|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
27.10.2011 17:50:34   
Azra_
Mame, da li je neka od vas imala porodjaj sa epiduralnom anestezijom u Niskom porodilistu? Bas bi mi znacila iskustva, a i nesto o samim uslovima i proceduri.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 951
27.10.2011 21:12:45   
Petkovici
Nije Mila, neka plava, satirana, bas slatka, mladja. Nemam pojma kako se zove. Ona mi je bila "glavna", tj sredjivala bebu i ucestvovala u porodjaju, ostali su gledali, posto im je bio zanimljiv epidural i maticne celje.
IZVORNA PORUKA: Macaki

da, izgleda mlado, a znas li kolika su joj deca? 18, 15 i 3 godinice!! user posted image kaze 10 godina su cekali na trece dete!!!

koja ti je bila druga? ja znam jos milu i nadu.

izvinjamo se na off-u..

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 952
27.10.2011 21:16:33   
mejvis
IZVORNA PORUKA: bea83

Druga bebo, što ne probaš da odeš u Narodni Front?Tamo je epidural 10.000 dinara (ili 12.000 din) i koliko sam ja obaveštena ne moraš da biraš lekara, znači samo plaćaš ovu cifru. Takodje mislim da zbog karličnog položaja bi trebali da te upute na carski rez, a ako i do toga dodje bolje ti je Frontu nego u Dragiše Mišović jer oni čim je nešto hitno šalju u Front.

Beice, jeste 12000din ali...Kada sam se ja porađala bile su još 3 žene kojima je porođaj bio u toku. Dežurni anesteziolog nije bio tu, imao je neku intervenciju. Jedna od te 3 žene imala je izabranog anesteziologa (možda čak ni nije) nego je dežurni doktor zvao "svog" anesteziologa. Onda smo sve 4 morale da potpišemo (onako na stolu) da nam je on izabrani anesteziolog ak0o želimo epidural i to je bilo   17 000 din 2010god. Oni tako rade, u "dilu". medi je bilo najbitnije da dobijem epi i u tim momentima potpisala bih i za 50000din. To nije lepo i nije ok, ali tako je....

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 953
27.10.2011 21:19:47   
Lilla
Ovdje se Epi ne placa. Ja sam odlucila da probam bez njega, pa ako vidim da ne mogu da izdrzim trazit cu da mi ga daju kad zagusti. 

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 954
27.10.2011 21:25:01   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Lilla

Ovdje se Epi ne placa. Ja sam odlucila da probam bez njega, pa ako vidim da ne mogu da izdrzim trazit cu da mi ga daju kad zagusti. 

To ti je super kad mozes u momentu da se odlucis da zelis , ovde kod nas citava procedura pre epi. i to sansa da je primis je 25 %

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 955
27.10.2011 21:25:50   
tijatija
Lilla, odakle si mozda skoknem da se porodim tamo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 956
27.10.2011 21:28:09   
mejvis
Jedno sam sigurna: neznam nikoga ko je primio epi i rekao da mu nije bilo potrebno! user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 957
27.10.2011 21:30:52   
Lilla
IZVORNA PORUKA: tijatija

Lilla, odakle si mozda skoknem da se porodim tamo user posted image user posted image user posted image user posted image

Bilo bi to poooooduze skakanje, zivim u Svedskoj user posted image Ovdje ne trebaju ni ti uputi ni cuda, samo se nazaove kad porodjaj krene, kazes da si na putu ka porodilistu i tamo odlucis tokom poroda hoces li epi ili nesto drugo protiv bolova. E jedino ga ne daju kad je vec kasno, tj. kad je zena otvorena 9-10 cm. No uvijek ima "veseli gas", cu se duvnem sa njim user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 958
27.10.2011 21:36:20   
tijatija
Cula sam za taj " veseli gas" za sat to sluzi ??

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 959
29.10.2011 18:10:58   
Petkovici
To je azot-suboksid, jos se naziva i "gas za smejanje", anestetik, najmanje toksican od svih opstih anestetika. Primenjuje se u vidu inhalacione anestezije. Konkretno, kod porodilja se daje u nizim koncentracijama i ima jako anelgeticko dejstvo. Isto se koristi i u stomatologiji, pa sam imala priliku da ga probam na studijama, u bas niskoj koncentraciji i stvarno je smejavac user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 960
29.10.2011 18:14:03   
minavb
Ja jos nikad ne videh da se negde kod nas koristi azotni oksidul.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 961
29.10.2011 18:24:37   
Anoniman
Ja bih ga sad probala user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 962
29.10.2011 18:33:42   
vonavoj
uu..kako bi to dobro bilo user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 963
29.10.2011 19:09:55   
Petkovici
Cinjenica je da nije narocito popularan, posto su druge tehnike anesteziranja sigurnije, ali je zanimljiva tema za razmisljanje. Iskreno, nikad nisam cula da se kod nas bilo ko porodio uz ovaj anestetik!
IZVORNA PORUKA: minavb

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 964
29.10.2011 19:26:57   
minavb
Nije. Niti je popravio zub.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 965
29.10.2011 20:09:30   
tijatija
Mogu samo da zamislim onako na porodjajnom stolu uz sve kontrakcije odvalis jednu turu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I ja bi probala, ali ne u toku porodjaj user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 966
30.10.2011 1:08:51   
Petkovici
Ne znam zasto mi je u glavi informacija da se koristi kod izuzetno uplasenih i anksioznih pacijenata...Moracu da se podsetim...

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 967
3.11.2011 0:18:16   
radovanovic

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mame, da li je neka od vas imala porodjaj sa epiduralnom anestezijom u Niskom porodilistu? Bas bi mi znacila iskustva, a i nesto o samim uslovima i proceduri.

Ja bih zelela da se poradjam epiduralnom u Nisu, ali ne znam nikoga iz Nisa ko je to prosao. Ja sam sada u 29 nedelji, pa racunam da jos imam vremena i tek sada sam pocela da se informisem i zanimam za to pitanje. Citajuci prethodne post-ove nisam naisla ili nisam primetila iskustvo iz Nisa.
Ako ima nekoga, volela bih sve da cujem, kako to funkcionise s lekarima i anesteziolozima, koja je procedura, koliko su uopste strucni za epidural u Nisu...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 968
3.11.2011 0:34:55   
Lilla
IZVORNA PORUKA: minavb

Ne znam za Srbiju, ali ovdje je veoma popularan i zastupljen. Nude ga svim porodiljama tokom porodjaja, a na trudnici je da odluci hoce li ga uzeti ili ne. Cula sam da je nekim zenama muka od njega, tacnije od maske. I nazalost, ni jedna porodilja se ne smije od njega tokom poroda, ipak bolovi odrade svoje. user posted image Ja planiram probati, pa ako budem podijelit cu iskustvo sa vama user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 969
3.11.2011 16:55:18   
bea83
IZVORNA PORUKA: mejvis

IZVORNA PORUKA: bea83

Druga bebo, što ne probaš da odeš u Narodni Front?Tamo je epidural 10.000 dinara (ili 12.000 din) i koliko sam ja obaveštena ne moraš da biraš lekara, znači samo plaćaš ovu cifru. Takodje mislim da zbog karličnog položaja bi trebali da te upute na carski rez, a ako i do toga dodje bolje ti je Frontu nego u Dragiše Mišović jer oni čim je nešto hitno šalju u Front.

Beice, jeste 12000din ali...Kada sam se ja porađala bile su još 3 žene kojima je porođaj bio u toku. Dežurni anesteziolog nije bio tu, imao je neku intervenciju. Jedna od te 3 žene imala je izabranog anesteziologa (možda čak ni nije) nego je dežurni doktor zvao "svog" anesteziologa. Onda smo sve 4 morale da potpišemo (onako na stolu) da nam je on izabrani anesteziolog ak0o želimo epidural i to je bilo   17 000 din 2010god. Oni tako rade, u "dilu". medi je bilo najbitnije da dobijem epi i u tim momentima potpisala bih i za 50000din. To nije lepo i nije ok, ali tako je....

Tek sad videh tvoj post, Mejvis...Ja sam i mislila da doplatim tih 5.000 din za izabranog anesteziologa(još uvek su iste cene, raspitala sam se) jer mislim da je to sigurnija varijanta, znači ukupno 17.000din ali bar znam da ću dobiti epidural (ili se bar nadamuser posted image ) Ne poradjam se baš svaki dan, valjda ćemo skupiti te parice (pa u krajnjem slučaju pozajmiti) da mi porodjaj ne ostane baš u nekom horor sećanjuuser posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 970
3.11.2011 17:38:49   
beboni
Da li neko zna kako ide procedura sa epiduralom u NS..user posted image Prvi porodjaj je protekao katastrofa,bukvalno sam umirala od bolova na indukciji,pa ne bih da opet imam slicno iskustvo. Cula sam da anesteziolog, sa kojim "zakazes" epidural(bar kada bih znala kada ce da krene porodjaj),ako ne bude u smeni kada sve pocne-nista od epidurala?!user posted image Pa jel to stvarno moguce,ajd sto propadnu pare(mislim da je oko 12000),vec sto ostanes na milost i nemilost. A jos sam cula da je u Betaniji guzva i da sve stavljaju na indukciju. Ja sam za epidural...ali se nadam da cu nekako doci do njega..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 971
4.11.2011 8:53:03   
Hristinica
Evo i ja da se ukljuci u temiuser posted image da li ovde mozda ima neka devojka koja je radila epidural i kakva su iskustva? Da li je mnogo neprijatan osecaj i da li se noge totalno ne osecaju?

(odgovor članu beboni)
Direktna veza do poruke: 972
4.11.2011 22:41:09   
ivaj
Ako imas vremena,citaj od pocetka temuuser posted image Puno smo pisale o tome.

Nije bilo neprijatnosti,bar kod mene,sam ubod ne boli,kontraindikacija nisam imala.Noge sam osecala,kao i napone,jedino me kontrakcije nisu bolele.
Odlicna stvaruser posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 973
5.11.2011 9:53:49   
Hristinica
Exe, pa to je super! a gde si se poradjala?

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 974
5.11.2011 14:39:23   
ivaj
Visegradska. Tamo moras da obezbedis sve na vreme.

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here