vukosava -> RE: Epiduralna DA ili NE (20.12.2011 3:28:52)
|
IZVORNA PORUKA: mama kukunka svi moji delovi tela su saradjivali sa mozgom sve vreme -mogla sam da pomeram noge, samo nista nije bolelo..Osecala sam napone, obicno to zene opisuju -kao da treba da iskakis najvece g..no na svetu.. Dovoljno boli pre epija i nakon porodjaja- i ako to moram da istrpim -bar da se spasim cega se spasiti mogu.. Vuko, cudno je to kod vas, kako si isla u kupatilo cim si se porodila? kod nas nema ustajanja .prva 2h posle porodjaja, jos si tu, u hodniku pored boxa, bas zbog krvarenja.. Tek kad te odvezu u sobu, posle 3-4 h probas da ustanes i to uz pomoc sestre ides u wc Ja sam se srucila u wc-u, bila sam u nesvesti par sekundi.. a mogla da nosim sestru u zubima pa mi nije jasno kako me podigla i prizvala k svesti sama u sred noci Nemoj da se plasis porodjaja-ovako ili onako porodices se sigurno.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] I to tako shvati.. Rodices svoje pilence,i to je vredno svih muka..ALi, ako imas mogucnost uzmi epidural .. Nisam ja isla u wc prva dva dana uopste, Imala sam kateter a velika nuzda je dosla tek kad sam otisla kuci pet dana nakon operacije. Jesam nakon opreacije lezala ispred operacione sale neko vreme. Kasnije uvece, nisam sigurna nakon koliko sati tacno sam otisla u blok gde su bebe da pokusam da je dojim i da je drzim na grudima, koliko god sam izdrzala. Stegla sam ranu i hodala jedno pola sata ono sto ti treba 5 min. Ali meni je epidural bio izlapeo mnogo ranije, to mi je posle bila spinalna... I meni je bilo to usled indukcije vezano za dotok kiseonika i otkucaje bebinog srca i pored epidurala, beba bila velika. A epidural su mi dali kad sam bila na 4 cm. Izlapeo je kad sam bila na 7 cm.
|
|
|
|