jovicaa -> RE: Epiduralna DA ili NE (8.11.2012 2:30:58)
|
izgleda da ima veze sa kateterom koji nam stavljaju na porodjaju, mislim na onu cevcicu... verovatno mi je to malo iziritiralo kanal, plus je sve oteklo od porodjaja, ali brzo se vratilo u normalu vec krajem tog dana... a sa epiduralom je imalo veze posle samog porodjaja, zato sto mi je sve bilo utrnuto, nisam uopste osecala besikuu, a ona prepuna, pa su mi opet stavili tu slamcicu, ali samo tad jednom.. inace imam sve pohvale za epidural, meni nije obezbedio bezbolan porodjaj, daleko od toga, ali bolovi su bili mnogo podnosljiviji i sve je islo neuporedivo lakse, ali verovatno i zato sto je drugi porodjaj. ali prvi deo porodjaja sam bila super raspolozena, tek je pred kraj bilo malo cupavo osecala sam jake bolove.. ali to mi je i dobro doslo zato sto sam osecala napone a posto je pod epijem ublazen osecaj taman dovoljno onda mi je sam cin radjana i napinjanje bukvalno bio predivan osecaj.. uzivala sam i bila mnogo prisebnija nego pod bolovima na prvom porodjaju. ali eto kazem daleko od bezbolnog porodjaja, ali zaista mnogo podnosljivije, tako da sam ja za! secanje na porodjaj mi je predivno. samo sto mi je anesteziolog rekao da mi je jako bila nasibana stimulacija i da on prosto sa epiduralom nije mogao da isprati, posto epi mora da prati jacinu stimulacije... tako da verovatno da moj gin nije sibao tako jako ne bih ostila te jake bolove, a modza sam i jednostavno takva da mi epi nije bas skroz delovao. ali meni se negde i dopao taj osecaj, tj to sto sam ipak ceo porodjaj imala osecaj i tacno znala sta se desava, znaci nisam se oduzela od epija, normalno sam pomerala noge, osecala sve i td...
|
|
|
|