Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.12.2015 8:40:16)
|
U avgustu sam bila kod zubara da popravljam zub. Kad sam primila anesteziju (koju primam već sigurno 5 god), osetila sam trnce kroz ruku, ali sam pomislila da sam se uplašila. Popravka protekla ok. Otišla sam kući, pokupila klince, otišili na fudbal. Bilo je uuuužasno toplo taj dan. Negde na pola treniga sam primetila da imam tačkice po obe ruke i stomaku. Nije svrbelo, već peckalo. Nazvala mamu, ona pogledala - može biti alergija, a ne mora, možda je od vrućine. Kako se pojavilo, tako i prošlo. Ali, to je bila faza alergija na korove i ja sam bila na terapiji antihistaminicima. Posle dva dana se opet pojavilo malo na rukama, i onda povuklo. U septembru sam otišla kod alergologa privatno, i dr mi je rekla da se takve analize rade samo državno. Zakazala sam državno konsultaciju za oktobar (prvi slobodan termin), a test su mi zakazali za 23.novembar. Donela sam 4 ampule anestetika, izvadili mi krv i rekli da se javim 3.12. za rezultate. - ako su rezultati pozitivni - alergična sam i upisuje se u knjižicu. - ako su rezultati negativni - rade se još 3 testa. Moji rezultati su ispali pozitivni, u pitanju je neki PRIMACINE, zubarka mi je direktno rekla da ona koristi samo taj anestetik, tako da sad treba da menjam zubara. Onaj zub mi stoji otvoren još od avgusta meseca... I sada razmišljam, ja sam celu trudnoću sa Markom popravljala zube uz tu anesteziju, da li je moguće da se moj organizam borio prtiv toga i da odatle Marku alergija? Da li je tako nešto uopšte moguće?
|
|
|
|