RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (13.11.2014 14:14:31)

U ponedeljak smo ručali sarmu. Popodne se mm žalio da mu je stao stomak. U utorak Marko ustaje i ceo dan odbija hranu, jede po mao, i viče da mu je muka. Do kraja je povraćao tu noć. Juče popodne se opet žalio na stomak, prdeo kao odrastao, danas se još nije žalio.
Dal je od sarme ili virus, ne znam.
u celoj toj tarapani sam mu u utorak kad je odbijao hranu dala štrudle sa makom, (mak mu još nisam davala), ali je pljunuo, nije mu se dopalo.

Inače, javila mi se dr. Bila je na putu. Rekla je da na UniCap nema odvojeno mleko - kazein. Rekla sam da smo izvadili krv, i kazala je da će se javiti kad budu rezultati. [sm=smiley1.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (13.11.2014 14:20:43)

Ma, mozda nije ni virus, mozda mu jednostavno nije prijalo! A, mozda je i protcao virus, mada bi onda, bar ja mislim , imao i proliv!

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (13.11.2014 14:36:17)

Pa to i ja mislim - da bi imao proliv.
Zaista se nadam da mu je samo stao stomak.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (18.11.2014 11:00:44)

Marko nikako da navikne na Alpro bademovo mleko. [sm=smiley13.gif] Guta i vraća mu se. Odlučila sam da ga više ne teram da ga pije, nego da ga trpam svuda, pa šta sad da radim.

Tako, juče gledajući ta mleka (nemaju lešnikovo Alpro, a zaklela bih se da sam ga videla i da ga je neko ovde spominjao), naletim na Alpro puding. 4 pudinga oko 360din (ako sam dobro zapamtila). Skupo, ali ne jede svaki dan, pa nema veze. Uzmem čokoladni, pod parolom da od vanile imam kod kuće, a nikada mi taj čokoladni ne ispadne kao kupovni, pa da mu mešam. On probao, napravio facu, otvorio frižider i izvadio onaj od vanile C puding što sam ja pravila. [sm=smiley36.gif]

Elem, prelep je, da znate, samo on nije naučio na čokoladne ukuse.

[img]http://www4.slikomat.com/13/1118/io8-201411.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/1118/vtf-201411.jpg[/img]

Oni što izbegavaju soju, neka provere sastav, mislim da sadrži soju.

Imam pitanje za ženice koje su koristile Allernovu: koje biljno mleko ima najsličniji ukus Allernovi?
Veslam poslednje merice Allernove, i svaki put kad mu dam, on se nasmeje i kaže "Jao što je finooo". [sm=smiley19.gif]
Ko je prodavao još jednu limenku? Neko mi je pisao da ima još jednu limenku!

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (20.11.2014 22:37:52)

Ovaj puding je na bazi soje.
Alpro ima lesnikovo mleko, ja ga kupujem u DM-u, Maxiju ili zdravoj hrani (ali te zdrave hrane u koje ja zalazim su ultra fensi i dobro snabdevene) a vidjala sam ga i u Tempu.
Nista nema tako odvratan ukus kao Alernova [sm=smiley36.gif] tecno pirincano mleko ima ukus na sutlijas ( ja sam kupovala neko organsko italijansko). Mozda da probas neko ovseno u prahu, ali ja bas nisam sigurna u njihovu nutritivnu vrednost...
Mi smo imali incident sa Teekane zelenim cajem sa brusnicom i malinom, dobila je koprivnjacu i usne su joj otekle posle drugog gutljaja :(
I tako...

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 8:33:20)

Moja lekarka je oduvek bila stava da čajevi baš i nisu dobra opcija za alergičare, valjda zbog pretpostavke da pri prolasku nutritivne dolazi do javljanja inhalatorne alergije. Dozvolila je beli slez jer je on od korena biljke, a ja ništa od lista, cveta i sl ne dajem.

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 9:15:20)

Mini buba pije Teekane multivitamin i sunsko voce pa sam ja bez nekog posebnog udubljivanja uzela ovaj zeleni... Nisam procitala da je samo dodata aroma voca, verovatno je na to odreagovala...

Modessty -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 9:27:46)

svi čajevi koji su tog voćnog tipa su samo sa aromom voća. Tekanee tu nije izuzetak, a skuplji je od ostalih, tj ovih domacih. Recimo i caj od brusnice je često čaj od šipka i još nečega sa aromom brusnice. Od brusnice tu nema ni b. Isto tako i hibiskus je većinom šipak i aroma. Zato obavezno proveravajte sastav čajeva.

Za Nikolu mi je rečeno da sme jogurt, kiselo mleko i sir, tj te prerađevine od mlkea, ali mleko ne. Čak je dobro što je prestao da sisa jer sam mu očigledno i ja doprinosila pojavi alergija na hranu. Alergo test radimo za neki mesec. Za sada belanac ne dajemo nikako. Žumanac da probam malo da mu dam za vikend, jer inače nije reagovao na njega.

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 12:47:50)

A jedno pitanje, kad smo vec kod alternativniih mlijeka. Da li bih ja smjela npr Aleksandri da pravim mlijecne kasice sa pirincanim mlijekom, mislim pirinac joj je prosao pa mozda da njega koristim kao zamjensko mlijeko? Da ne dajem allernovu? Da li bi ono dodatno zatvaralo? Da li praviti sam to pirincano mlijeko ili kupovati. Isto pitanje za ovseno mlijeko?

NJoj je 7 mjeseci. I dalje razmisljam sta za veceru kad budem uvodila a da ne dajem nista s vocem za veceru...

Modessty -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 12:51:00)

iskreno ja mojoj deci nikad nisam davala voće za večeru.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 12:55:12)

Žumanac da probam malo da mu dam za vikend, jer inače nije reagovao na njega.

Jao kako ja ne volim vikende, nikada ne uvodim novo vikendom.

Moje mišljenje je da dete do godinu dana bolje da bude na formuli (Allernova) nego na biljnom mleku. Nisam dovoljno istraživala nutritivnu vrednost biljnih mleka, pa se ne bih pravila pametna, ali za Allernovu znam da ima sve što bi tako malom detetu trebalo.

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 12:55:13)

Mislim da mozes da joj das pirincano mleko uz kasicu, npr uz palentu i sl... Mozes i posle kad uvedete gluten da das i ovseno mleko. Ali sve ovo samo kao dodatak uz kasicu, naravno nikako kao zamenu za mlecni obrok!

Ja dajem voce i za veceru i nema problema...Ovaj moj debeli sve jede!

Modessty -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 13:00:54)

IZVORNA PORUKA: Peace*

meni je lakše vikendom, jer smo i mm i ja tu . Radnim danima ga čuva baka pa nije baš poželjno da ona sama isporbava jer se mnogo frkiše

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 13:01:18)

Uze mi reci iz tastature! [sm=smiley20.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 13:07:01)

Ja sam onda takve stvari ostavljala za neki slobodan dan (a da nije državni praznik).
Ili pak, kad dođem kući, u 16h, dam na vrh kašike.
Čak i noću i popodne radnim danim danom u bolnicama ima više lekara nego vikendom.

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 15:58:16)

Mod, ni ja ne dajem voce za veceru, nisam Andrei pa ne planiram ni Aleksandri. Nego, generalno se daje za veceru nesto sa zitaricama, a sa zitaricama mogu ili nesto vocno, ili mlijecno...e sad, dojim i racunam da ce dovoljno mog mlijeka dobiti, pa vas zato pitam da li da dam biljno mlijeko uz npr zitarice umjesto da uvodim allernovu.

Tash, slazem se i ja s tobom, da ne dojim i ja bih do godine sigurno koristila formulu, al racunam posto dojim da nutritivno dobija dovoljno iz mog mlijeka pa nema potrebe za allernovom. Zato sam razmisljala o biljnom mlijeku. Mozda se nisam dobro izrazila. A gluten smo uveli po savjetu nutricioniskinje, izmedju 6 i 7 mjeseca i dobro je proslo. Tako da dolazi u obzir i ovseno pored rizinog.

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 18:47:54)

LO, posto sisa mozes da joj dajes i biljno mleko sa zitaricama za veceru. A ako koristis kupovne ne moras ni da brines o unosu kalcijuma jer ga kupovne zitarice vec imaju dodatog.
Ono sto je glavna razlika izmedju home made i kupovnih biljnih mleka je upravo sadrzaj kalcijuma, ona bolja kupovna ga uvek imaju dodatog. Mislim da kolicina proteina ne bi trebalo da te brine...
U svakom slucaju, mislim da biljno mleko moze da bude super dodatak sa zitaricama za veceru za dete koje sisa :)

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 21:13:09)

IZVORNA PORUKA: milicicak

LO, posto sisa mozes da joj dajes i biljno mleko sa zitaricama za veceru. A ako koristis kupovne ne moras ni da brines o unosu kalcijuma jer ga kupovne zitarice vec imaju dodatog.
Ono sto je glavna razlika izmedju home made i kupovnih biljnih mleka je upravo sadrzaj kalcijuma, ona bolja kupovna ga uvek imaju dodatog. Mislim da kolicina proteina ne bi trebalo da te brine...
U svakom slucaju, mislim da biljno mleko moze da bude super dodatak sa zitaricama za veceru za dete koje sisa :)

E to, to, o tome sam ja upravo razmisljala, dijete sisa, dakle zasto dodavati hidrolizat ako nije potrebno (da se razumijemo, nemam nista protiv Allernove, sreca pa postoji tako nesto) a veceru treba da ima. E sad, da li bi pirincano mlijeko mozda previse zatvaralo? Da li bi bolji izbor bio ovseno?

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (21.11.2014 21:46:12)

Lo, probaj oba. Meni su kod ta dva lepsa home made.
Zene, nema me, pos`o poc`o. Citam vas :).
Ljubim sve.

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (23.11.2014 15:38:44)

Marko nikako da navikne na Alpro bademovo mleko. [sm=smiley13.gif] Guta i vraća mu se. Odlučila sam da ga više ne teram da ga pije, nego da ga trpam svuda, pa šta sad da radim.

Tako, juče gledajući ta mleka (nemaju lešnikovo Alpro, a zaklela bih se da sam ga videla i da ga je neko ovde spominjao)

Imas u Tempu na snizenju i lesnikovo i bademovo Alpro... videla juce. [sm=smiley2.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (24.11.2014 8:47:04)

Ženice, jel neka od vas provalila proizvođača novogodišnjih Deda mrazova, jelkica (pa i Uskršnjih zeka i jajca) koje bi naši alergičari mogli jesti?

Ja nikako da nađem da budem baš sigurna da je to ok.

Načučiću ovo:

[img]http://www4.slikomat.com/13/1124/wnh-vinter.jpg[/img]

Ali bih rado upakovala u nešto.

Jel imaju negde da se kupe ukrasne folije?

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (24.11.2014 8:51:26)

Mi bismo ove nedelje ili eventualno sledeće trebali dobiti Markove rezultate UniCap Spec IgE.
Već danima sanjam kako me dr zove i kaže da on nema alergiju i da dođemo da uradimo i kontrolni PRICK. Opet ću da primim jak udarac glavom o zemlju kad rezultati stignu... eh ta nada, eh to čekanje...

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (24.11.2014 10:02:54)

[img]http://www4.slikomat.com/13/1124/k9f-unname.jpg[/img]

Nisam imala dovoljno praška za pecivo.

Marko je pojeo, Luka baš i ne.

Modessty -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (24.11.2014 10:27:46)

tash kao da ti je malo ispalo dletavo? po kom receptu si ovo pravila?

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (24.11.2014 10:50:02)

Da, sleglo se, nije valjalo. [sm=smiley36.gif]

Ovo je neki odokativni recept, sa dosta manje PZP. [sm=smiley29.gif]

Praviću vih dana regularnu po tvom receptu. [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>