Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.8.2014 13:56:47)
|
Ne mogu se sad set__iti, ali baš tako mi rečeno, i to je povučena paralela kako deca sa alergijom na gluten ne smeju ne-znam-šta (to ne mogu da se set__im), a deca sa alergijom na kazein ne smeju soju. Moj sin je imao oko 2,5god kad sam mu dala Plazmu (posnu). I to nakon što sam slučajno otkrila da već čitavu večnost kupujemo hleb koji sadrži sojino brašno. [sm=smiley29.gif] No, ipak se ne usuđujem dati tofu, sojino mleko, ovaj sojin jogurt što sam dala pre koji dan - ni to nisam planirala, nego je moja mama imala stomačnih problema pa je kupila sebi, a mi naleteli do nje u poset__u, i eto... [sm=smiley1.gif] Da li ste našli neki bezbedan sir? Gledala sam biljne sireve, i u čudu čitam u sastavu "kazein", pa sam malo Googlala i shvatila da posni sirevi nisu posni. [sm=smiley36.gif] I još jedna info zanimljiva, sada Vam više ne treba, ali neka stoji: kod atopicara treba paziti KADA CVETA BREZA IZBEGAVATI JABUKU, SARGAREPU, KROMPIR, VISNJE, PERSUN I CELER! Breza cveta od polovine marta do sredine-kraja maja. Mogu da daju unakrsnu reakciju bez da je dete alergično na brezu ili bilo koju od navedenih namirnica.
|
|
|
|