Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (13.7.2012 14:42:30)
|
Zemunka , ja sam se u toj bolnici prvi put porodila , 2003 godine , imam pozitivna iskustva sa doktorima , babicama i bolnicom uopste . Sto se tice epidurala , bila sam pre neki dan na nekom razgovoru sa anesteziologom u jednoj drugoj bolnici pa ti mogu preneti neke informacije . Dobijes lokalni anestetik na mesto gde ce ti dati epidural , samim tim taj ubod neces oset_iti vec samo tu malu bocu [sm=smiley1.gif] Onda pratis kako ti noge reaguju , ako su jako utrnule , oni ce promeniti mesto jer ne treba da budes potpuno bez osecaja jer je ipak prirodni porodjaj u pitanju . Ukoliko su noge blago utrnule sve je ok. Ako sam dobro zapamtila , valjda ta anestezija snizava pritisak pa posto uglavnom trudnice imaju nizi pritisak , moze se desiti da im se pojavi glavobolja i ono malaksalo stanje , muka i slicno , onda ti daju nesto kroz infuziju od cega ti nakon dva tri minuta bude bolje. Ne zameri sto ne pamtim sve [sm=smiley36.gif] Dalje , kada procene da si kompletna za porodjaj , prekidaju epidural da bi izgurala bebu [sm=smiley1.gif] Onda je rekla , da se epi daje ne da ne bi oset_ile bol uopste vec da se cuva snaga za napone . Posle epidurala moze se javiti glavobolja koja traje mozda taj dan mozda jos nekoliko i koja se uglavnom resi kafetinom. Ukoliko porodjaj ne napreduje ili ima nekih indikacija za carski , oni nece uvesti novu anesteziju vec ce pojacati epidural , kaze da nema potrebe za dve anestezije . Takodje za epiziotomiju , ponovo ukljuce epidural da usivanje takodje bude bezbolno. Eto , to je sve sto sam zapamtila , valjda nisam nesto pogresno prenela . Srecno [sm=bravo.gif]Za tahikardiju bi trebala da pitas svog ginekologa ili anesteziologa
|
|
|
|