Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 17:50:34
|
|
|
|
Azra_
|
Mame, da li je neka od vas imala porodjaj sa epiduralnom anestezijom u Niskom porodilistu? Bas bi mi znacila iskustva, a i nesto o samim uslovima i proceduri.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:12:45
|
|
|
|
Petkovici
|
Nije Mila, neka plava, satirana, bas slatka, mladja. Nemam pojma kako se zove. Ona mi je bila "glavna", tj sredjivala bebu i ucestvovala u porodjaju, ostali su gledali, posto im je bio zanimljiv epidural i maticne celje. IZVORNA PORUKA: Macaki da, izgleda mlado, a znas li kolika su joj deca? 18, 15 i 3 godinice!! kaze 10 godina su cekali na trece dete!!! koja ti je bila druga? ja znam jos milu i nadu. izvinjamo se na off-u..
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:16:33
|
|
|
|
mejvis
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Druga bebo, što ne probaš da odeš u Narodni Front?Tamo je epidural 10.000 dinara (ili 12.000 din) i koliko sam ja obaveštena ne moraš da biraš lekara, znači samo plaćaš ovu cifru. Takodje mislim da zbog karličnog položaja bi trebali da te upute na carski rez, a ako i do toga dodje bolje ti je Frontu nego u Dragiše Mišović jer oni čim je nešto hitno šalju u Front. Beice, jeste 12000din ali...Kada sam se ja porađala bile su još 3 žene kojima je porođaj bio u toku. Dežurni anesteziolog nije bio tu, imao je neku intervenciju. Jedna od te 3 žene imala je izabranog anesteziologa (možda čak ni nije) nego je dežurni doktor zvao "svog" anesteziologa. Onda smo sve 4 morale da potpišemo (onako na stolu) da nam je on izabrani anesteziolog ak0o želimo epidural i to je bilo 17 000 din 2010god. Oni tako rade, u "dilu". medi je bilo najbitnije da dobijem epi i u tim momentima potpisala bih i za 50000din. To nije lepo i nije ok, ali tako je....
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:19:47
|
|
|
|
Lilla
|
Ovdje se Epi ne placa. Ja sam odlucila da probam bez njega, pa ako vidim da ne mogu da izdrzim trazit cu da mi ga daju kad zagusti.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:25:01
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: Lilla Ovdje se Epi ne placa. Ja sam odlucila da probam bez njega, pa ako vidim da ne mogu da izdrzim trazit cu da mi ga daju kad zagusti. To ti je super kad mozes u momentu da se odlucis da zelis , ovde kod nas citava procedura pre epi. i to sansa da je primis je 25 %
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:25:50
|
|
|
|
tijatija
|
Lilla, odakle si mozda skoknem da se porodim tamo
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:28:09
|
|
|
|
mejvis
|
Jedno sam sigurna: neznam nikoga ko je primio epi i rekao da mu nije bilo potrebno!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:30:52
|
|
|
|
Lilla
|
IZVORNA PORUKA: tijatija Lilla, odakle si mozda skoknem da se porodim tamo Bilo bi to poooooduze skakanje, zivim u Svedskoj Ovdje ne trebaju ni ti uputi ni cuda, samo se nazaove kad porodjaj krene, kazes da si na putu ka porodilistu i tamo odlucis tokom poroda hoces li epi ili nesto drugo protiv bolova. E jedino ga ne daju kad je vec kasno, tj. kad je zena otvorena 9-10 cm. No uvijek ima "veseli gas", cu se duvnem sa njim
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 27.10.2011 21:36:20
|
|
|
|
tijatija
|
Cula sam za taj " veseli gas" za sat to sluzi ??
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 18:10:58
|
|
|
|
Petkovici
|
To je azot-suboksid, jos se naziva i "gas za smejanje", anestetik, najmanje toksican od svih opstih anestetika. Primenjuje se u vidu inhalacione anestezije. Konkretno, kod porodilja se daje u nizim koncentracijama i ima jako anelgeticko dejstvo. Isto se koristi i u stomatologiji, pa sam imala priliku da ga probam na studijama, u bas niskoj koncentraciji i stvarno je smejavac
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 18:14:03
|
|
|
|
minavb
|
Ja jos nikad ne videh da se negde kod nas koristi azotni oksidul.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 18:24:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja bih ga sad probala
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 18:33:42
|
|
|
|
vonavoj
|
uu..kako bi to dobro bilo
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 19:09:55
|
|
|
|
Petkovici
|
Cinjenica je da nije narocito popularan, posto su druge tehnike anesteziranja sigurnije, ali je zanimljiva tema za razmisljanje. Iskreno, nikad nisam cula da se kod nas bilo ko porodio uz ovaj anestetik! IZVORNA PORUKA: minavb Ja jos nikad ne videh da se negde kod nas koristi azotni oksidul.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 19:26:57
|
|
|
|
minavb
|
Nije. Niti je popravio zub.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 29.10.2011 20:09:30
|
|
|
|
tijatija
|
Mogu samo da zamislim onako na porodjajnom stolu uz sve kontrakcije odvalis jednu turu I ja bi probala, ali ne u toku porodjaj
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 30.10.2011 1:08:51
|
|
|
|
Petkovici
|
Ne znam zasto mi je u glavi informacija da se koristi kod izuzetno uplasenih i anksioznih pacijenata...Moracu da se podsetim...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2011 0:18:16
|
|
|
|
radovanovic
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Mame, da li je neka od vas imala porodjaj sa epiduralnom anestezijom u Niskom porodilistu? Bas bi mi znacila iskustva, a i nesto o samim uslovima i proceduri. Ja bih zelela da se poradjam epiduralnom u Nisu, ali ne znam nikoga iz Nisa ko je to prosao. Ja sam sada u 29 nedelji, pa racunam da jos imam vremena i tek sada sam pocela da se informisem i zanimam za to pitanje. Citajuci prethodne post-ove nisam naisla ili nisam primetila iskustvo iz Nisa. Ako ima nekoga, volela bih sve da cujem, kako to funkcionise s lekarima i anesteziolozima, koja je procedura, koliko su uopste strucni za epidural u Nisu...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2011 0:34:55
|
|
|
|
Lilla
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja jos nikad ne videh da se negde kod nas koristi azotni oksidul. Ne znam za Srbiju, ali ovdje je veoma popularan i zastupljen. Nude ga svim porodiljama tokom porodjaja, a na trudnici je da odluci hoce li ga uzeti ili ne. Cula sam da je nekim zenama muka od njega, tacnije od maske. I nazalost, ni jedna porodilja se ne smije od njega tokom poroda, ipak bolovi odrade svoje. Ja planiram probati, pa ako budem podijelit cu iskustvo sa vama
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2011 16:55:18
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: mejvis IZVORNA PORUKA: bea83 Druga bebo, što ne probaš da odeš u Narodni Front?Tamo je epidural 10.000 dinara (ili 12.000 din) i koliko sam ja obaveštena ne moraš da biraš lekara, znači samo plaćaš ovu cifru. Takodje mislim da zbog karličnog položaja bi trebali da te upute na carski rez, a ako i do toga dodje bolje ti je Frontu nego u Dragiše Mišović jer oni čim je nešto hitno šalju u Front. Beice, jeste 12000din ali...Kada sam se ja porađala bile su još 3 žene kojima je porođaj bio u toku. Dežurni anesteziolog nije bio tu, imao je neku intervenciju. Jedna od te 3 žene imala je izabranog anesteziologa (možda čak ni nije) nego je dežurni doktor zvao "svog" anesteziologa. Onda smo sve 4 morale da potpišemo (onako na stolu) da nam je on izabrani anesteziolog ak0o želimo epidural i to je bilo 17 000 din 2010god. Oni tako rade, u "dilu". medi je bilo najbitnije da dobijem epi i u tim momentima potpisala bih i za 50000din. To nije lepo i nije ok, ali tako je.... Tek sad videh tvoj post, Mejvis...Ja sam i mislila da doplatim tih 5.000 din za izabranog anesteziologa(još uvek su iste cene, raspitala sam se) jer mislim da je to sigurnija varijanta, znači ukupno 17.000din ali bar znam da ću dobiti epidural (ili se bar nadam ) Ne poradjam se baš svaki dan, valjda ćemo skupiti te parice (pa u krajnjem slučaju pozajmiti) da mi porodjaj ne ostane baš u nekom horor sećanju
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2011 17:38:49
|
|
|
|
beboni
|
Da li neko zna kako ide procedura sa epiduralom u NS.. Prvi porodjaj je protekao katastrofa,bukvalno sam umirala od bolova na indukciji,pa ne bih da opet imam slicno iskustvo. Cula sam da anesteziolog, sa kojim "zakazes" epidural(bar kada bih znala kada ce da krene porodjaj),ako ne bude u smeni kada sve pocne-nista od epidurala?! Pa jel to stvarno moguce,ajd sto propadnu pare(mislim da je oko 12000),vec sto ostanes na milost i nemilost. A jos sam cula da je u Betaniji guzva i da sve stavljaju na indukciju. Ja sam za epidural...ali se nadam da cu nekako doci do njega..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.11.2011 8:53:03
|
|
|
|
Hristinica
|
Evo i ja da se ukljuci u temi da li ovde mozda ima neka devojka koja je radila epidural i kakva su iskustva? Da li je mnogo neprijatan osecaj i da li se noge totalno ne osecaju?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.11.2011 22:41:09
|
|
|
|
ivaj
|
Ako imas vremena,citaj od pocetka temu Puno smo pisale o tome. Nije bilo neprijatnosti,bar kod mene,sam ubod ne boli,kontraindikacija nisam imala.Noge sam osecala,kao i napone,jedino me kontrakcije nisu bolele. Odlicna stvar
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.11.2011 9:53:49
|
|
|
|
Hristinica
|
Exe, pa to je super! a gde si se poradjala?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.11.2011 14:39:23
|
|
|
|
ivaj
|
Visegradska. Tamo moras da obezbedis sve na vreme.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?