RE: Epiduralna DA ili NE (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (20.4.2012 20:49:11)

Ne može domaća hrana i gotova jela. U porodilište može da se unese samo pakovana hrana sa dekleracijom. Keks, sok, grickalice, mleko u tetrapaku, sendvič onaj vakuumirani sa deklaracijom i slično. Plazma je bolja od drugih keksova jer je nagruvana vitaminima i koječime što inače kroz keks i sok ishranu ne unosiš pa kao bar malo nekog dopinga...

Bebilina -> RE: Epiduralna DA ili NE (20.4.2012 21:03:43)

Interesantno... Hvala na odgovoru Ana i Gae [sm=smiley1.gif]

ica82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (20.4.2012 22:31:49)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

IZVORNA PORUKA: Irin@

Front nije idealno porodiliste za epidural, jer ne osecas napone i to je opasno za bebu... Doktor koji je radio u Frontu je bio protiv epidurala dok nije poceo da radi u Misovicu i video kako zaista epidural treba da se primenjuje (moras da osetis napone). U Misovicu je besplatan, imas obavezan razgovor sa anesteziologom u osmom mesecu (moze i ranije i kasnije, ali vecina tada ide) gde dobijes sve informacije o epiduralu i samoj proceduri i daje se vec dugi niz godina, ova ustanova je prva davala epidural u Beogradu.

Ovo zvuči malo sumanuto. Kakve ima veze u kojoj bolnici ko radi epidural je epidural, u Dragiši, Frontu ili Višegradskoj. I ja i sve moje bivše cimerke koje su se u Frontu porađale sa epiduralom osećale smo napone i te kako. U Mišoviću jeste besplatan i jeste komfornija bolnica, ali je to samo obična bolnica sa malim porodilištem, Front je jedini opremljen i aparatima i ljudstvom za sve nepredviđene situacije. I sledeći put u Frontu sa epiduralom!

Apsolutno se slazem, mada generalno o frontu nemam lepo misljenje sto se ljubaznosti tice... Ja sam imala dr tako da sam dobro prosla, ali bez obzira na njihovu drskost sve navedeno je tacno :)

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (20.4.2012 23:58:02)

takodje, u front idem samo zbog strucnosti i epidurala... pripremljena sam na neljubaznost, prezivecu tri dana, samo da prodjem ok na porodjaju i da beba bude ok.

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 17:05:46)

ja sam se isto pripremila na neljubaznost u frontu, medjutim na moje iznenadjenje bili su skroz ok, svi.

jovicaa -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 17:38:55)

mi smo u porodiliste od hrane mogli samo keks, sok i vodu da unosimo

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:32:22)

IZVORNA PORUKA: ivana70a

ja sam se isto pripremila na neljubaznost u frontu, medjutim na moje iznenadjenje bili su skroz ok, svi.

i ja racunam na to da cu se iznenaditi prijatno :)

danas mi kaze babica koja drzi vezbice da se jedna nasa trudnica koja je dolazila na vezbice jedva porodila u misovicu, jer su joj dali epidural na 5 prstiju otvorenosti, tako da nije uopste osecala napone i jedva je izgurala bebu, bilo je kriticno...

pa sad razmisljam, ako ti ne daju na 3-4 prsta, onda mozda bolje i da ti ne daju kad dodjes do 5..?

ana77 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:47:47)

Sve babice su protiv epidurala i uvek pricaju neke katastroficne price kako se ne osecaju naponi. Ja sam dosla u porodiliste sa 5-6 pristiju otvorena i tek tad pocinje "zurka" od bolova tako da tad treba obavezno uzeti ko zeli :) :) :). Ja nisam na prvom porodjaju ali stvarno planiram na drugom.
Gde je bolji epidural ako nemas vezu: u Frontu ili u Visegradskoj?

Ana RR -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:48:23)

E kako se prepucavaju ta porodilišta, neverovatno. Jedni druge ne vole.

Ja sam bila 5 dana u bolnici posle porođaja, ne mogu vam opisati koliko žena se porodilo za tih 5 dana, 90% njih sa epiduralom. NI JEDNA nije imala problem. Ja sam dobila epidural sa 4,5 prsta otvorenosti, napone sam savršeno osetila, porodila se iz trećeg napona. Doktorka, babica, anesteziolog, svi su bili predivni. Stavljanje katetera za epidural nisam osetila, obilazili su me na 5 minuta, milion puta pitali kako sam, da li me boli, da li mi je udobno.. sa moje strane sve pohvale za DM.

Što se tiče Fronta, provela sam 10 sati sa svojom snajom u sobi dok je imala kontrakcije, nije se otvarala a bila je u jakim bolovima. Imali su debelu vezu, načelnik se lepo okitio paricama, ali je prošla gore nego iko, posle 24 sata su bebu izvukli vakuumom, a od početka je bila za carski rez. Inače im je koleginica, ali valjda ne vole te koje rade u drugim bolnicama. Ne kažem da su nestručni, u stvari ništa loše ne kažem o njima, ali meni je to bilo dovoljno da nikada u životu ne privirim u front.

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:49:24)

za front sam cula da su im svi anesteziolozi strucni i da nema greske, a i najlakse ga dobijes kad trazis, ne treba ti ni razgovor sa anesteziologom i analize, osim krvne grupe.

Hristinica -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:53:30)

IZVORNA PORUKA: crazymama

danas mi kaze babica koja drzi vezbice da se jedna nasa trudnica koja je dolazila na vezbice jedva porodila u misovicu, jer su joj dali epidural na 5 prstiju otvorenosti, tako da nije uopste osecala napone i jedva je izgurala bebu, bilo je kriticno...

pa sad razmisljam, ako ti ne daju na 3-4 prsta, onda mozda bolje i da ti ne daju kad dodjes do 5..?

draga pa zar ne daju uvek tek kad si 5 prstiju otvorena? od moje kume snaja se 2 puta porodila u misovicu sa epiduralom i kaze da ga iskljucuju na kraju porodjaja da bi se osetili naponi..to sam prvi put cula od nje..porodila se pre 15-ak dana

ica82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:55:45)

Joj to je tako glupo porediti porodilista, pa svuda se desi da neko lose prodje, hvala Bogu to je jako retko. Mislim da je van pameti reci da su anestezionozi u frontu ili misovicu ili bilo gde drugde ne strucni. U Zvezdari sam npr. cula da se moze desiti da dezurni anesteziolog ne zna da da epidural [sm=zmeden.gif] pa ga mozda neces dobiti, a moja kuma se poradjala i sve super. Nema tu pravila, a mislim da nema ni nestrucnih anesteziologa, jbg ako nesto lose krene sto rece nama babica na vezbama, brzinom svetlosti ce se okupiti i svi doktori i sve babice... i treba biti pozitivan, jer sto Ana rece 90 % njih je uzelo epidural, u Forntu kad sam se ja poradjala isto tako je bilo (a tada nije bilo mesta iglu da ubacis, celu bolnicu porodiljama popunili) pa ne cuh da je neko lose prosao

ica82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:57:14)

draga pa zar ne daju uvek tek kad si 5 prstiju otvorena? od moje kume snaja se 2 puta porodila u misovicu sa epiduralom i kaze da ga iskljucuju na kraju porodjaja da bi se osetili naponi..to sam prvi put cula od nje..porodila se pre 15-ak dana

meni su na 4, tj. cim sam legla na sto [sm=smiley36.gif]

ana77 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 22:57:15)

To je cool sto se Fronta tice, kod njih me jedino odbija baby friendly program :) :) :).
Ja sam se prvi put poradjala u Visegradskoj i imala sam relativno lak porodjaj (usla u Box u 21, porodila se u 22:50) ali tamo je sve nekako mnogo veliko i niko nije preterano zainteresovan. Privlaci me sad Front posto za Misovic nemam vezu (nemam ni za sta vezu ali u Frontu i Visegradskoj ne mogu da me posalju kod nekog drugog :)), tako da hvala na informacijama za epidural :)!

ica82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 23:00:01)

IZVORNA PORUKA: ana77

To je cool sto se Fronta tice, kod njih me jedino odbija baby friendly program :) :) :).
Ja sam se prvi put poradjala u Visegradskoj i imala sam relativno lak porodjaj (usla u Box u 21, porodila se u 22:50) ali tamo je sve nekako mnogo veliko i niko nije preterano zainteresovan. Privlaci me sad Front posto za Misovic nemam vezu (nemam ni za sta vezu ali u Frontu i Visegradskoj ne mogu da me posalju kod nekog drugog :)), tako da hvala na informacijama za epidural :)!

Meni je baby friendly super, prvu noc sam bila smestena na odeljenu steriliteta (posto je porodiliste bilo prepuno) i tamo nisu bebu donosili, tek sutradan u 12 presla u drugu sobu, kako su mi bebu donelo sve sto me je do tada bolelo je proslo [sm=smiley1.gif]

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 23:02:32)

IZVORNA PORUKA: Hristinica

IZVORNA PORUKA: crazymama

pojma nemam, svaka prica drugu pricu... najbolje je ne opterecivati se, pa sta Bog da!

ana77 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 23:04:53)

Da ne odemo previse u off, sad posto vec imam jedno dete, malo se i kolebam jer bih volela da je beba samnom ali s druge strane, volela bih da spavam makar tih par dana pre nego sto krene zurka kod kuce :) :) :). 

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 23:07:15)

U Zvezdari nisu svi anesteziolozi obuceni za epidural, tako da se zaista moze desiti da ga ne dobijes od dezurnog. Ja napone nisam osetila, meni je dr govorio sta da radim i sve je proslo super sto s tog dela tice. Doduse, ja se nisam otvarala pa me je dilatirao pod epiduralom, poslednji put neposredno pred napone, koje su valjda ispratili preko ctg-a, vise se ne secam. Ali su i dr i babica pratili sta se desava. Ja sam, zbog kasno dobijenog epidurala a visesatnih bolova i kontrakcija pala u san, i dr me je budio kad je trebalo za pregled, a poslednji put me je probudio sa recima, hajde da se porodis [sm=smiley36.gif]

ica82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.4.2012 23:10:37)

a poslednji put me je probudio sa recima, hajde da se porodis

[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.4.2012 12:45:41)

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Znam da je tema epidural i izvinjavam se na off topic, ali moram da pitam sto bas mora plasma i sok od jabuke? [sm=smiley1.gif] Jel ne moze recimo neki drugi keks, ili obicna hrana? Jel do porodilje ili porodilista sta se jede?

moze, ja nisam jela ni plazmu ni sok od jabuke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] doneli su me u sobu mislim oko 5 ujutro, a dobila sam normalan dorucak - sendvic, kafa/mleko/kakao i posle normalan rucak (ne secam se tacno sta, ali bilo je svega).

crazymama, ne moze se predvideti koliko dugo ce trajati otvaranje, ja sam se ceo dan otvarala do 5-6 prstiju i onda odjednom (a taman sam dobila novu dozu epidurala) se otvorila za jos tri prsta i bila sam pod punim dejstvom epidurala dok sam se poradjala. babice i dr su mi govorili kad da guram. ne razumem te babice i njihove price.

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.4.2012 18:52:16)

pa ne znam, svako prica svoju pricu, najbolje ne slusati nikoga...

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.4.2012 19:06:05)

kad smo vec kod epidurala [sm=smiley36.gif] ja sam jela plazmu i sok od borovnice.. jeste da imas i tamo klopu ali su to male kolicine pa izmedju obroka ogladnis 100 puta

peca -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.4.2012 20:11:46)

Ja nisam za epidural, ali ko zna sta ce se promeniti [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.4.2012 20:50:06)

IZVORNA PORUKA: ksena

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Znam da je tema epidural i izvinjavam se na off topic, ali moram da pitam sto bas mora plasma i sok od jabuke? [sm=smiley1.gif] Jel ne moze recimo neki drugi keks, ili obicna hrana? Jel do porodilje ili porodilista sta se jede?

moze, ja nisam jela ni plazmu ni sok od jabuke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] doneli su me u sobu mislim oko 5 ujutro, a dobila sam normalan dorucak - sendvic, kafa/mleko/kakao i posle normalan rucak (ne secam se tacno sta, ali bilo je svega).

crazymama, ne moze se predvideti koliko dugo ce trajati otvaranje, ja sam se ceo dan otvarala do 5-6 prstiju i onda odjednom (a taman sam dobila novu dozu epidurala) se otvorila za jos tri prsta i bila sam pod punim dejstvom epidurala dok sam se poradjala. babice i dr su mi govorili kad da guram. ne razumem te babice i njihove price.

Ovoga u našim bolnicama nema, zato i jedemo plazma keks. Za ručak su najčešće bareni pileći bataci sa kožurom i neka muzga od povrća (pilići su inače manji od prepelice pa kad skineš gumikastu kožuru ostane samo koščica), za doričak jedno bareno jaje, parče hleba i kašika pavlake (mi na neslanoj dijeti smo kad ostali jedu jaja, jeli jaje, kad ostali jedu viršle mi jaje, oni salamu, mi jaje, oni paštetu mi jaje povraća mi se od barenih jaja). Kafu, mleko i kakao možeš eventualno da dobiješ kod kuće kad stigneš. [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.4.2012 21:29:46)

joooooj...meni je u klinici bila tako dobra hrana da cesto pozelim da svratim na neki obrok i kolicinski je bilo i previse. onda kao poenta moje price nek bude da moze sve da se jede.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>