Leki 77 -> RE: Epiduralna DA ili NE (4.2.2010 18:52:05)
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Meni nema logike da se ne daje epidural zato sto anestezilog nece jer se to ipak placa, pa ne vidim razlog da bilo ko odbije novac. A po vasoj prici to nije neki posao koji traje satima, nego relativno brzo se okonca. Najveca verovatnoca da dobijes epidural je bas tamo gde je najskuplji, a to je Front. Od mojih drugarica (sve ukupno tri, dakle statisticki beznacajan podatak, te samo moja impresija) ni jedna nije dobila epi, a da se poradjala van Fronta. Sve su "kasnile". Sustinski, anesteziolog mora (mora- nista ne mora, ali trebalo bi) biti sve vreme uz porodilju, tako da njegovo prisustvo traje koliko traje porodjaj. U Frontu se pare dele- deo ide bolnici, a deo anesteziologu. Ima porodilista u kojima je epi dosta jeftiniji, ali ga redje i daju. A koliko znam, ne mogu ni svi anesteziolozi davati epi. Sustinski, zasto bi se nocu anesteziolog "cimao" mozda cak i 5h za max 6000din (u najskupljem Frontu), kada na CR uzme min 3x vise para za 5x manje vremena. Samo moje razmisljanje i nista vise. A podstaknuto je time da znam nekoliko devojaka koje su se poradjale i 7-8h, a nisu "stigle na vreme"!?!? I sigurno jedini uslov nije koliko je zana otvorena, jer je moja kuma bila 6 prstiju otvorena kada je primila epi. Nije to bas tako jednostavno.
|
|
|
|