RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.12.2014 15:10:46)

izvinjavam se na greskama u kucanju.

mama krava (kakav nick [sm=smiley36.gif]), bravo za kivi!

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.12.2014 15:12:50)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

za prijatelje Milkica [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.12.2014 15:17:22)

[sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.12.2014 19:16:39)

Ne znam, logicnije mi je da ih povezem sa inhalatornim, pluca sluze za disanje a ne za jedenje, valjda zato. Hihihi

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.12.2014 0:33:53)

gresis sinko, jako gresis [sm=smiley36.gif]
ovi moji astmaticari (mama, tetka i ujak) svi imaju alergije na hranu. moja mama jos i najblaze, ovi dvoje su katastrofa.

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.12.2014 0:40:28)

grozna statistika [sm=smiley13.gif]
KLIK

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.12.2014 13:15:43)

Uveli smo indijski orah [sm=smiley1.gif].

Elem, D je sve vise poceo da intrigira jogurt [sm=smiley13.gif] . Kao opsednut ga pokazuje i vice po radnji joooguuut, pijeee. Ali vec prvi put kad sam ga pitala da li on to pije u vrticu, rekao je NE. Moram da vidim sa vaspitacicama kako se ponasa prema hrani koju jedu druga deca, mada mu ja sve slicno nosim i li jede isto sto i oni, ali eto taj jogurt, da li trazi. Odmah smo krenuli sa edukacijom [sm=smiley36.gif]. Sada zna sledecu mantru> D pije mleko od? BADEM. A druga deca od ? KAVE. Pije li D jogurt? NE. Zato sto je? EGITAN. [sm=jezicek.gif] Ej, muke nase.

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.12.2014 13:37:54)

Uh Rosita, oni su u uzrastu kad sve vise oponasaju druge, a posebno vrsnjake. Npr moja ANdrea nije htjela da vidi toplo mlijeko ili caj kod kuce, sad jedino hoce da pije toplo mlijeko i caj jer tako pije u vrticu. Tako da mantra, mantra, ponavljaj, da u snu krene pricati. Egitna dusa moja! [sm=smiley13.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.12.2014 13:29:55)

Rosi, odradite test na soju.
Prvi put kad nu ponudis sojin jogurt, nikada vise nece traziti da pije jogurt. ☺

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.12.2014 20:04:55)

Haha, paklen plan :)

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (8.12.2014 9:41:56)

Vodim danas Luku kod endokrinologa, pa ću svratiti da vidim dal su Markovi rezultati gotovi. Sve mi igra u stomaku. [sm=smiley5.gif]

Macaki, ne znam šta da ti kažem, nama je pulmolog uvek tražio inhalatorne, no možda je tako jer su nutritivni svakako rađeni iz drugih razloga.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (8.12.2014 11:41:50)

i dalje nema rezultata.

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (8.12.2014 12:19:06)

zasto kod endokrinologa? kakvi rezultati za marka?

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (8.12.2014 13:47:44)

Starijeg vodim kod endokrinologa, tema Laxitas.

Rezultati alergo testa iz krvi za Marka.

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (9.12.2014 23:19:18)

sta je sa rezultatima? jesu li stigli?

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (10.12.2014 8:34:13)

Ne još. Sutra će biti punih 5 nedelja...

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (10.12.2014 9:35:14)

Rosita, bravo za indijski orah [sm=bravo.gif]

Tash, zar je vec toliko proslo?
Mi nismo dugo nista uvodili, sad nam se mota neki kikiriki po kuci pa razmisljam da li da joj dam...

Anoniman -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (10.12.2014 22:50:52)

5 nedelja cekate rezultate? zasto toliko?? [sm=zmeden.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (11.12.2014 8:41:56)

Ja sam Marku dala i kikiriki, i indijski orah, i crne semenke, i bele semenke... Nisam planirala nego to kod mojih stoji na stolu u dnevnoj sobi, pa je sam uzeo.

Macaki, to je valjda skupa analiza, pa aparat pale tek kad se nakupi 10 uzoraka.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (13.12.2014 17:38:30)

Upravo idem iz Univera, Caseus natur sir sadrzi surutku u prahu!

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.12.2014 12:52:59)

[sm=smiley13.gif], hm, gledam mail, rekose nema kazein i laktoza. Surutuku nisu spominjali. Ne znam kakav je status surutke za nas, naravno izbegavamo i ne bismo uzeli, ali eto, pitam se.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.12.2014 13:03:48)

Kada je kod nas poceo ekcem, sa Markovih oko dva meseca, pedijatrica je rekla da izbacim sce jake alergene, pa da vraca: prvo brasno, pa jaja, pa surutku, pa mleko. Rekla je da je surutka druga grupa alergena u odnosu na mleko. Nikada nisam pitala alergologa za to. Ali zar moze biti da surutka nema kazein? I zar je surutka posna???

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.12.2014 13:11:24)

Proteini mleka se dele u dve velike grupe: surutka i kazein. Deca mogu biti alergicna ili na kazein ili na neki od proteina surutke.
E sad, cini mi se da je Lesica negde pisala da cistoca surutke (da nema tragova kazeina) zavisi od procesa prerade ali ono sto sam ja nalazila je da u surutki uvek ima neki procenat kazeina ali me nemojte drzati za rec.
Teorijski, deca koja su alergicna na kazein bi trebalo da tolerisu surutku.
I surutka nikako nije posna!!!

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.12.2014 14:58:18)

Eto, bzv....

Mi smo uveli ribu, konacno! Taman da sutra damo izvestaj dr gastro, jer idemo na kontrolu!

ishler -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.12.2014 21:01:44)

Mi jos nismo pretekli sa jajima,tj intolerancijom tj povracanjem,sa starijom cerkom od 3,5god.Sada krece uvodjenje mladjem za 2 meseca vec sam u strahu,jel neko uvodio zumance kroz hranu,i mame koje doje jeste li davale p.pahuljice sa ad mlekom,inace mislim da joj smeta po malo kravlje kroz dojenje,ima probleme sa stomacicem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>