Dora -> RE: Epiduralna DA ili NE (5.2.2010 14:04:21)
|
IZVORNA PORUKA: Leki 77 Kada sam se ja poradjala u Frontu, prosle godine u martu, epi je kostao 12.000 i Front je bio najskuplji u svemu. Pod 6000 sam mislila na pare koje idu anesteziologu koji te porodi. Jednokrevetni app sam placala 12.000 po danu, a prisustvo oca na porodjaju 17.000. Ako sledeci put epi bude kostao 100.000, dacu toliko. Meni je mnogo znacio. Bila sam izmrcvarena od kontrakcija koje su trajale skoro 24h, mnogo me je bolelo i meni (licno, dakle krajnje) je mnogo pomoglo to sto je prestalo da me boli. Tada sam se opustila i vrlo brzo porodila. Nema para koje sledeci put ne bih dala za epi jer imam veoma pozitivno iskustvo. Ni prvi put mi nije bilo bitno koliko kosta, samo mi je bilo bitno da se ja ne mucim, jer se tada ni beba ne muci. Moj sin se rodio za 15 min i nije uopste licio na tek rodjenu bebu posto nije imao ni jedan jedini otok, niti je bio plav, ma kao beba od dve nedelje, tako je izgledao. Meni je to puno znacilo. Prosto, planirala sam da se poradjam par puta u zivotu i koliko god da kosta, ja cu platiti. Nije da se poradjam jednom godisnje. Tako ja razmisljam. Pa to jeste, ali opet, troškovi oko svega i svačega u tom periodu kad se porodiš su zaista ogromni, bar meni...Mislim, naravno da ću platiti taj epi ali ću platiti i mnoge druge stvari i mislim da je bezobrazno ucenjivati žene sa anesteziologom koji "nije u svojoj smeni" i ostalo. Pa nije to neki posao koji traje ceo dan, on može da prati više žena, kao i doktor...Tako ja mislim. Sve ono što je neizbežno mogu platiti, ali tako neke ucene i gluposti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]bzv.
|
|
|
|