RE: Epiduralna DA ili NE (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 8:08:50)

noge ne bi smele biti skroz utrnute. meni se to desilo sa prvom (prejakom) dozom i moja dr je poludela zbog toga. druge dve doze su mi dali po pola u odnosu na ovu prvu i bilo je bas kako treba, sve osecam, a nema bola.

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 9:32:53)

da li je jako vazno izabrati anesteziologa, ili nema veze? sta mislite?

mejvis -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 9:37:59)

Nema potrebe CM, svi su oni dobri i znaju svoj posao, naročito u frontu. Ako imaš svog dr, on sigurno ima anesteziologa sa kojim radi, tako prave i dežurstva. 

nela79 -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 10:26:24)

IZVORNA PORUKA: tammy.ka

ja sam neutralna po tom pitanju, nekome je prag tolerancije na bol manji, treba da ima tu opciju ako zeli...ja sam prosla oba puta BEZ, i nista mi ne fali... [sm=smiley1.gif]

E ovo bi i ja da kazem.

Na prvi porodjaj sam dosla otvoren a9 prstiju, a na drugi 6. Ni prvi ni drugi put nisam imala potrebe da povisim ton u toku samog porodjaja. Mene je u sustini najvise zaboljelo kad me je babica "rucno" sirila da bi mi pomogla da me ne sijeku.
Ali, epidural je, po meni, spas za one koje se dugo otvaraju i ko, kako rece tammy.ka, ima nizak prag tolerancije bola.
Meni ga nebi stigli ni ukljuciti a porodjaj bi bio gotov. [sm=smiley1.gif]
Tako da samo napred za one koje misle da ce im trebati.

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 10:48:12)

hvala mejvis, i ja sam tako mislila...

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 18:21:39)

meni je desna noga bila skroz utrnula, znaci bukvalno je visila sa kreveta i morala sam da zamolim babicu da je vrati na porodjajni krevet [sm=smiley36.gif]

pri rom, mislim da mi nije bila prejaka doza jer sam apsolutno osetila svaki grc (kontrakciju) i u jednom momentu sam se i grcila od bolova iako sam primila epi na pocetku, onda sam trazila da mi pojacaju dozu i tek onda nisam nista osetila... sto je imalo i svojih losih strana jer nisam osetila napone pa nisam mogla lepo da se napinjem...

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 21:25:11)

jedna moja poznanica je povracala na stolu od prekomerne doze epidurala [sm=smiley29.gif]... samo mi to fali!

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (23.3.2012 21:26:22)

ivana gde si se poradjala ?

pandina -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 17:17:56)

Iscitala sam skoro celu temu i jos uvek se dvoumim oko epidurala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 17:23:26)

ja se nisam dvoumila ni pre citanja ni posle... bez epidurala ne ulazim u salu za porodjaj :)

mejvis -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 18:31:09)

IZVORNA PORUKA: crazymama

ja se nisam dvoumila ni pre citanja ni posle... bez epidurala ne ulazim u salu za porodjaj :)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 18:36:32)

ivana, meni taman kad su dali trecu dozu, ja sam pocela da osecam bol. mm je pozvao dr i ona je rekla da mora da me pregleda jer to zna da se desi kad pocne naglo otvaranje. i stvarno je tako bilo. a osecala sam bol i zato sto mi se piskilo, a nisam mogla pa su morali da mi stave kateter.

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 21:22:27)

IZVORNA PORUKA: ribizla

ivana gde si se poradjala ?

u frontu, kod dezurnog anesteziologa (neka bakuta)

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 21:27:31)

IZVORNA PORUKA: ksena

ivana, meni taman kad su dali trecu dozu, ja sam pocela da osecam bol. mm je pozvao dr i ona je rekla da mora da me pregleda jer to zna da se desi kad pocne naglo otvaranje. i stvarno je tako bilo. a osecala sam bol i zato sto mi se piskilo, a nisam mogla pa su morali da mi stave kateter.

ja se jesam brzo otvarala ali,zar epi u svakom slucaju ne bi trebalo da neutralise bol? a ja sam osetila da sam piskila po sebi [sm=bravo.gif] [sm=smiley36.gif] tj nisam osetila da mi se piski,jer sam bila sva utrnula dole,nego sam samo osetila nesto toplo kako mi se sliva po preponama , babica videla to i odma mi stavila kateter,ali bejase kasno [sm=smiley36.gif]

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 22:28:51)

ijaoooo, povracanje, piskenje... sta jos mogu da ocekujem na porodjajnom stolu??[sm=smiley29.gif]

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (24.3.2012 22:30:47)

Nemoj da razmisljas o tome , evo ja nisam bila ni popisana ni ispovracana [sm=smiley1.gif]

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 12:01:14)

hvala na ohrabrenju :)

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 12:05:49)

IZVORNA PORUKA: ivana70a

ja se jesam brzo otvarala ali,zar epi u svakom slucaju ne bi trebalo da neutralise bol?

trebalo bi, ali bi trebalo i da imas osecaj. a ja sam se odjednom otvorila za 3-4 prsta, zato je bolelo.

crazymama, stvarno ne razmisljaj o tome. epi je zakon! ja pretpostavljam da nisam mogla da piskim i zbog psiholoskog momenta, i inace sam malo cudna po tom pitanju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 12:56:15)

i ja sam isto jako cudna po pitanju piskenja i sl. sto kazes trebaju mi posebni uslovi! [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 14:37:40)

ma nemojte da brinete o piskenju , kakenju i povracanju
to su fizioloske radnje i ako se desi , mozes misliti [sm=smiley1.gif]

ivana70a -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 20:08:09)

e a to kad sam u trenutku osetila da sam piskila, veruj mi da me je toliko bolelo dupe za to... znaci ni S od sramote nisam osetila, zato sto je babica bez emocije i grimase ikakve prisla i samo mi stavila kateter i nastavila da caska sa koleginicom kao da se nista posebno ne desava, a i (najvise) zato sto te u tim trenucima pucaju neke skroz lude emocije i adrenalin zbog samog porodjaja... videces na licu mesta, bukvalno sve sto si mislila i svi ti sitni strahovi koje sada imas,tamo nestaju, kada vidis kako oko tebe samo izlecu bebice na sve strane :) ma skroz je ludo kada si na licu mesta, veruj mi, bolece te uvo za fizioloske zgode i nezgode :)

crazymama -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 21:28:25)

videcemo, nadam se da si u pravu i da ce sve to brzo da prodje.

mama kukunka -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 21:41:14)

mislim da sam obavila sve fizioloske potrebe u toku napona, jer nije bilo vremena za klistiru drugom porodjaju, bez epidurala (jer ni za njega nije bilo vremena)--babica je samo rekla-pa da vi niste imali klistir i obrisala..a ja nemam pojma sa iz koje rupe je d'prostite izaslo..Tako da-bez sekiracije, sve je to njima sasvim normalno..
U prvom ( sa epijem) su mi uradili klistir kad sam bila 3 prsta otvorena, a posto sam dosta dugo lezala sa kontrakcijama( bez bolova[sm=smiley36.gif]) u nekom trenutku mi stavise kateter samo koliko da isprazne besiku..
i dalje-gčlasam ZA epi

Anoniman -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 22:08:05)

Ja sam se ukakila na stolu. Izbacila ono malo što je ostalo posle klizme "na brzinu", jedna klinka na praksi je prokomentarisala inače ne bih ni primetila, na šta je doktorka rekla:"To je sasvim normalno" i nastavila gde je stala. A meni bilo taaaakooo svejedno...

Sashica82 -> RE: Epiduralna DA ili NE (25.3.2012 22:19:51)

Isto se i meni desilo, doduše, nakon 6 sati porađanja. I ništa, svima svejedno, a sedmoro ljudi je bilo u boksu sa mnom.

CM, kad ideš u porodilište, ostavljaš dostojanstvo ispred vrata. I baš te briga, tamo smo sve u istom sosu. Pa meni su na porođaju rekli, kada su se odlučili da idem na hitan carski, da ustanem i skinem spavaćicu. Gola, ko od majke rođena, ukakila se sat ranije, vade mi kateter i malo i pišnem... [sm=smiley36.gif] Ajde boga ti...

Al odosmo u off...

Epi - DA!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>