Leki 77 -> RE: Epiduralna DA ili NE (14.9.2011 15:10:06)
|
IZVORNA PORUKA: druga beba .... ali zato hocu da sebi olaksam do napona, spremna sam da mi ga ukinu poslednjih dva sata (tako kaze da mora) da bi oset_ila napone i da bih aktivno ucestvovala... to je nista naspram 12 sati muka.. naravno ako mora carski mara, sve za zdravlje bebe... ali ako moze uz epidural jos bolje. Ako me ne prime u Misovicu moja sledeca adresa je front, nije problem da platim tu sumo od 12, 15, 18 000 ali necu da me neko ucenjuje da moram da platim i lekara ako cu epi... Ja sam se u julu poradjala u Frontu i epidural je bio 12.000, a izabrani anesteziolog jos 5.000. Ja sam uzela opciju izabranog anesteziiloga jer nisam želela da mi bilo ko daje epiduralnu, zatim to znači da 100% primaš epi jer je taj lekar tu samo zbog tebe i ne može se desiti neki npr. hitan cr noću kada dežura jedan anesteziolog pa da izvisiš za epi, a uz sve to-anesteziolog je sve vreme tu, prati i tebe i doziva po potrebi i babicu i ginekologa. Po mome mišljenju se isplati za tih 50e ekstra. Inače, dezinformacija je da se epidural ukida 2h pred napone. Prvi put sam ga primila pola sata pred porodjaj, a drugi put 1h50min pred porodjaj. Iskusan anesteziolog to dozira kako treba. Oba puta sam ustala 2h nakon porodjaja i tokom noći sama išla u wc.
|
|
|
|