Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2014 9:04:11)
|
Osim toga kiseli kupus je snažan antioksidans, a sadrži i veliku količinu vitamina C. Također je vrlo bogat i biljnim mliječnim kiselinama (korisnim bakterijama - probioticima i enzimima), iznimno važnima za prirodnu floru u crijevima – našu probavu - izlučivanje štetnih tvari iz našeg organizma. IZVOR Četiri su glavne vrste probiotičkih bakterija mliječne kiseline u kiselom kupusu: Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus brevis, Pediococcus pentosaceus i Lactobacillus plantarum. One dobro djeluju na zaštitu stanica tkiva i crijevne mikroflore, pomažu u boljem iskorištavanju hrane koju probavljamo, potiču probavu te jačaju prirodnu imunost. Kiseli kupus može sadržavati i druge probiotike, ovisno o temperaturi i godišnjem dobu kada je kiseljen. Ovo nije to što sam postavljala pre, ali to je poenta zašto još uvek nisam davala. Kada sam pitala našu dr (onu staru koju sam obožavala i imala duboki naklon pred njom), ona je slegla ramenima - a retko kad je to radila - i rekla "Ne znam, morate probati". Mislim da ćemo ove godine probati i kiseli kupus i sarmu. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|