ivas -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 14:16:01)
|
Evo i ja se porodih uz epidural i glasam ZA. Doduse,meni su ga kasno dali,oko 7 prstiju ali do tad mi bolovi nisu bili jaki,tako da mi pre nije bio neophodan. Posle ne znam kako bi bilo bez njega pa bih ga opet uzela kad bi se drugi put poradjala. Naponi su recimo mene boleli, obicno se kaze da oni ne bole. Bio je to jak bol i pritisak na grlic bez obzira na epidural, mada mi jeste oslabio na kraju. A izbacivanje posteljice mi je bio najgori deo porodjaja jer su mi nalegli na stomak da je vade napolje, a to nisam ocekivala, mislila sam da se ona isto kao i beba izbaci pri naponu. Valjda su se plasili da ne osecam dovoljno toga uz epidural pa su ubrzali stvar, nemam pojma. A sve sam osecala, noge najnormalnije, neke jace kontrakcije kao vrlo slab bol i napone na kraju. Morali su na kraju da me siju uz lokalnu jer je epi prestao da deluje. I opet sam to sve osetila. Sledeci put cu traziti jacu dozu, sad sam im bas namerno rekla da mi daju slabu jer sam jako osetljiva na zubarsku anesteziju i dugo mi drzi pa se uplasih da ce me epi umrtviti.
|
|
|
|