|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
5.2.2010 15:00:48   
Anoniman
pa neka se  onda Tomica porodi bez epidurala pa da vidim sta ce posle da kaze,..
naravno da mozemo i bez epidurala...
ali zasto bismo ako je svet stvorio to?
pa onda treba da ne koristimo uloske nego da stavljamo krpe kao pre zene????

UH!
Luksuz?
Ministar mi prica o tome da je to luksuz!
stoka!

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 276
5.2.2010 15:03:15   
Markovicka
Slazem se, ja sam htela epi ali u Betaniji je to malo komplikovano.
Inace za sve sam sto moze olaksati one muke!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
5.2.2010 15:06:10   
LillyT
Leki, nisi me razumela. Ne kazem da finansije nisu bitne, ali ja sam se smorila zato sto je to u pojedinim porodilistima i dalje na mufte. Eto, lepo kaze Alexx, imas cenovnik i to je to, nema nista ispod stola. Mene izuzetno iznerviralo sto to nije praxa i u ostalim porodilistima, plus, par komentara o bogovim anestezilozima. Ok, platim ja njemu, ali otkud znamo kada cu se ja poroditi i koliko ce moj porodjaj trajati?!? Ko meni garantuje da ce on biti tu? Sta, kao, pozovem ga, i kazem dr ja se poradjam (10 dana pre ili posle termina), a on banci na nekom slavlju jer je npr. postao deda ili mu je rodjendan ili....I sta onda?!? O tome ja pricam, a ne samo o ceni, na nju ne mogu da uticem, pa necu da gubim zivce. O tome da li je luksuz smo vec pricale, navikli ljudi da ih sve boli........

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 278
5.2.2010 15:06:11   
Rivana
Bas bez veze sa njegove strane, zasto zena sebi da ne olaksa sve zene koje znam da su se porodile sa epiduralom hvale ga na sva usta kazu da nisu nista osetile. iskreno ja sam od pocetka trudnoce verovala da cu uz epidural i to mi je hrabrilo kao necu nista osetiti, a kad su mi u devetom rekli da ne mogu epi e tek onda me uhvatila panika i strah od porodjaja.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 279
5.2.2010 15:08:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Leki, nisi me razumela. Ne kazem da finansije nisu bitne, ali ja sam se smorila zato sto je to u pojedinim porodilistima i dalje na mufte. Eto, lepo kaze Alexx, imas cenovnik i to je to, nema nista ispod stola. Mene izuzetno iznerviralo sto to nije praxa i u ostalim porodilistima, plus, par komentara o bogovim anestezilozima. Ok, platim ja njemu, ali otkud znamo kada cu se ja poroditi i koliko ce moj porodjaj trajati?!? Ko meni garantuje da ce on biti tu? Sta, kao, pozovem ga, i kazem dr ja se poradjam (10 dana pre ili posle termina), a on banci na nekom slavlju jer je npr. postao deda ili mu je rodjendan ili....I sta onda?!? O tome ja pricam, a ne samo o ceni, na nju ne mogu da uticem, pa necu da gubim zivce. O tome da li je luksuz smo vec pricale, navikli ljudi da ih sve boli........

upravo sam zato rekla da je sve anarhija...OK i cifra ako znas 100% sta za to dobijas...
ali ovde u Srbiji moras za sve da se dovijas kao kreten...

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 280
5.2.2010 15:08:41   
Rivana
Mislim da je u Dragisa Misovic epidural jos uvek besplatan ili mozda gresimuser posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 281
5.2.2010 23:16:49   
Anoniman
ne znam da li je trac ili nije...sestra mi javila da su u Narodnom frontu snizili cenu na 12.000

da li je moguce da na netu ne mogu da nadjem formalan cenovnik za porodilista???

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 282
6.2.2010 9:11:33   
marija32
IZVORNA PORUKA: OTI

da li je moguce da na netu ne mogu da nadjem formalan cenovnik za porodilista???

Pa sta ti znaci formalan, kada verovatno nije konacanuser posted image
Verovatno je prica, paltis 12000, a ako se poradjas usred noci,jos 12000user posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 283
6.2.2010 9:37:31   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: OTI

ne znam da li je trac ili nije...sestra mi javila da su u Narodnom frontu snizili cenu na 12.000

Za Narodni Front:
http://www.gakfront.org/pacijenti/index.php, pa cenovnik vanstandardnih usluga. Epi je DR025.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 284
6.2.2010 9:43:07   
Anoniman
Alexx ne radi link!
hvala na trudu ali ne radi mi link..prijavljuje da page not found...
a sta pise??

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 285
6.2.2010 9:52:02   
*Alexx*
Izbaci onaj zarez na kraju linka, slučajno je tu uleteo. http://www.gakfront.org/pacijenti/index.php

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
6.2.2010 9:53:14   
Anoniman
hvala!!!! user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 287
11.2.2010 21:48:35   
magnetic
Ja sam''ZA''

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 288
14.2.2010 15:02:20   
prijatelj
Evo ja ću ti ispričati moju priču.Otišla sam u bolnicu otvorena samo pola prsta, doktorka koja je trebalo da me porodi nije bila tu jer mi je vodenjak pukao 10 dana pre  planiranog.Kada sam tražila epidural svi su se pravili blesavi. Tako sam se 6 sati porađala prirodno u moram reću baš velikim bolovima.Iako sam se pozivala na zakazan epidural i moju doktorku i dalje me nisu primećivali.Posle tih 6 sati došao je jedan anasteziolog ( valjda su stupili u kontakt sa mojom doktorkom)i konačno mi dao tu inekciju.Uh, ne mogu ti opisati koje je to bilo olakšanje za mene.Konačno sam mogla da odahnem.Dva sata nakon primljenog epidurala su krenuli i naponi i bez problema sam uspela da ih ispratim bez obzira što nisam osećala one ludačke bolove.A da, to da ti ne osećaš kada treba da se napneš nije tačno, samo su ti svi ti bolovi dosta blaži.Nikakve preglede kičme  pre toga nisam uradila a inače imam blagu skoliozu ( to ti je zakrivljenje kičme) i sve je bilo ok.Sada sam 5-ta nedelja trudnoće i ako bog da da sve bude ok. opet ću na epidural.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 289
14.2.2010 16:39:59   
dacca
U Crnoj Gori epiduralna je 300 eura!

(odgovor članu prijatelj)
Direktna veza do poruke: 290
25.2.2010 14:35:31   
Verus
Iz teme "skolica za roditelje"

Pa nisam rekla da su bolovi pozitivni, nego da sam prijatno iznenadjena, jer znam koliko ovde svi rade epidural...Zapadna obala je veooma pro prirodno, dok je ovaj "moj" deo pro epidural, da ne kazem "vestacko".

Iskreno, verujem da smo genetski napravljeni da mozemo tako nesto da preguramo.  Zelim da probam da "testiram" svoje telo i da vidim dokle mogu da izguram....Da li cu supeti? NE ZNAM.  Mozda cu i ja na kraju imati epidural.  Ali NECU svesno da unapred odlucim da ga uzmem.  Vremenske granice za epidural NEMA (provereno, pitala sam).  Tako da mozes ti biti i 9 cm i traziti epdidural, ali nam je lepo zena rekla "AKo stignete do 7, 8cm bez epidurala, moci cete i do kraja"  Treba mu oko 45min da pocne da deluje, a ako ga uzmes sa, npr. 9cm dok pocne da ti deluje vec se mozes poroditi.  Poenta je da zena MORA da bude extra mirna dok se to radi-a vecina ne moze od jacine kontrakcija, pa zato anesteziolozi odbijaju da rade epi tako kasno....

Takodje, rekli su nam da ublazi bolove, ali osecas napone da guras.  On "curi" niz kicmu putem gravitacije, tako da ako zena dugo lezi na levoj strani-ona ce biti "utrnuta" desna ne.....ne secam se sta je jos pricala...

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 291
25.2.2010 21:29:05   
mejvis
Verus,
Super bi to bilo kada bi tako kod nas moglo!
Medjutim ovde epidural nije tako dostupan da ti možeš da vidiš kakvi su to bolovi i onda odlučiš u toku porodjaja da li ćeš primiti epidural ili ne....
Ovde "juriš" ugovaraš, dogovaraš i boga moliš da sve ide po planu i da dodješ do epidurala....
Ane posle još i da se predomišljaš..."da vidim ja kako to meni ide"user posted image
Nažalost je tako....

A kod zubara možeš da probaš bez anestezije pa posle ako te boli možeš da se predomislišuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 292
25.2.2010 22:23:51   
Verus
znam vidim po pricama.....kod  nas sve mora tezim putemuser posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 293
25.2.2010 23:26:51   
magnetic

IZVORNA PORUKA: mejvis

Verus,
Super bi to bilo kada bi tako kod nas moglo!
Medjutim ovde epidural nije tako dostupan da ti možeš da vidiš kakvi su to bolovi i onda odlučiš u toku porodjaja da li ćeš primiti epidural ili ne....
Ovde "juriš" ugovaraš, dogovaraš i boga moliš da sve ide po planu i da dodješ do epidurala....
Ane posle još i da se predomišljaš..."da vidim ja kako to meni ide"user posted image
Nažalost je tako....

A kod zubara možeš da probaš bez anestezije pa posle ako te boli možeš da se predomislišuser posted image
Moja drugarica se u nasoj bolnici u toku porodjaja,kada je osetila bolove,odlucila za epidural.Dr. se malo bunio da ne sme tek tako da joj odobri,ali je na kraju doveo anesteziologa i ''ispunio joj zelju''.

Valjda je imala srece.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 294
26.2.2010 10:45:09   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Verus RR
Treba mu oko 45min da pocne da deluje, a ako ga uzmes sa, npr. 9cm dok pocne da ti deluje vec se mozes poroditi.  Poenta je da zena MORA da bude extra mirna dok se to radi-a vecina ne moze od jacine kontrakcija, pa zato anesteziolozi odbijaju da rade epi tako kasno....

Ja sam imala vrlo jake, duge i česte kontrakcije zbog indukcije (minut trajanja, sa minutom razmaka) - veruj mi da možeš itekako da ostaneš mirna dok ti daje epidural. Ja sam samo mislila na to kako će prestati da me boli. Naravno, pravili smo pauzu kad mi je baš nailazila kontrakcija, za svaki slučaj. Epi je počeo da deluje kroz 10 minuta, kakvih crnih 45?!

Takodje, rekli su nam da ublazi bolove, ali osecas napone da guras.

Eh, sad, ja nisam osećala napone, ali moguće da je zato što je on mene baš krkao epiduralom kako bi mi obezbolio i levu stranu, pišem o tome dole.

On "curi" niz kicmu putem gravitacije, tako da ako zena dugo lezi na levoj strani-ona ce biti "utrnuta" desna ne.....

Ovo je tačno. Nakon što mi je dao epi, ja sam neko vreme ležala na leđima, pa više nisam mogla, i okrenula sam se na desnu stranu, tako mi je bilo najlakše, zbog braunila - od tada mi je epi delovao samo na desnoj strani.

Ja ovo pričam iz svog iskustva. Moguće je da se u SAD daje drugačija vrsta leka, pa mu treba 45 minuta da deluje.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 295
26.2.2010 11:01:06   
Mica breskvica

da me ne razumete pogrešno, ali pitam ja sve žene, koji je razlog, pogotovo prvorotke, da uzimate epidural?
strah, trema, bol, neizvesnost... ili jednostavno mislite da je tako lakše ako od samog početka se odlučite na to user posted image

Život je čudo, treba se smejati....

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 296
26.2.2010 11:17:54   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Mica breskvica

da me ne razumete pogrešno, ali pitam ja sve žene, koji je razlog, pogotovo prvorotke, da uzimate epidural?
strah, trema, bol, neizvesnost... ili jednostavno mislite da je tako lakše ako od samog početka se odlučite na to user posted image

Zato što znam da će da boli kao sam đavo. Zato što ne želim da mi porođaj bude negativno iskustvo, već pozitivno. Zato što su mi skoro sve žene rekle, koje nisu uzele epi, da ga obavezno uzmem i da se ne zezam i junačim. Ja uopšte nisam razmišljala o porođaju bez epidurala.

(odgovor članu Mica breskvica)
Direktna veza do poruke: 297
26.2.2010 12:28:25   
micketta

zato sto i kod zubara primim anesteziju
zato sto u 21. veku nema razloga da glumimo mazohiste

(odgovor članu Mica breskvica)
Direktna veza do poruke: 298
26.2.2010 13:29:29   
Dora
IZVORNA PORUKA: micketta

zato sto i kod zubara primim anesteziju
zato sto u 21. veku nema razloga da glumimo mazohiste

Ja bih pre pitala žene koje ne žele epidural zašto ga ne žele?

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 299
26.2.2010 13:39:32   
Dora
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Iz teme "skolica za roditelje"

Pa nisam rekla da su bolovi pozitivni, nego da sam prijatno iznenadjena, jer znam koliko ovde svi rade epidural...Zapadna obala je veooma pro prirodno, dok je ovaj "moj" deo pro epidural, da ne kazem "vestacko".

Iskreno, verujem da smo genetski napravljeni da mozemo tako nesto da preguramo.  Zelim da probam da "testiram" svoje telo i da vidim dokle mogu da izguram....Da li cu supeti? NE ZNAM.  Mozda cu i ja na kraju imati epidural.  Ali NECU svesno da unapred odlucim da ga uzmem.  Vremenske granice za epidural NEMA (provereno, pitala sam).  Tako da mozes ti biti i 9 cm i traziti epdidural, ali nam je lepo zena rekla "AKo stignete do 7, 8cm bez epidurala, moci cete i do kraja"  Treba mu oko 45min da pocne da deluje, a ako ga uzmes sa, npr. 9cm dok pocne da ti deluje vec se mozes poroditi.  Poenta je da zena MORA da bude extra mirna dok se to radi-a vecina ne moze od jacine kontrakcija, pa zato anesteziolozi odbijaju da rade epi tako kasno....

Takodje, rekli su nam da ublazi bolove, ali osecas napone da guras.  On "curi" niz kicmu putem gravitacije, tako da ako zena dugo lezi na levoj strani-ona ce biti "utrnuta" desna ne.....ne secam se sta je jos pricala...

Lepo je što možete da birate kad i kako hoćete da se porodite, sa, bez epidurala, sa ili bez indukcije, u vodi, van vode... Ta mogućnost izbora te možda natera da se zapitaš zašto ovde žene grebu rukama i nogama još čim zatrudne da obezbede sebi makar malu sigurnost na porođaju, zašto se 9 meseci pitaju da li će imati sreće da sve bude ok... One koje bi se možda i predomišljale oko epidurala ne smeju da rizikuju jer znaju da ako to odavno nije sređeno i plaćeno- posle ti ni Bog ne može pomoći.
Postoji jedna izreka koja je meni u celoj ovoj priči oko epidurala i trpljenja bolova zanimljiva: Radoznalost je ubila mačku.
Inače jesam ali na porođaju ne smem da budem radoznala.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

ZA MOJU DEVOJCICU
tamaramarko

DA LI VAM SE SVIDJA IME ANA LUNA??TO IME JE PRONASLA MOJA SVEKRVA ASTROLOG,JER ODGOVARA DATUMU KAD BI TREBALO DA SE PORODIM

DA (42%)

NE (58%)

Ukupan broj glasova: 168

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here