vision -> RE: Epiduralna DA ili NE (21.11.2011 16:50:37)
|
ja se porodila 16.10. u bolnici Dragisa Misovic. Epidural besplatan. Vodila trudnocu od 5-tog meseca tamo, kod divne doktorke, po preporuci stare prijateljice moje majke koja inace radi tamo u bolnici. Isla u 9-tom mesecu na razgovor sa anesteziologom koji se moze obaviti svakog radnog dana od 12 do 1 u bolnici. Bila potrebna samo sveza krvna slika i tamo ti on postavlja nekoliko pitanja o bolestima, o alergijama i slicno... Dobila potvrdu da smem da primim epidural. U bolnicu dosla u 10, otvorena 4cm, prijem i priprema i na stolu bila u 11, otvorena 5cm, bez ikakvih bolova, bezazlen bol u krstima i nista drugo. Dobila epidural i prokinuli mi vodenjak i porodim se u 5. Ja nikakav bol nisam osecala ni bez, ni sa epiduralom, tako da ne znam da vam napravim razliku. samo postavljanje katetera se ne oseti, dobije se mala boca lokalne anestezije i utrne taj deo gde se postavlja. Inace, noge sam sve vreme osecala, ustajala sam kad sam imala napone, jer nisam mogla da izguram bebu, pa sam stajala u polucucecem polozaju pored kreveta, sto znaci da meni nisu noge bile oduzete ni malo. kad je doslo vreme sivenju, nisam nista osecala, cisto ono neki neprijatan osecaj, nista drugo. posle porodjaja, epidural te drzi jos nekih 5 sati, pa ne boli rana. posle toga pocinje da boli bas, bas onako jako i da zateze, pa sam dobijala inekcije diklofena i bilo mi je OK. inace sam bila bas mnogo secena i ispucala, imala oko 15 savova.
|
|
|
|