din

okvirno to je to od mene

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 648
11.10.2013 20:41:06   
daca77

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Joko navijamo za srećan početak user posted image

Dacika kako si?

Ja bila malo u šetnji, kupila fraxiparin, jedva ga nađoh. A što je vruće napoljuuu, sva prokuvah ..

Dunja, ja ti bas zavidim...ja i dalje lezim i pravim po koji krug po kuci. Sutra cu 1x izaci u grad, da odradim KS. A ti ne koristis Fragmin? Njega je bas tesko naci, ali imam apoteku koja sve lekove nalazi na ovaj ili onaj nacin, pa je tako i sa Fragminom.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 649
11.10.2013 22:13:25   
mickybap
Da podelim i ja sa vama moju pricu :D Prvi put smo otisli ovde u Ljubljani u Klinicki Centar kod dr Drobniča(specijalista androlog za sterilitet i vantelesnu,jako dobar doktor, ljubazan,najbolji,inace ovde su svi jako prijatni ljubazni i jako ti se posvete) u junu prosle godine!Moj muz je prvi bio kdo njega i covek mu je u dve recenice SVE rekao sto su nas u srbiji vukli 4,posle toga je uradio prvi spermogram,pa opet kod njega(inace spermogram je jako los,ima ih malo i spori su) i onda drugi put spermogram koji je takodje los bio i to je to sto se muza tice.Nakon toga ja idem kod njega,pregledao me i ustanovio mi je pregradu na materici koju sam operisala u martu ove godine(koju sam takodje ,,operisala,, u srbiji 2009. tada kad mi je rekao da imam pregradu ja sam ostala u cudu,reko kako kad sam operisala u Novom Sadu 2009 na Betanije dr Kopitovic mi radila on kaze nije ima tu jos dostaaaa,ja kad sam cula to nisam mogla da verujem,ne znate koliko sam bila besnaaaaa i da ne pricam ostalo sve,al ajd i to je sve proslo.U julu ove godine idem kod njega na kontrolu i daje mi da izvadim hormone,krv na spolno prenosive bolseti(imuz i ja) i to je to.Svi papiri su skupljeni i na komisiju smo bili zakazani 25.9..Komisija je samo formalnost,odobrena nam je,imamo 6 besplatnih pokusaja(zdrastveno osiguranje imamo osnovno a i dodatno placamo to tako ovde ide i nista ne placamo ni postupak ni inekcije),idem na kratak postupak ICSI,inekcije 7 dana!I to je do sada to,u ponedeljak idem po te inekcije i kada dobijem primam od drugog dana..Tad cu dalje znati sta i kako! Uh razduzih ja heheh oce liikoi citati sta napisoh user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da ce nam prva uspeti,treba imati nade i vere...... i da i mi konacno ugledamo te user posted image

(odgovor članu mickybap)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Koje doba dana je najbolje za zatrudneti?
U kojim mesecima i delovima dana su koncentracija spermatozoida, ukupan broj spermatozoida i normalna morfologija najveć...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here