RE: Epiduralna DA ili NE (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Tiziana -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.11.2012 8:52:16)

Mislim da bas neces moci da izbegavas doktore,vec u ciju sobu upadnes to je to. ja ni jednom nisam lezala,ali gomila mojih bliskih drugarica jeste izmedju ostalog i moja najbolja najbolja drugarica. manje vise svi dr na patologiji su ok,secam se da joj jedan nije bio simpatican i imao je sumanuti predlog,sva sreca te nas dr koji je obema vodio trudnoce i nacelnik ovog odeljenja su bili potpuno protiv toga te ona nije prosla kroz taj zahvat koji je ovaj predlagao.ali se ne secam da je za bilo koga drugog pricala da joj se nije dopao.

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (1.12.2012 13:22:48)

pozdrav svima,procitala sam sve postove dva puta,ja sam na pocetku trudnoce,ali sam u frci od porodjaja non stop [sm=smiley19.gif] epidural planiram,bez njega nikako,planiram front i opciju odabranog anesteziologa da bi bila sigurna da ce doci [sm=zmeden.gif] da li moze neko da mi preporuci nekog dobrog i finog? i koja je procedura?kako izabrati? help [sm=smiley19.gif]

bojanica7 -> RE: Epiduralna DA ili NE (1.12.2012 20:37:51)

to ce ti reci beogradjanke, a ja samo mogu da ti vicem iz novog sada da ne treba da budes u frci i da to nije nista toliko strasno. mozes malo vsie o tome da se informises, da se psihicki pripremis i sve ce biti dobro. naravno, nema razloga da ne uzmes epidural. hocu samo da kazem da niej drama ni ako ga ne dobijes. veliki pozdrav![sm=smiley1.gif]

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (1.12.2012 21:42:52)

Hvala na lepim recima [sm=smajl.gif]

Tiziana -> RE: Epiduralna DA ili NE (2.12.2012 21:42:13)

Potpuno te podrzavam sa epiduralom...jos sto puta da se porodim uzela bih ga.mislim da koji god anestez. da ti upadne bice ok..ja sam oba puta mogla d abiram,ali sam zavrsila na kraju sa onim koji je bio dezuran i odlicno sam prosla...mozda ti je bitnije da izaberes dobrog dr,a on ce se vec pobrinuti za anesteziologa!

Torbica -> RE: Epiduralna DA ili NE (2.12.2012 21:55:19)

Posle tri prirodna bez epidurala, mogu da kazem da nam je sve u glavi, definitivno. Ne planiram vise dece, ali bih uvek isto. Imala sam priliku da uzmem, ali nisam, moj dr mi je nudio, jer sam se poradjala u dogovoru sa svojim ginekologom i uvek mi je to bila rezervna opcija, ako nesto zapne, medjutim, lepo sam se otvarala i ono sto je bilo kljucno, prehodala kontrakcije, setala do kraja... Tako da, srecna sam sto sam imala izbor, no, vi koje vam je prvo, videcete i same, porodjaj prodje.. A tek onda krene zurka, tako da je bolje deo energije usmeriti i na one druge stvari, tipa dojenje, nega bebe.. Postujem da svako ima svoj izbor, i neka postupi kako misli da treba. Ja nisam neka zatucana, naprotiv, lekar sam, i htela sam da imam konce u rukama.. da ne mislite da sam neinformisana, znam o epiju podosta. Srecno svima, uzivajte u divnim trudnickim danima! [sm=smiley1.gif]

Tiziana -> RE: Epiduralna DA ili NE (2.12.2012 22:10:18)

U pravu si,tek posle porodjaja krece zurka.
Ali bitno je i da postoji izbor,epidural ili ne..za nas koje nismo mozda tako hrabre ili smo 'razmazene' ilikako god. ALi lepo je brate i kad se sve to desi bez bola...na prvom porodjaju sam itekako osetila kontrakcije jer mi jr porodjaj krenuo kod kuce i brzo je isao iz faze u fazu..mnogo mi je bilo lepo kad sam dobila epidural...drugi put nisam ni sacekala da me zaboli..

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (3.12.2012 14:10:55)

Ma naravno da je sve stvar izbora,ja se iskreno divim ali stvarno DIVIM zenama koje se poradjaju bez epija i to vise puta,svaka vam cast na hrabrosti,ja u sustini nisam razmazena osoba ali je strah veci i tu ne mogu nista,a sto se tice anesteziologa cula sam i ja da su svi dobri ali ako ga izaberem i platim to mi je nekako olaksica (u mojoj ludoj glavi) da ce doci i biti tu samo zbog mene,a o dojenju i stvarima posle [sm=bravo.gif] e to cu da vas smaram kasnije,hvala vam svima na podrsci i odgovorima [sm=smiley9.gif]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (3.12.2012 14:14:40)

Za mene ovaj izbor nije razmažen ili ne, već mogućnosti ili ne.... Danas kakvo je vreme, ljudi nemaju ni za osnovne stvari. U tim slučajevima čovek ne može da odvoji za ovakav "luksuz" (nažalost to jeste) na porođaju... Ja sam jedna od njih, ali pošto sam se i prvi put porodila bez epidurala, Bože moj, i ovaj put ćemo tako [sm=smiley1.gif]

Yag -> RE: Epiduralna DA ili NE (3.12.2012 14:17:38)

Jel se dole svugde placa epidural...Boze kako je to nepravda ovde gde ga svako moze platiti daju ga za dzabe i nemas potrebe da ugovaras jednostavno kad dodzes na porodjaj ponude ti sami....bas zalosno...[sm=smiley13.gif]

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (3.12.2012 16:14:34)

Ne placa se svugde ali nazalost tamo gde se placa to ti je valjda i neki garant da ces dobiti,mislim da je problem u nedostatku anesteziologa,a da je za nase uslove skupo to jeste,nemam ni ja para za bacanje ali se nadam da cu imati kad za to dodje vreme...

Yag -> RE: Epiduralna DA ili NE (4.12.2012 12:34:41)

Zalosno da se sto pre to sredi i da moze da ga ima svako [sm=bravo.gif]

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (7.12.2012 15:54:10)

Citam sad na sajtu Narodnog Fronta da se odobrenje za epidural daje u 38 nedelji,sta ako porodjaj krene ranije? [sm=zmeden.gif] Zna li neko?

ivanarepova -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.12.2012 10:38:41)

Odlucila sam se za epidurul ... 9 januara imam sastanak sa anestelogom a 14 februara mi termin

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.12.2012 13:48:27)

super [sm=bravo.gif] javi kako je proslo,gde se poradjas?

ivanarepova -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.12.2012 22:25:54)

U inostranstvu sam i porodicu se ovde neplaca se epidural :) javit cu kako je proslo uglavnom je bolje nego da trpis bolove :)

mlada_mama -> RE: Epiduralna DA ili NE (22.12.2012 12:52:06)

Da li postoji opcija epidurala u gak-u u banja luci ,i ima li neko iskustva sa istom? svaka prica je dobro dosla, pozdrav

opcinjena -> RE: Epiduralna DA ili NE (30.12.2012 3:10:23)

IZVORNA PORUKA: ivanarepova

U inostranstvu sam i porodicu se ovde neplaca se epidural :) javit cu kako je proslo uglavnom je bolje nego da trpis bolove :)

za-samo da ne boli [sm=bravo.gif]

panonkinja -> RE: Epiduralna DA ili NE (30.12.2012 3:57:26)

naravno da, necu da me boli... glava [sm=smiley1.gif] bogu hvala da i toga ima sad [sm=bravo.gif]

jelenica011 -> RE: Epiduralna DA ili NE (30.12.2012 13:53:26)

poradjala se epiduralom, sve pohvale. odes, zavrsis bez problema. sve zavisi od doktora i anesteziologa, mora biti dobra saradnja i ponasati se onako kako oni kazu. ja se porodila za dva sata bez ikakvih problema

Sladja80 -> RE: Epiduralna DA ili NE (30.12.2012 15:35:33)

IZVORNA PORUKA: jelenica011

poradjala se epiduralom, sve pohvale. odes, zavrsis bez problema. sve zavisi od doktora i anesteziologa, mora biti dobra saradnja i ponasati se onako kako oni kazu. ja se porodila za dva sata bez ikakvih problema

gde si se poradjala?

ivanaluj -> RE: Epiduralna DA ili NE (5.1.2013 22:40:33)

evo ovde imate malo o epiduralnoj
http://adf.ly/Gx3YJ

bojanica7 -> RE: Epiduralna DA ili NE (6.1.2013 11:20:54)

ivanaluj, nisi dobra![sm=smiley36.gif]

Tiziana -> RE: Epiduralna DA ili NE (8.1.2013 10:14:22)

Moje iskustvo sa epiduralom je odlicno! I jos milion puta da radjam,ne bih se dvoumila ni sekund!!!!! Nista ne boli kad ti ga plasiraju,posle porodjaja najnormalnije ustajes,nema nikakvog oduzimanja i gluposti o kojima zene pricaju..

Sanja 34 -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.1.2013 1:47:13)

Sladjo,evo mog iskustva sa epiduralom iz Fronta.Vec sam rekla da iz te bolnice nosim najlepsa iskustva,porodila sam se 2011-te godine i sada cu opet negde krajem aprila pocetkom maja kod istog doktora Dr Dejana Dimitrijevica.Posto sam nevidjena kukavica i netrpim bol znala sam odmah da cu se poradjati na epidural i hvala onome ko ga izmisli.Prvorotkama se daje sa neka tri prsta kada si otvorena a ja sam je dobila sa sest prstiju jer sam bila otvorena pet prstiju i nisam ni znala da se poradjam,prosto sam se dosta setala i kretala celu trudnocu i veruj mi,ima smisla.Primljena sam u porodjajnu salu oko pola tri a porodila sam se u sest i deset poslepodne .Pre porodjaja sam u nekoj 35 nedelji sa doktorom Klainovicem-anestezilogom obavila razgovor,sama sam ga potrazila sto i tebi savetujem da potrazis bilo kog anesteziologa,porazgovaras sa njim i on ce ti reci sta ti sve treba od nalaza,a to je vreme koogulacije i krvna slika.Kada to izvadis,odes kod anesteziologa,on vidi da li mozes ili ne mozes dobiti epidural i posalje te u neku sobu u prizemlju Fronta gde te neka zena zavede u protokol.Kada dodjes u porodjajnu salu,trazis anesteziju,naravno sve nalaze uredno nosis sa sobom i dzurni anesteziolog ti daje epidural koji kosta 12.000.a ako hoces da sama biras anesteziologa da ti dodje na porodjaj to placas 17.000 ali za tim po meni nemas potrebu jer svaki anesteziolog je sigurno dobar u Frontu,to potpisujem.Ja sam epidural dobila za 2 sekunde,nista ne boli,bitno je da ti se da u razmaku kada nemas kontrakcije,lezis u fetusnom polozaju i bitno je da se ne cimnes ako osetis strujanje ali to ce ti sve objasniti anesteziolog i samo slusaj njega jer to vrlo kratko traje,gore je kod zubara,veruj mi...Ja nisam bila obezboljena skroz da ne mogu da mrdam noge niti se to radi za tim nema potrebe.Kada pocne da deluje a to je vrlo brzo,nista ne osecas sem pritiska koji nije bolan.Slusas doktor,tako sam ja,i ti neki poslednjih pola sata osecas jak pritisak,opet kazem bezbolan i radjas dete bez znoja ,panike i mucenja.E sada postoje zene,a naslusala sam ih se,kako je epidural stetan,kako posle imas problema i sta sve ne.To su gluposti nevidjene pa ja niti jedan problem nisam imala a imam milion poznanica koje su se porodila na epidural bez ikakvih problema.Pa mozes da odes i kod zubara pa da ti se desi svasta od anestezije ali suludo je tako razmisljati.Po meni porodjaj bez epidurala moze biti stetniji milion puta a drugo meni je najgor bilo u toj porodjajnoj sali slusati zene koje se deru i vriste jer im nije nimalo lako dok sam ja sve vreme caskala sa doktorom i bukvalno se dosadjivala.Zasto se patiti kada postoji mogucnost da se porodis bez muke,veruj mi cak i da nemam novaca da bih pozajmila za to...Ako te jos nesto zanima ili ako mogu bilo kako da ti pomognem,tu sam...[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>