RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2014 9:17:09)

Tash, razlika u Lactobacilusu (bilo kojoj vrsti iz roda) u probioticima i onom u kiselom kupusu je u tome sto se onaj koji se industrijski dobija dobija tako sto se bakterije gaje na medijumima bogatim mlekom pa se moze desiti da u preradjene kulture koje se stavljaju u probiotike dospe mleko iz podloge koje moze da dovede do reakcije kod alergicnog deteta (al ga objasnih). U kiseli kupus i tursiju se ne stavljaju bakterije i mleko, nego se stvaraju pogodni uslovi sredine za razvoj bakterija koje vrse mlecno-kiselinsko vrenje a vec se nalaze na nasoj kozi/povrcu pa tako dospeju u tursiju.

Mnogi se nece sloziti da je kiseli kupus i tursija zdrava ali ja mislim da jeste... joj, jedva cekam podvarak, prokule i sarmu :)

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2014 9:35:44)

Ja se apsolutno slažem da je kiseli kupus zdrav!! I jako ću se radovati ako Maki ne bude imao nikakve reakcije.

Kad sam bila mala, pila sam rasol na litre svaki dan (i nisam imala proliv [sm=smiley36.gif]). Jedino što sam se često gušila od njega (astma), ali nikako to nisu mogli da mi zabrane.

Hvala na pojašnjenju! [sm=smiley31.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2014 14:26:30)

Dala ja debeljku, jutros Wellness sa ovsenim i pocepao ceo dok si rek''o keks [sm=smiley36.gif], ali posle pola sata vidim ja jednu mali piknu na ruci, tamo gde mu bude ekcem[sm=smiley13.gif]... Smorila sam se....

E, sad, sta da radim...? Da li da mu opet dam, npr prekosutra?

Tako nesto bilo kad sam mu dala mandarinu...prvi put pojeo tri malecne kriske i sav se zacrveneo oko usta...pa sam iskulirala, ali sam mu opet dala posle dva dana i nista nije bilo i evo sad jede bez problema!

Nisam pametna![sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2014 14:43:36)

Ako je jedna pikna, i ne širi se, probaj opet.
Ta pikna može biti bilo šta.
Marku su obrazi opet kao šmirgla. [sm=smiley29.gif] Zazimilo napolju...

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2014 14:51:47)

Marku su obrazi opet kao šmirgla. [sm=smiley29.gif] Zazimilo napolju...

Isto i kod nas! Sinoc ih izvela da ornemo djir po vazduhu, i zaboravila da ih namackam, pa su i jednom o drugom odrazi ogrubeli + grejanje![sm=smiley13.gif]

A ovo drugo... probam sutra opet![sm=zz_biggrin.png]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 11:19:28)

Overili smo sarmu! ☺
Sve ok za sada, koliko znam, kod moje mame su deca.
Svidja mu se (kao i sva ostala hrana hahaha).

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 11:29:57)

Zivela sarma [sm=smiley36.gif]
Mini bubi se obrazi smirili, nedelju dana nije isla napolje... Videcemo sta ce biti kad se vrati iz kupovine [sm=smiley36.gif]
Da ne zaboravim, dala sam joj jutros Starkove Coko kolutice da proba, nema reakcije za sada [sm=bravo.gif]

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 11:36:51)

Bravo za mini bubu! [sm=bravo.gif] Nadam se da nece biti reakcije...

A sad me prosvijetlite, kakve veze ima kiseli kupus sa alergijom na mlijeko? Ili ja nesto ne kapiram u svemu ovome?

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 11:52:20)

LO samo idi stranicu nazad...

A bravo za sarmu i coko kolutice!

njam, njam

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 12:16:23)

Ama kako mi to promace...a sutra je u planu sarma...i da li da je jedem ili ne? Ma kontam da to ne bi trebalo da pravi problem....sad sam stvarno pod upitnikom...

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 13:05:46)

LO, ja jedem i kiseli kupus i sarmu i sve, doduse D je veliki, ali jela sam i ranije, ja mislim da ne moze nista da skodi, objasnila je milicicak. Super, bravo za decu [sm=bravo.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2014 13:13:55)

LO, ja sam jela i kiseli kupus i sarmu i podvarak... I sad mi ide voda na usta [sm=smiley36.gif] kad ce nama stici kupus za sarmuuu [sm=smiley36.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (2.11.2014 17:18:22)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ako je jedna pikna, i ne širi se, probaj opet.
Ta pikna može biti bilo šta.

Ko zna sta je ta pikna?... Debeli jede Wellness pa puca [sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (3.11.2014 9:08:26)

Ma nije ništa. [sm=smiley1.gif]

Moram da nazovem dr, a blam me.
Naime, kada sam Marku radila Spec IgE, sa njegovih 4m, njemu je mleko bilo negativno, a kazein pozitivan. To mi sve vreme nije jasno, al nisam dobila odgovor.
I sada smo dobili uput za UniCap Spec IgE na mleko. I u rebusu sam jel to tako ok, ili bi bilo bolje na kazein, ili je svejedno.

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.11.2014 19:20:17)

Drugari, ja juce pravila one kifle sa teme Jelovnik (ne znam da postavim onaj lep link), gde ide zumance i debeli jeo i nije mu nista bilo... Znate da se ja tripujem da nema sanse da se belance skroz odvoji od zivog zumanceta... i takoooo, ja cu sutra da mu dam amalo belanceta skuvanog da probamo[sm=smiley13.gif].

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.11.2014 19:22:18)

Milkice, drzim palceve za belance [sm=smiley31.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.11.2014 19:24:09)

[sm=smiley27.gif]

tnx milicicak, puuuuno!

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 9:05:25)

Biće to super MK! [sm=bravo.gif]

Mi smo jutros bili da vadimo krv za UniCap Spec IgE na mleko. Moja bubica reč nije rekao. [sm=smiley27.gif]

Pisala sam dr pre neki dan vezano za ono dal da se radi na kazein ili mleko, videla sam da je pročitala poruku, al nije odgovorila, bila sam u fazonu - nema veze, primila je k znanju. [sm=smiley36.gif] Danas mi je ta teta koja mu je vadila krv rekla da nema odvojeno kazein i mleko. Radi se mleko. Tako da, eto zato dr nije ni odgovorila. [sm=smiley1.gif]
Rezultati za 3-4 nedelje, uzeli su mi br tel, javiće mi. [sm=smiley1.gif]
DRŽITE FIGE JAKO JAKO! Opet se nadam, samo da ne lupim jako glavom o pod opet. [sm=smiley13.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 10:36:44)

Navijam i drzim palceve i mislim na vas [sm=smiley31.gif]

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 10:48:16)

Sretno! Navijamo za dobre vijesti! [sm=bravo.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 14:12:00)

Ajde, ajde, drzimo fige!!!

A, dace Bog, da evo, mi povucemo nogu... pre pola sata smazao npr 1/8 belanceta. Prvo sam mu dala parcence samo, i kad mu posle 10 min nije bilo nista, ja mu umeljala u rucak jos malko. Za sada nista po kozi!

E, a da li moze da bude neki problem u govancetu npr??? Kasnije???[sm=zmeden.gif]

little_one -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 14:34:02)

Bice to ok milkice! [sm=bravo.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 14:35:47)

IZVORNA PORUKA: mama krava

E, a da li moze da bude neki problem u govancetu npr??? Kasnije???[sm=zmeden.gif]

Teorijski: može.

Jel vam se dešavalo pre da je bilo problema sa stolicom pri unosu alergena?

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 17:40:23)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Jel vam se dešavalo pre da je bilo problema sa stolicom pri unosu alergena?

Ne

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2014 17:59:25)

Vi, kao i mi, imate kozne manifestacije. U tom slucaju, ne bih ocekivala nista u stolici al bih obratila paznju za svaki slucaj. Da mi bude mirna savest. ☺

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>