Verus -> RE: Epiduralna DA ili NE (2.9.2011 12:26:49)
|
Lilla je sve lepo rekla...cokic mislim da si imala i puno srece, u vezi kratkog poroda. Ja sam se poradjala 19 sati, od momenta kada mi je pukao vodenjak. Zadnji pa, 5-6 sati su bili dosta uzasni, i par puta sam pomislila "ja ne mogu ovo". Pa sam rekla sebi da mogu sve za moju Helenu i da ovo radim za nju. Mene je strah bio epidurala jer sam bila na heparinu, jer imam losa iskustva sa bolnicama i drugih razloga. Porodila sam se u SAD i mogla sam da trazim epidural u bilo kom momentu (ne moras da ga zakazes, platis extra itd tako da to nije bio problem), a i anesteziolog mi je poznanik sa posla. Ali sam zelela da izguram bebu sto brze van sebe jer sam nosilac streptokoke B, koja moze izazvati infekciju kod beba (iako su mi davali penicilin od kada sam dosla u bolnicu pa do samog kraja), i znam da je jedna od losih strana epidurala to sto POTPUNO zavisi od toga kako se da, koliko se da itd. Mozes da oset__is napone, a mozes bogami da budes skroz paralizovan i da ne oset__is gde guras i kako guras, i ako beba u bilo kom momentu bude pod stresom ovde se ne zezaju nego te salju na CR, a ja to nisam zelela. Nakon poroda mi je bilo drago sto ga nisam imala. Odmah sam ustala, snimala sam Helenu kamerom, pomogla sestri da je okupa, potpuno ucestvovala u svemu. Vise od jedne laktacijske i druge sestre i babice koje su bile tu su rekle da se TACNO vidi da sam se porodila bez epidurala na osnovu motorike bebe, ponasanja, grabljenja sise da sisa (znaci tog reflexa sisanja koji je bio puno jaci od beba rodjenih pod epiduralom). On utice i na tonus bebe ne treba ziveti u zabludi da to nije tako. A da li je tragicno? Ma naravno da nije. Da me drugi put uhvati neka frka, da nisam u mentalnom sklopu, ga mi ova beba bude neka 5to kilasica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa mozda bi se i odlucila za epi. Ko zna. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jedina, ali JEDINA svrha bilo kog porodjaja je da se zavrsi 100% bezbedno i dobro i po bebu a bogami i po majku. Sve drugo su nijanse....
|
|
|
|