RE: Vantelesna oplodnja XI deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

ivanicasale -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 16:24:50)

Daco slazem se sa tobom.Devojka je radela vto u Jevremovoj lezala je samo 5 dana i to lezanje nije bilo ceo dan nego malo lezi,malo seta po stanu i tako .Njoj je vracen jedan embrion i uspela je vto beta joj je bila 800i nesto,pa i sada kada su joj rekli da mora da miruje to ne postuje.Meni vracena tri lezala sam bukvalno po ceo dan samo do wc i nazad,cak sam jela u krevet i nista.Tako da to nema veze odmaraj ti ali se ponasaj onako kako se osecas,naravno nemoj da se savijas,nosis tesko,trcis...Ali lagane setnjice dok je jos toplo vreme mislim da ne moze da skodi.Drzim ti palceve da imas debelu betu i [sm=smiley20.gif] Samo napred [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 16:39:31)

Daco,ja sam prvo vadila krv pa se bockala,sretno[sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 17:55:08)

Dacika dušice moja, verovala sam ja u tvog malog borca[sm=bravo.gif][sm=smiley27.gif] i znam da cemo se radovati uskoro i miruj ne preterano ali miruj prosetaj malo po kuci pa opet u krevet svu srecu ti zelim

Dunjice draga znas šta zelim[sm=bravo.gif] od srca

Nini, budi spremna na sve a mi svom snagom navijamo za uspeh

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 17:58:23)

Daco, moje lično mišljenje je da je to ležanje totalna glupost, osim ako nije u pitanju hiperstimulacija, što kod tebe nije slučaj. Ja sam se mumificirala, noge nisam osećala od hladnoće, tri embriona vraćena i ćorak! Ja sam za to da naravno bude ležanja, ali ne po celi dan, embrion ispasti neće, a bolje je da krv struji kroz telo (pa i kroz matericu). Naravno, ima žena koje se kunu u to ležanje, dok je moj stav da treba raditi ono što ti prija. Meisje je sve normalno radila, vozila bicikli, išla u prodavnicu, pa joj je uspelo. Uvek ima priča i za i protiv ležanja, ali sam ja (posle jedne neuspešne vto) više za kretanje.
A svi beskrajno navijamo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

hanka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 19:05:28)

Daco [sm=bravo.gif] [sm=sloncek.gif] uzivaj

nata11 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 19:08:49)

Dobro biciklu nemoras bas da vozis Daco [sm=smiley36.gif] samo kuliraj. Uz tebe smo [sm=smiley31.gif]

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 21:30:03)

Tandem D & D (Daca & Dunja) moraju da uspeju, jer mi sve navijamo za njih od [sm=smiley27.gif]!

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 21:31:17)

Daco meni je dr rekao da lezim prva tri dana, posle toga da malo prosetam...ja sam imala ritual, svaki dan me neko izvede u setnju do kafica ispred zgrade ...posedim sat vremena, istracarim se i popijem kafu...i uspela mi je vto...i u sledecem pokusaju necu nista menjati, drzacu se oprobanog rituala :)

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 21:48:35)

[sm=smiley31.gif]
IZVORNA PORUKA: Powerpuff Girl

Tandem D & D (Daca & Dunja) moraju da uspeju, jer mi sve navijamo za njih od [sm=smiley27.gif]!

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 21:54:20)

PG, svim srcem za ovaj tandem [sm=bravo.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 21:55:06)

Što se mirovanja (kao iz svega ostalog vezano za VTO) tiče, svaka od nas je individua i pacijent različit od drugih. Neko će ležati manje, neko više, neko jesti ovo, neko ono, neko piti ovu terapiju, neko drugu itd... Skapirala sam da ne trebamo uopšte da se poredimo, već da radimo kako nam je rečeno.. Meni je rečeno da šetam, i šetala sam od prvog dana, i uspelo je. Doduše, šetala sam i u prvoj VTO, ali ne od prvog dana, i tada je bila biohemijska. Sada mi je takođe rečeno nikako da se uležim, šetnja, šetnja, ja sam MTHRF i tako mora kažu, a prethodna trudnoća pokazuje da je recept ispravan kažu doktori. Šetnja i zbog toga što imam (sada mali) višak kg. itd, sve se gleda. Znači svi smo različiti, i to što je nekom uspelo a šetao je, ne treba da znači da će drugom uspeti, i obrnuto.

[sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 21:59:25)

Dunja , baš tako [sm=bravo.gif]

viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 22:18:53)

Vidim da je moj post pokrenuo lavinu, nije mi to bila namera, napisala sam to što jesam baš zbog ovog što sam podebljala (doktor joj je rekao mirovanje u postelji) a ne zato što sam ja mirovala. Meni je pisalo mirovanje prva dva dana, posle toga umerene aktivnosti. Ja sam tri nedelje posle transfera išla na produženi vikend u CG avionom, pa se ništa nije desilo, ali mi na pamet ne bi palo da ne nekom drugom kažem "nemoj da ležiš, šta zna doktor, slušaj mene, ja sam išla i nije mi ništa". Treba slušati doktora jer, i u slučaju da ne uspe, zar vam treba da se do kraja života pitate šta bi bilo da ste radili kako vam je rečeno?
I zaista mi nisu baš jasni saveti tipa "ja sam ležala pa mi nije uspelo". Kakve to veze ima?
Sve smo različite, zbog različitih razloga smo završile na VTO, materice su nam različito postavljene, embrioni su prilikom ET na različitim mestima, imamo različit broj embriona, krv nam je drugačija, cirkulacija nam je drugačija, i zato mislim da treba slušati doktora. AKo neko misli da može da visi s trapeza posle VTO, samo napred. Stvarno nisam imala nameru da pametujem, već samo da joj pružim podršku.

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ajmo Daco, samo napred!
I još da kažem, ako ti je napisano da ležiš, onda lezi, nije sad vreme da se junačiš, zna doktor zašto ti je tako napisao. Nije lako ali imaš važan cilj pred sobom, izdrži! Navijamo i šaljemo pozitivnu energiju [sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: daca77

Drage, saljem vam veliki [sm=smiley31.gif]
Konacno sam u Nisu[sm=smiley1.gif]
Danas je sve proteklo super, nista nije bolelo i trajalo je pola min. Kada mi je dr rekla da sidjem sa stola, nisam znala sta dalje-bila ubedjena da tek treba da mi vrati moju [sm=duda.gif].
Sada ostaje cekanje narednih dana...
Odusevio me moj embrioncic koji je preziveo lab.uslove, jer vidim da su zenama uginuli i da su sve imale iz stimulisanog ciklusa samo jedan.
Ostaje mi i da se organizujem oko fiz.aktivnosti...napisano mi je mirovanje u postelji, ali to mi zvuci kao da sam bolesna...ipak sam pristalica umerenosti u svemu...
Dunja, ti si nam sledeca[sm=bravo.gif]

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (7.10.2013 23:45:45)

Drage moje, samo da vas sve pozdravim[sm=smiley31.gif] Ja sam u guzvi pa ne stizem ni da citam ni da pisem. Sutra ujutru u bg kod endokrinologa za onaj moj tsh, pa cu vam pisati.
Daco, navijam draga[sm=smiley20.gif]
Dunja, jos samo par dana [sm=bravo.gif]
Joko, kad si ti na redu?[sm=smiley27.gif]

viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 0:15:17)

Chipsy, srećno! Kod kog doktora ideš? Je l ti na kraju odgovorio neko iz Kaali klinike? Pisala si im, ako se ne varam?

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 8:57:46)

Hvala sto mislite na mene, ali mene od nocas bas bole krsta i stomak, kao da ce [sm=hudicek1.gif] svakog casa stici. [sm=smiley13.gif]

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 9:06:25)

Joko, cekamo da ti krenes na put, pa krece navijanje i za tebe!

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 9:14:10)

Naravno, navijam za Dunju i joku[sm=bravo.gif]

Powerpuff Girl -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 9:14:56)

Daco, sve smo osecale razne simptome posle transfera koji nekad jesu upucivali na vesticu, nekad na ugnjezdavanje embriona, a nekad bila lazna uzbuna. Tako da pokusaj da se ne opterecujes, nadji neku dobri seriju da ti skrene misli, jer dugi su dani u cekanju bete...

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 9:21:08)

Pow, u pravu si...[sm=smiley1.gif]

babby -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 9:59:13)

daco i dunja konacno su male mrvice kod vas mazite ih i neopterecujte se raznim simptomima samo pozitivno [sm=bravo.gif]

tillia -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 10:05:13)

Da li znate,jel tačna informacija da se ICSI metoda ne radi u državnoj?

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 10:09:00)

Daco bolovi stvarno mogu biti dobar znak. Nema garancije naravno, ali nemas razloga da to negativno tumacis. Ja sam u prvoj trudnoci imala vrlo intenzivne implantacione grceve bolove i iskreno do 6. nedelje sam se osecala kao da cu svakog sekunda prokrvariti. A sve je bilo u savrsenom redu, cak ni progesteron nisam uzimala. Leskari odmaraj i probaj da se opustis. Znam da je verovatno nemoguce ali bar probaj[sm=smiley1.gif]. Puno te pozdravljam.

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 10:11:22)

Hvala, Maslacak[sm=smiley31.gif]
Ostaje mi da strpljivo cekam...

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (8.10.2013 10:28:02)

IZVORNA PORUKA: tillia

Da li znate,jel tačna informacija da se ICSI metoda ne radi u državnoj?

Ta informacija nije tacna. Ja sam radila u drzavnoj(Valjevo) i radjen je ISCI. A da li ce biti IVF ili ISCI metoda zavisi od broja spermatozoida koji prezive obradu.Mi smo imali "samo"2miliona i nije bilo za IVF jer tu treba minimum 5miliona,tako je meni embriolog objasnila.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>