mama kukunka -> RE: Epiduralna DA ili NE (15.1.2012 22:45:43)
|
Sad citam kako sam pre manje od mesec dana bila u ubedjenju da cu se poroditi sa anestezijom, kad ono trt. Dosla u bolnicu sa nepravilnim kontrakcijama izmedju 10 i 20 min..Na prijemu otvorena 8 prstiju, u pripremnoj sobi komplet otvorena..Imala sam dogovoren epi, ali nit je moj dr bio tu, mada je zvao dvoje drugih, niti su oni imali vremena da mi daju..Od momenta kad sam legla na porodjajni sto do prpdjaja proslo je 20 min!! Fakat je da je oporavak malo brzi kod porpdjaja bez epi-ja , ali to se meri u satima, tako da i nije neka korist..a komfor koji pruza porodjaj sa anestezijom ne moze da se meri.. Sam porodjaj ( meni je jos sve sveze, pa nisam uspela da zaboravim) boli neopisivo, ai sve naknadne radnje -posteljica, davanje lokalnog anestetika , usivanje- nisu neosetne -ko se boji igle, svakako ce biti boden mnogo puta, ali sa epiduralom nece osecati sve te ubode.. Saradnja sa dr-ima je na jednom finom nivou kad imas anesteziju, a ovako -bar ja, sam mislila da se rastajem od zivota u tih pola minuta napona i guranja bebe..ko zna sta sam izgovorila sve.. Tako da, kao neko ko je video obe strane medalje glasam ZA anesteziju , definitivno! Ako imate mogucnost, ne razmisljajte!!
|
|
|
|