RE: Epiduralna DA ili NE (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

ivas -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 14:16:01)

Evo i ja se porodih uz epidural i glasam ZA. Doduse,meni su ga kasno dali,oko 7 prstiju ali do tad mi bolovi nisu bili jaki,tako da mi pre nije bio neophodan. Posle ne znam kako bi bilo bez njega pa bih ga opet uzela kad bi se drugi put poradjala. Naponi su recimo mene boleli, obicno se kaze da oni ne bole. Bio je to jak bol i pritisak na grlic bez obzira na epidural, mada mi jeste oslabio na kraju. A izbacivanje posteljice mi je bio najgori deo porodjaja jer su mi nalegli na stomak da je vade napolje, a to nisam ocekivala, mislila sam da se ona isto kao i beba izbaci pri naponu. Valjda su se plasili da ne osecam dovoljno toga uz epidural pa su ubrzali stvar, nemam pojma. A sve sam osecala, noge najnormalnije, neke jace kontrakcije kao vrlo slab bol i napone na kraju. Morali su na kraju da me siju uz lokalnu jer je epi prestao da deluje. I opet sam to sve osetila. Sledeci put cu traziti jacu dozu, sad sam im bas namerno rekla da mi daju slabu jer sam jako osetljiva na zubarsku anesteziju i dugo mi drzi pa se uplasih da ce me epi umrtviti.

Hristinica -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 23:22:24)

A gde si se poradjala?
Zene, jel su nekoj od vas mozda davali tabletu za smirenje pred porodjaj? ja sam previse plasljiva...[sm=zmeden.gif]

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 23:31:33)

IZVORNA PORUKA: Hristinica

A gde si se poradjala?
Zene, jel su nekoj od vas mozda davali tabletu za smirenje pred porodjaj? ja sam previse plasljiva...[sm=zmeden.gif]

moja "tableta za smirenje" je bila epidural [sm=smiley36.gif] ... van toga ne znam bas da li daju neke medikamente u te svrhe... svi smo previse plasljivi kadaje porodjaj u pitanju, moj savet uzmi epidural, mislim da jeza sad u frontu najjeftinii (12 000 bio letos kad sam se ja poradjala) tj u dragise misovica se i ne placa [sm=bravo.gif] ali za tamo ti treba veza jer je malo porodiliste.

Anchy_Ljuba -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 23:45:53)

Jedno pitanjce za zene koje su se poradjale epidural carski, jel vam odmah daju bebuda je vidite cim izadje, i kakav je oporavak posle. Ja sam tako mogla sa prvom bebom al me je bilo strah,pa razmisljam sada ako budem mogla epi sa dr bebom... Unapred hvala svima na odgovoru

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 23:55:37)

ja mislim da ce ti je sigurno dati da je vidis, tj po rodjenju dete odmah mora biti pokazano majci (ti ces biti budna koliko shvatam) i pitaju te da potvrdis pol... za opravak posle carskog, nemam iskustva

Anchy_Ljuba -> RE: Epiduralna DA ili NE (9.2.2012 23:59:04)

Hvala Ivana, mene to posle najvise brine, kazu iskrivis se kao baba i bole noge i tako traje par dana

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (10.2.2012 10:56:07)

IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba

Hvala Ivana, mene to posle najvise brine, kazu iskrivis se kao baba i bole noge i tako traje par dana

znas kako, sve je to individualno, mene je recimo posle epiziotomije bolela rana narednih 30 dana, htela sam da odlepim, pritom me nisu puno ni secnu;i, dok je drugarica moja recimo vec posle 7 dana isla kod frizera a posle 10 dana slavila rodjendan u jednom bg nocnom klubu, pila i duskala celu noc, tako da.... e sad da se iskrivis posle carskog to verujem jer te verovatno bolucka i zateze rana na stomaku, ali zato ne kontam zasto bi noge bolele [sm=zmeden.gif]

IRJ82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (11.2.2012 13:26:14)

ja nisam koristila epidural jer sam imala potpuno bezbolne kontrakcije, ali devojka koja je bila sa mnom u sobi je koristila i kaze da je bilo extra, nista nije osetila, cak je uspela i da odspava malo, ali je posle dan dva bolelo mesto na ledjima gde je primila epidural.

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (11.2.2012 18:16:22)

IZVORNA PORUKA: IRJ82

ja nisam koristila epidural jer sam imala potpuno bezbolne kontrakcije, ali devojka koja je bila sa mnom u sobi je koristila i kaze da je bilo extra, nista nije osetila, cak je uspela i da odspava malo, ali je posle dan dva bolelo mesto na ledjima gde je primila epidural.

ja sam imala isto potpuno bezbolne kontrakcije, usla sam u porodjajnu salu 6-7 prstiju otvorena a nista nisam osecala, tek kada su me nakacili na indukciju (a u isto vreme i na epidural) sam pocela da osecam grceve. i ja sam na ulazu u salu bila u fazonu da li da uzimam ili ne, ocigledno me kontrakcije ne bole, ali iz straha od nepoznatog sam ipak trazila....

IRJ82 u kom momentu si pocela da osecas bol?

Sesilija 83 -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 9:56:35)

Imam jedno pitanje
Juce mi dr napisala na papiru koju analizu da odradim za epidural i ja jutros izgibe da nadjem papir iii nema ga nigde
zapamtila sam samo vreme krvarenj[sm=zmeden.gif] valjda a ono drugo je neka rec na K
ajde ko je svez da mi odgovori???? sutra idem u lab???
Unapred hvala...

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 10:14:59)

ne znam, meni su kad je poceo porodjaj odradili neke analize, ali nemam pojma sta.

oxy7 -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 13:45:19)

KOAGULACIJA

Sesilija 83 -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 13:51:59)

Hvala Oxy bas mi je bilo glupo da je zovem za to nema smisla da davim zenu a vec mi napisala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 14:11:11)

Ne verujem da si prva trudnica u laboratoriji, znaju i oni 100% šta se radi za epidural. Samo opušteno.

zivka -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 14:27:17)

Trebakrvna slika i vreme koagulacije, svez UZ, svez HSG i pita ce te da li si alergicna na nesto...
SRECNO!!!
Epidural-prava stvar!!!

Sesilija 83 -> RE: Epiduralna DA ili NE (16.2.2012 15:18:04)

hvala zenske[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hristinica -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.2.2012 21:26:16)

Zene, da li sme da se daje epidural ako se u trudnoci pojavi povisen pritisak? meni je od skoro visi nego obicno, i dr mi je dala da pijem lek

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.2.2012 14:45:45)

IZVORNA PORUKA: Hristinica

Zene, da li sme da se daje epidural ako se u trudnoci pojavi povisen pritisak? meni je od skoro visi nego obicno, i dr mi je dala da pijem lek

Da. Ja sam sa preeklampsijom primila epidural. On inače, koliko znam, snižava pritisak.

mamba -> RE: Epiduralna DA ili NE (18.3.2012 20:27:55)

Ura za epidural, Nobela za onog ko ga izmislio.Uz epidural porodjaj ti ostane kao najdivniji trenutak, a tako i treba da bude, radjate dete, nema nista lepse od toga, zasto to kvariti bolom i agonijom ako je medicina smislila epidural[sm=bravo.gif]

ishler -> RE: Epiduralna DA ili NE (18.3.2012 21:25:25)

Ja sam primila,bila sam protivnik,ali zbog teske trudnoce sam morala.
Svima bih preporucila[sm=smiley1.gif]

tammy.ka -> RE: Epiduralna DA ili NE (18.3.2012 21:26:29)

ja sam neutralna po tom pitanju, nekome je prag tolerancije na bol manji, treba da ima tu opciju ako zeli...ja sam prosla oba puta BEZ, i nista mi ne fali... [sm=smiley1.gif]

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (19.3.2012 14:54:53)

Draga, nista ti ne fali SADA :) ali u samim satima porodjaja je druga prica,posle smo svi ok primili epi ili ne :)

Hristinica -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.3.2012 22:31:42)

da li prave problem oko epidurala kad trudnica ima povisen secer?

Sesilija 83 -> RE: Epiduralna DA ili NE (22.3.2012 8:57:52)

Evo i mene
Porodila sam se sa epiduralom i prezadovoljna sam,iako imam bas bas krivu kicmu i tek iz 3-4 pokusaja je anesteziolog uspeo da mi pogodi pravo mesto ali vredelo je
Porodjaj nisam osetila kao ni usivanje,porodila sam se u podne i ok18h su mi rastrnule noge i tad sam ustala,rana me je malo bolela ali nisam dodavala epi sama sebi posle,znaci samo doza koju su mi dali na porodjaju,.... spric pun sam im posle vratila
Znaci Epi ko je u mogucnosti...

Hristinica -> RE: Epiduralna DA ili NE (22.3.2012 22:56:54)

bravo! a gde si se poradjala? noge su ti bile skroz utrnute?[sm=smiley29.gif] mene strah tog osecaja..[sm=zmeden2.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>