branki* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (22.4.2016 11:34:33)
|
Evo jedan recept za kekks bez glutena,soje,jaja,secera itd...ja ga pravila juce. Stavite u serpu 100 gr ovsenih pahuljica,100 gr kokosovog brasna i 100 gr brasna.ko sme gluten,moze psenicno.ja sam stavila pirincano brasno i pecivo dr etker bez glutena.pomesati.na sporetu otopiti 100 gr putera i 3,4 kasike meda.ko ne sme kazein,moze gi puter ili mast.kad se otopi ,sve pomesati.mozete ubaciti komadice crne cokolade,ja nisam jer sadrzi secer.peci 10 min na 200 stepeni na papiru za pecenje.rukom staviti hrpicu i malo spljesnuti.ostavljati prostor izmedju.kad su gotove,ostaviti u tepsiji da se ohlade,jer su jos mekane i prhke.kad se ohlade,stegnu se i budu kao keks. e,sad,ono moze i margarin umesto putera,ali sam ja isla na ovu zdravu varijantu.
|
|
|
|