Verus -> RE: Epiduralna DA ili NE (27.2.2010 16:36:43)
|
Hvala Nedjo sto razumes. Ne osecam se ja napadnutom, naprotiv, niti bih da se svadjam (u sirokom luku izbegavam teme i forume gde se takve stvari odigravaju). Ali, recimo, kada sam navela da sam bila "prijatno iznenadjena" da 5 od 6 zena u skolici zeli da proba bez epdurala (sto ne znaci da nece traziti tokom porodjaja), dobila sam komentare tipa "zasto je bol pozitivna?" , "hocu i ja odgovor na to pitanje" i sl. Sto su po meni, neke vrste provokacija....Ja bih rekla "svaka cast i srecno, ja stvarno ne bih smela, bojim se bola i ne zelim ni da ga osetim". MENI ste vi sto radite epidural hrabrije nego ja sto se bojim da ga dobijem-ja imam veci strah od toga da mi neko stavlja iglu u kicmu nego da me boli dok se poradjam....Eto, to je jednostavno to[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A ne mislim da je zena mucenica ako se porodi prirodnim putem-naprotiv. Ja JESAM za ravnopravnost muskaraca i zena, ali nekada imam osecaj da su se stvari "otele" i da puno zena postaje veoma da tako kazem obesno. Zasto sam ja mucenica ako vodim domacinstvo ili radim neke stvari koje normalno zene obavljaju? Pa muz mi rinta ko konj svaki dan da imam stvari koje imam-da mi ne bi jos prao sudove dok ja sedim kuci??? Al to je druga tema-poenta je bila, ne, nisam mucenica ako cu osetiti bol pri radjanju svog deteta, nema nista nenormalno ni lose u tome... A ja radim u medicinskom polju-i AMIN za sve novine koje su ponudjene i koje danas imamo, i hvala Bogu da zene imaju prava da biraju. A izbor je licna stvar.... I jos jednom da podvucem: ne ljutim se ni na tebe Dora, a ni na kog drugog-ali mislim da i oni koji malo citaju temu ili odu nazad da je citaju, ce primetiti da se zene koje zele da probaju prirodno generalno "prozivaju" i smatraju luckacstim. IZVORNA PORUKA: Nedja Ivaj, naziv teme nije "Ko HOCE da ide na epidural", nego da ili ne. Ako neko ko hoce da ide ima pravo da objasni zasto hoce, zasto oni koji nece nemaju to isto pravo?! To da je zena dobra samo ako je mucenica...mozda si ti odrasla u takvom svetu, ja nisam. I ne smatram sebe nikakvom mucenicom zato sto ne zelim ni da razmisljam o epiduralnoj anesteziji. Naprotiv. Porodjaj je za mene sasvim prirodna i normalna stvar, tako sam sve vreme i razmisljala o njemu, i zato mi na pamet nije padala anestezija. Ko voli nek izvoli, ali kako to da ti imas pravo da osudjujes one koje nece, a ogradjujes se da te niko ne bi osudio sto ti hoces? Jel ti to zvuci ok?
|
|
|
|