Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.11.2011 19:39:34
|
|
|
|
Hristinica
|
Axa,dobro, hvala a informacijama ja planiram u Gradskoj na Zvezdari ,cula sam najpozitivnije komentare za nju...pa cu najverovatnije tamo...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.11.2011 23:28:26
|
|
|
|
jovicaa
|
da li negde u ovoj zemlji mozes da znas da ces sa 100 posto sigurnoscu dobiti epidural na porodjaju?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 7.11.2011 14:49:05
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa da li negde u ovoj zemlji mozes da znas da ces sa 100 posto sigurnoscu dobiti epidural na porodjaju? i kako se bih ja koja sam iz zra mogla da se porodim negde u bgu? molim vas odgovoriii :)
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 7.11.2011 14:55:41
|
|
|
|
Hristinica
|
ja ne znam nista o tome Jovicaaa
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 19:21:24
|
|
|
|
Lilla
|
Ako se ikada vise budem poradjala uzimam ga obavezno! Ovaj put nisam stigla da ga dobijem jer sam se neocekivano brzo otvorila, od 4 ujutru kad sam bila otvorena 3 prsta do 11 sati sam se otvorila svih 10 i bilo je kasno za bilo sta. A da sam znala da se necu brzo poroditi odmah bih ga trazila po prijemu. Bolovi su me rasturali od 2 ujutru do 7 navecer kad sam se porodila, a nisam imala napone.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 19:31:40
|
|
|
|
zivka
|
dobro vece..evo ja sam se skoro porodila u Frontu sa epiduralom..primljena sam posle ponoci sa 2dva prsta, CTG, UZ, klizma i na stolu bila oko 3, posto sam ja unapred trazila epidural i dobila odobrenje stavljen mi je kateter a ubrizgan je oko 5- i to su kasnili-mislim da je bilo 4-5 prstiju...porodila se u 8.30h jovicaa, mislim da mozez da se zaputis sa bolovima u Front pa po sistemu "hitnosti" da te prime ...ali...
< Poruku je uredio zivka -- 19.11.2011 19:33:55 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 20:01:28
|
|
|
|
Azra_
|
I Zivka, kako si zadovoljna? Da li bi ponovo uzela epidural?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 20:59:06
|
|
|
|
Hristinica
|
i ja imam imsto pitanje da li si osecala noge?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 21:31:08
|
|
|
|
zivka
|
Da, uzela bih ponovo. Inace noge su mi bile utrnute dok mi nisu izvukli kateter-par sati. Dok devojka koja se sutradan porodila isto s epiduralom -potpuno normalno je hodala ali je ona recimo sivenje osecala a ja nisam...Mojoj prijateljici(inace setra joj je dr) su oba puta ostavili kateter pa je ona dozirala sutradan kad je bolelo... Jedna sestra sto bas radi na anesteziji i je objasnila trnjenje nogu ovako: Svako od nas ima drukciji prag tolerancije bola. Znaci ako mene ne boli "negde" spustilo mi se u noge pa zato trnu...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 22:32:31
|
|
|
|
beboni
|
Blago vama u bg-u...u ns nisu nikakve sanse da obican smrtnik dobije epiduralnu jer u betaniji ima samo 1 anesteziolog koji mora da je dostupan za carski i hitne slucajeve...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.11.2011 22:49:20
|
|
|
|
Tea2
|
jovicaa,mozes da biras gde ces se poroditi
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 1:53:12
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 jovicaa,mozes da biras gde ces se poroditi kako to?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 8:06:36
|
|
|
|
ivaj
|
Pitaj Sanjicu jovicee,ona je to resila i porodila se ovde Mislim da je fora da budes u Bg-u u trenutku kad ti pocne porodjaj,pa oni moraju da te prime. I ovde imas sanse da 99 posto dobijes epidural-uplatis odabranog anesteziologa i zvrcnes ga kad ti pocne porodjaj i to je to.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 8:43:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lilla Ako se ikada vise budem poradjala uzimam ga obavezno! Ovaj put nisam stigla da ga dobijem jer sam se neocekivano brzo otvorila, od 4 ujutru kad sam bila otvorena 3 prsta do 11 sati sam se otvorila svih 10 i bilo je kasno za bilo sta. A da sam znala da se necu brzo poroditi odmah bih ga trazila po prijemu. Bolovi su me rasturali od 2 ujutru do 7 navecer kad sam se porodila, a nisam imala napone. Nije mi jasno zašto ti nisu dali epidural. Ako se neko brzo otvarao to sam ja. Kad je krenulo jedva su stigli da me spuste sa patologije do sale (porodila sam se u Frontu). Ne znam da li su ikog brže spremali, kad sam krenula odozgo bila sam otvorena 3 prsta, na sto legla sa 4 prsta i za 15 minuta se otvorila i porodila, moj doktor nije ni stigao do sale. Još je dežurna doktorka odugovlačila, nije mi dala da se napinjem i nije htela da prokine vodenjak dok on ne dođe al džaba kad je beba rešila napolje, puče i vodenjak sam... Uglavnom u svoj toj gužvi ja primih epidural i to nisam imala ništa od analiza (sem redovnih sa patologije jer sam održavala trudnoću) a da li hoću su me pitali dok sam se pela na sto. E, sad poseban je problem što meni epidural nije delovao kao ni lokalna anestezija za šivenje jer su mi na kraju teške trudnoće rekli da beba još nije spremna ali da su moji rezultati sve lošiji i da moraju da mi hitno izazovu porođaj pa šta bude. Tako da je mene od straha šikao adrenalin pa anesteziju ko da i nisam primila. Inače kad sam se porodila i videla da je moja duša dobro, više me ništa nije bolelo, ja sam čak isto poodne sedela iako sečena i šivena...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 12:26:22
|
|
|
|
mejvis
|
nikakve sanse da obican smrtnik dobije epiduralnu jer u betaniji ima samo 1 anesteziolog koji mora da je dostupan za carski i hitne slucajeve... IZVORNA PORUKA: ivaj Pitaj Sanjicu jovicee,ona je to resila i porodila se ovde Mislim da je fora da budes u Bg-u u trenutku kad ti pocne porodjaj,pa oni moraju da te prime. I ovde imas sanse da 99 posto dobijes epidural-uplatis odabranog anesteziologa i zvrcnes ga kad ti pocne porodjaj i to je to. Mogu da te prime u BG- u po principu hitnosti ako nisi iz BG-a ali ne možeš dobiti odobrenje od anesteziologa za epiduralnu jer ne možeš imati karton u BG- u niti se tu lečiti jer nemožeš dobiti uput. Dakle, jedino veza pomaže, nažalost.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 12:27:37
|
|
|
|
zivka
|
Anestezija tj analgezija kao i svakom leku treba vreme da pocne da deluje-20tak min.. To mi je i anesteziolog rekla ali mi je malo pojacacala jer je trebalo ranije da se ukljuci...Inace odabrani anesteziolog je 5000di. a drugarica koja radi u Frontu mi je rekla da nema potrebe da trazim jer su svi o.k. -i stvarno oboje subili jako fini(dve smene)
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 12:31:06
|
|
|
|
zivka
|
Da bi se dobilo odobrenje za epidural treba: krvna slika,vreme koagulacije, CTG i UZ. i na otpustu 12000din Da po principu hitnosti moraju gde god....mada mislim da bi dali i epidural uz analize
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 12:46:44
|
|
|
|
Lilla
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Nije mi jasno zašto ti nisu dali epidural. Ako se neko brzo otvarao to sam ja. Kad je krenulo jedva su stigli da me spuste sa patologije do sale (porodila sam se u Frontu). Ne znam da li su ikog brže spremali, kad sam krenula odozgo bila sam otvorena 3 prsta, na sto legla sa 4 prsta i za 15 minuta se otvorila i porodila, moj doktor nije ni stigao do sale. Još je dežurna doktorka odugovlačila, nije mi dala da se napinjem i nije htela da prokine vodenjak dok on ne dođe al džaba kad je beba rešila napolje, puče i vodenjak sam... Uglavnom u svoj toj gužvi ja primih epidural i to nisam imala ništa od analiza (sem redovnih sa patologije jer sam održavala trudnoću) a da li hoću su me pitali dok sam se pela na sto. E, sad poseban je problem što meni epidural nije delovao kao ni lokalna anestezija za šivenje jer su mi na kraju teške trudnoće rekli da beba još nije spremna ali da su moji rezultati sve lošiji i da moraju da mi hitno izazovu porođaj pa šta bude. Tako da je mene od straha šikao adrenalin pa anesteziju ko da i nisam primila. Inače kad sam se porodila i videla da je moja duša dobro, više me ništa nije bolelo, ja sam čak isto poodne sedela iako sečena i šivena... Vjeruj da ne znam. Isto kao sto ne znam zasto su me pustili da sva ispucam umjesto da me sami recnu. Samo su me drogirali onim gasom, toliko da nisam bila u stanju da pricam a svega sam bila svijesna. Uh, to usivanje bez da anestezija djeluje ne smijem ni da zamislim, bas si se namucila Sto se tice sjedenja, mene su sat vremena nakon sivenja poslali na tusiranje. Ustala sam, istusirala se, i poslije se vrtila po sobi i pakovala se jer su me trebali premjestiti na BB. Cijelo vrijeme sam bila u pokretu a i sjedila. Poslije dva dana sam izasla iz porodilista, a dan nakon toga otisla u kupovinu sa mm-om. To nije bilo bas pametno jer sam nategla ranu, no nikako da se natjeram na izlezavanje.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 16:42:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: zivka Anestezija tj analgezija kao i svakom leku treba vreme da pocne da deluje-20tak min.. To mi je i anesteziolog rekla ali mi je malo pojacacala jer je trebalo ranije da se ukljuci...Inace odabrani anesteziolog je 5000di. a drugarica koja radi u Frontu mi je rekla da nema potrebe da trazim jer su svi o.k. -i stvarno oboje subili jako fini(dve smene) Anesteziolog mi tad reče, dok mi je davao anesteziju da mi je pojačao koliko god sme, sve preko toga bi uticalo na bebu, a ja nisam ni tad ni posle 20 minuta ni posle 2 sata osetila ni strujanje u nozi ni bilo koji oblik utrnutosti ni ublaženja bolova, kao da ništa nisam primila... Al na sreću sve je trajalo kratko...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.11.2011 17:29:04
|
|
|
|
jovicaa
|
eh kad bi to tako islo, dobar dan, dobar dan ja sam dosla da se porodim ovde i molicu jedan epidural. naravno da mora preko veze, izmarsirali bi me makar da krenem i tu da im se poradjam
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 21.11.2011 16:50:37
|
|
|
|
vision
|
ja se porodila 16.10. u bolnici Dragisa Misovic. Epidural besplatan. Vodila trudnocu od 5-tog meseca tamo, kod divne doktorke, po preporuci stare prijateljice moje majke koja inace radi tamo u bolnici. Isla u 9-tom mesecu na razgovor sa anesteziologom koji se moze obaviti svakog radnog dana od 12 do 1 u bolnici. Bila potrebna samo sveza krvna slika i tamo ti on postavlja nekoliko pitanja o bolestima, o alergijama i slicno... Dobila potvrdu da smem da primim epidural. U bolnicu dosla u 10, otvorena 4cm, prijem i priprema i na stolu bila u 11, otvorena 5cm, bez ikakvih bolova, bezazlen bol u krstima i nista drugo. Dobila epidural i prokinuli mi vodenjak i porodim se u 5. Ja nikakav bol nisam osecala ni bez, ni sa epiduralom, tako da ne znam da vam napravim razliku. samo postavljanje katetera se ne oseti, dobije se mala boca lokalne anestezije i utrne taj deo gde se postavlja. Inace, noge sam sve vreme osecala, ustajala sam kad sam imala napone, jer nisam mogla da izguram bebu, pa sam stajala u polucucecem polozaju pored kreveta, sto znaci da meni nisu noge bile oduzete ni malo. kad je doslo vreme sivenju, nisam nista osecala, cisto ono neki neprijatan osecaj, nista drugo. posle porodjaja, epidural te drzi jos nekih 5 sati, pa ne boli rana. posle toga pocinje da boli bas, bas onako jako i da zateze, pa sam dobijala inekcije diklofena i bilo mi je OK. inace sam bila bas mnogo secena i ispucala, imala oko 15 savova.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 21.11.2011 17:11:10
|
|
|
|
mejvis
|
A ja sam bila otvorena 1 prst i već sam imala bolove a sa 3 prsta ,kada su mi dali epidurali, imala sam užasno jake kontrakcije na 3 minuta. Porodila sam se za 2h od epidurala. Mislim da je svaki porođaj za sebe i da je sve to jako individualno.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 22.11.2011 11:19:41
|
|
|
|
zivka
|
meni su posle porodjaja utrnute noge bile, a kad su mi izvadili kateter-prrestalo skoro skroz Defininitivno: INDIVIDUALNO
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.11.2011 22:12:56
|
|
|
|
Hristinica
|
zene, jel ste cule nesto za negativne posledice epiduralne? mene nesto uplasila jedna poznanica,inace medicinska sestra, kaze ne razmislja o epiduralu, jer kaze neka zena ostala paralizovana jer su joj promasili kad su joj stavljali..joj bas me je nesto uplasila
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.11.2011 9:46:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Hristinice, ne verujem da je to do epidurala, pre do anesteziologa. Moja komsinica se pre skoro 30 godina poradjala uz epidural i evo je ziva i zdrava. A za 30 godina je mnogo toga napredovalo
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?