Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 0:58:52
|
|
|
|
gagana83
|
Stvarno,Oti? Pa to je bezobrazno. Znam da je pre 2-3 godine kod nas bilo oko 100e.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 1:00:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Stvarno,Oti? Pa to je bezobrazno. Znam da je pre 2-3 godine kod nas bilo oko 100e. ovo je proverena cena za Visegradsku. ma ne pitaj me nista... samo epi i apartman kostaju kao cela oprema za bebu.... apartman je 6000 dnevno... samo ne znam da li njega uzimam za sve dane od kad dodjem ili kako to ide.. ali nije tema...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 1:03:00
|
|
|
|
gagana83
|
Uzas! A odlucila si se definitivno za epidural?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 1:06:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Uzas! A odlucila si se definitivno za epidural? definitivno,...to je jedina stvar oko koje nisam imala dilemu... zaista 100% zelim epi..naravno ako bude sve OK i bude bilo uslova da mi ga daju... jaooooj...prekosutra ulazim u 35.nedelju...ni sama vise ne znam da li mi je daleko ili blizu sve to...zbunjena kao kokoska!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 9:23:58
|
|
|
|
LillyT
|
Cena u Zvezdari za epi ne postoji, nego se dogovara sa anesteziologom. U principu, moguce je da bude i veca od 20000 din. Sta reci, a ne zaplakati Medjutim, pravu cenu cu tek znati kada odem tamo da se dogovorim sa njima i uradim sve potrebne testove.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 12:44:50
|
|
|
|
Nensi*
|
Mojoj kumi su u Gradskoj bolnici trazili 25.000 za anesteziologa ako ne bude njegova smena kad krene porodjaj,isto toliko za doktora ako ne bude dezuran i 10.000 je kostala epiduralna...To ispade 60.000 na kraju,a ona nije imala te pare i odustala je od toga,i sva sreca pa je njen doktor bio dezuran te noci kad se porodila...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 12:50:06
|
|
|
|
LillyT
|
Divno meni je rekla koleginica (koja se poradjala u Zvezdari pre dve godine, pa info nije bas svez) da je epi tada bio 10000. E sada, ne trazim ja svog dr-a, ja samo trazim epi (i app).
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 12:51:15
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Divno meni je rekla koleginica (koja se poradjala u Zvezdari pre dve godine, pa info nije bas svez) da je epi tada bio 10000. E sada, ne trazim ja svog dr-a, ja samo trazim epi (i app). u svakom slucaju anarhija i sramotne cene
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 12:52:57
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam se zaprepastila kad mi je rekla,a ovo je relativno sveze,porodila se tamo letos...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 12:59:23
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: LillyT Divno meni je rekla koleginica (koja se poradjala u Zvezdari pre dve godine, pa info nije bas svez) da je epi tada bio 10000. E sada, ne trazim ja svog dr-a, ja samo trazim epi (i app). u svakom slucaju anarhija i sramotne cene Bas to, pa kao da trazimo ne znam ti ja sta, a ne anesteziju. Joj, necu da se sekiram, dok ne odem kod njih na razgovor. Ommmmmmmmmmmmmm
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 13:16:33
|
|
|
|
Dora
|
Čitam ovo što ste pisale i prosto ne znam šta da kažem... Ja sve mislim, ako budem tražila epiduralnu a već mora anesteziolog da bude na porođaju jer je CR, možda će mi izaći u susret. Ali ako je 20000 uh...ne znam. Svakako ću dobiti totalnu, i ovako se dvoumim. Iskreno, žao mi je tih para mada da moram prirodno da se porodim, uzela bih epi po svaku cenu! A devojke, što ne promenite porodilište? Vi u Bg bar možete da birate, pa nije u svim porodilištima isto...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 13:18:31
|
|
|
|
Anoniman
|
dora, ja ne bih da menjam zato sto moj DR koji mi vodi trudnocu tamo radi.. cak i da me ne poradja on.,..znam da ce da obrati paznju i da kaze kolegama da obrate paznju... ne znam vise nisam pametna
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 13:22:16
|
|
|
|
Dora
|
Ne znam...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 13:30:29
|
|
|
|
LillyT
|
Izabrala sam Zvezdaru zbog dosta drugih razloga i mislim da oni vise vrede nego epi. E sada, nije problem u ceni koliko me nervira taj stav. Vise me boli to sto kao nema anestezologa i sto to nije normalna stvar koja se placa (da li treba da se placa je neka druga prica) kao i sve ostalo. Znaci, kosta toliko i toliko i ciao. Nego ovako, kao da ugovaram necije ubistvo, pa sve zavisi ko ce koju tarifu da ponudi. Ali, kazem, necu da mracim dok mi ne kazu konktreno sta i kako.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 13:50:32
|
|
|
|
*Alexx*
|
Anesteziolog, koji je meni davao epi, je bio vrlo pričljiv tu noć, pa sam ga ja pitala zašto je tako da je samo jedan anesteziolog u smeni i zašto je tako teško doći do epidurala. Kaže on da nije problem u broju anesteziologa, da Srbija ima čak više anesteziologa po glavi stanovnika nego V. Britanija, ali da je problem organizacija posla - šta god to značilo, ja ga nisam dalje ispitivala.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 13:55:03
|
|
|
|
Leki 77
|
Kada sam se ja poradjala u Frontu, prosle godine u martu, epi je kostao 12.000 i Front je bio najskuplji u svemu. Pod 6000 sam mislila na pare koje idu anesteziologu koji te porodi. Jednokrevetni app sam placala 12.000 po danu, a prisustvo oca na porodjaju 17.000. Ako sledeci put epi bude kostao 100.000, dacu toliko. Meni je mnogo znacio. Bila sam izmrcvarena od kontrakcija koje su trajale skoro 24h, mnogo me je bolelo i meni (licno, dakle krajnje) je mnogo pomoglo to sto je prestalo da me boli. Tada sam se opustila i vrlo brzo porodila. Nema para koje sledeci put ne bih dala za epi jer imam veoma pozitivno iskustvo. Ni prvi put mi nije bilo bitno koliko kosta, samo mi je bilo bitno da se ja ne mucim, jer se tada ni beba ne muci. Moj sin se rodio za 15 min i nije uopste licio na tek rodjenu bebu posto nije imao ni jedan jedini otok, niti je bio plav, ma kao beba od dve nedelje, tako je izgledao. Meni je to puno znacilo. Prosto, planirala sam da se poradjam par puta u zivotu i koliko god da kosta, ja cu platiti. Nije da se poradjam jednom godisnje. Tako ja razmisljam.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:00:17
|
|
|
|
*Alexx*
|
Leki, podržavam i mislim isto. Za toliko ima da ima.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:04:21
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: Leki 77 Kada sam se ja poradjala u Frontu, prosle godine u martu, epi je kostao 12.000 i Front je bio najskuplji u svemu. Pod 6000 sam mislila na pare koje idu anesteziologu koji te porodi. Jednokrevetni app sam placala 12.000 po danu, a prisustvo oca na porodjaju 17.000. Ako sledeci put epi bude kostao 100.000, dacu toliko. Meni je mnogo znacio. Bila sam izmrcvarena od kontrakcija koje su trajale skoro 24h, mnogo me je bolelo i meni (licno, dakle krajnje) je mnogo pomoglo to sto je prestalo da me boli. Tada sam se opustila i vrlo brzo porodila. Nema para koje sledeci put ne bih dala za epi jer imam veoma pozitivno iskustvo. Ni prvi put mi nije bilo bitno koliko kosta, samo mi je bilo bitno da se ja ne mucim, jer se tada ni beba ne muci. Moj sin se rodio za 15 min i nije uopste licio na tek rodjenu bebu posto nije imao ni jedan jedini otok, niti je bio plav, ma kao beba od dve nedelje, tako je izgledao. Meni je to puno znacilo. Prosto, planirala sam da se poradjam par puta u zivotu i koliko god da kosta, ja cu platiti. Nije da se poradjam jednom godisnje. Tako ja razmisljam. Pa to jeste, ali opet, troškovi oko svega i svačega u tom periodu kad se porodiš su zaista ogromni, bar meni...Mislim, naravno da ću platiti taj epi ali ću platiti i mnoge druge stvari i mislim da je bezobrazno ucenjivati žene sa anesteziologom koji "nije u svojoj smeni" i ostalo. Pa nije to neki posao koji traje ceo dan, on može da prati više žena, kao i doktor...Tako ja mislim. Sve ono što je neizbežno mogu platiti, ali tako neke ucene i gluposti bzv.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:07:20
|
|
|
|
anajid
|
Eto drage moje,ja nemam oko cega da se dvoumim,kod nas nema niti epidurala,niti apartmana,niti prisustva oca na porodjaju!Ja trudnocu vodim u Domu zdravlja,nemam nikakve veze u bolnici,prema tome ja idem na nevidjeno.Bas me strah kada vidim kako vi to sve unapred dogovarate i ostalo,a ja .........Ma nadam se da ce dobro proci.Inace se ne bih dvoumila uzela bih epi bez razmisljanja da ima,ali kad nema nema ni razmisljanja !
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:09:57
|
|
|
|
*Alexx*
|
Naravno da je bezobrazno, ali u Frontu je tada bio istaknut cenovnik i ja sam dobila fiskalni račun na kraju. To mi je bolje nego da plaćam nekome ispod žita, ja njega podmićujem da me liši bolova, da mi da epi koji je standard u svetu! Naravno da epi ne treba da bude luksuz! Pa šta rade ti anesteziolozi po ceo dan, pa nemaju operaciju za operacijom, majku mu! Ali opet kažem, bolje je da znam koliko šta košta i da toliko platim, nego da me neko j .
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:12:30
|
|
|
|
LillyT
|
Nije poenta ove price da li imamo par za epi ili ne, nego je poneta u tom shvatanju da je epi ne znam ti ni ja sta. Ovde se stalno za nesto boris i maltretiras, pa eto tako i za anesteziju. Rekla sam da ja ne priznajem da mora da me boli da bi bilo vredno, ali izgleda da ce biti bolno da dodjem do tog epia. Ne finansijski, nego i zbog drugih stvari. Pa zar valjda anestezilozima nije u interesu da daju sto vise toga
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:18:42
|
|
|
|
mejvis
|
Oti, stvarno nisam znala da je u Višegradskoj 20000din. Ja sam pročitala neki članak gde sam našla da se u višegradskoj ne plaća a da je u frontu epi najskupnji i da košta 12000din. Mislim i da je u Dragiše Mišović besplatno. Moguće je da se to u medjuvremenu promenilo! Ma i ja kažem šta košta da košta, samo da to bude cena za sva porodilišta a ne da je cena jedna a da ti pogadjaš oko "čašćavanja",kao na pijaci. A kod nas ne može ni da se "časti"- ne može ništa! Ne može da se dobije ni uput za Beograd, jednostavno nema opcija.... Meni to ništa nije logično... Umesto da svi lepo budemo sretni i zadovoljni (i porodilje i zdravstvene ustanove) i da taj epidural ide "kao na traci" i da se zna zvanična ekonomska cena pa makar bila i 100.000 din, a ono najviše koristi imaju lekari i anesteziolozi koji "dogovaraju" nezvanične cene! I to samo ti pojedini koji imaju mogućnosti....
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:21:45
|
|
|
|
mejvis
|
IZVORNA PORUKA: anajid Eto drage moje,ja nemam oko cega da se dvoumim,kod nas nema niti epidurala,niti apartmana,niti prisustva oca na porodjaju!Ja trudnocu vodim u Domu zdravlja,nemam nikakve veze u bolnici,prema tome ja idem na nevidjeno.Bas me strah kada vidim kako vi to sve unapred dogovarate i ostalo,a ja .........Ma nadam se da ce dobro proci.Inace se ne bih dvoumila uzela bih epi bez razmisljanja da ima,ali kad nema nema ni razmisljanja ! Strašno!!!! To uopšte nije fer da neko nema opcije da bira a drugi mogu sve unapred da odaberu a svi imamo isto osiguranje!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.2.2010 14:56:22
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Naravno da je bezobrazno, ali u Frontu je tada bio istaknut cenovnik i ja sam dobila fiskalni račun na kraju. To mi je bolje nego da plaćam nekome ispod žita, ja njega podmićujem da me liši bolova, da mi da epi koji je standard u svetu! Naravno da epi ne treba da bude luksuz! Pa šta rade ti anesteziolozi po ceo dan, pa nemaju operaciju za operacijom, majku mu! Ali opet kažem, bolje je da znam koliko šta košta i da toliko platim, nego da me neko j . Tacno tako! IZVORNA PORUKA: LillyT Nije poenta ove price da li imamo par za epi ili ne, nego je poneta u tom shvatanju da je epi ne znam ti ni ja sta. Ovde se stalno za nesto boris i maltretiras, pa eto tako i za anesteziju. Rekla sam da ja ne priznajem da mora da me boli da bi bilo vredno, ali izgleda da ce biti bolno da dodjem do tog epia. Ne finansijski, nego i zbog drugih stvari. Pa zar valjda anestezilozima nije u interesu da daju sto vise toga Nazalost, bas je to poenta price, jer ima zena koje bi uzele epi, a za to nemaju para ili u njihovim porodilistima za to nema uslova. Zivimo u zemlji u kojoj stvari tako funkcionisu. Sa tim se pomiris, i tako funkcionises. Na kraju krajeva, ministar zdravlja je misljenja da je epi luksuz, jer su zene bioloski spremne na porodjaj bez epidurala. Nije svaki anesteziolog obucen za davanje epidurala, tako da ne vazi logika - ako ima anesteziologa u porodilistu (a mora da ima), zasto ne daju epidural.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Adriana ili Anja?pisuljicaAnja (
74%)
Adriana (
26%)
Ukupan broj glasova: 178Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!