RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (25.8.2014 23:25:33)

Ja danas kupih ovo
brokoli
pecurke
Sutra probamo brokoli [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 7:13:14)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Da li ste našli neki bezbedan sir?
Gledala sam biljne sireve, i u čudu čitam u sastavu "kazein", pa sam malo Googlala i shvatila da posni sirevi nisu posni. [sm=smiley36.gif]

Ja kupujem ovaj, ukusan je skroz :)

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 10:44:00)

Ovi namazi su [sm=smiley11.gif].
Jesi dobro pročitala, kao da se sećam soje u sastavu, mada, to su bili moji početci, još za vreme dojenja, možda sam nešto istripovala. [sm=smiley36.gif]

A ovaj sir... jel se topi na Pizzi ili u toplom sendviču?

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 11:08:00)

Nope, nemaju soju, pise i na kutiji da je bez soje, kao da je to posebna karakteristika :) imaju proteine graska :) a brokoli je ukusan, gospodjica je jutros lepo doruckovala :)
nisam probala da istopim sir, al posto je gumast mislim da ce se lepo topiti ;)

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 13:32:27)

Milicicak, u kojoj zdravoj hrani kupujes ovaj sir i posto je? Uzel bih! Ja sam jednom neku od ovih pasteta probala, da l bese sa maslinama, nesto mi nije bila po volji, al eto ideje da ponudim mom decku nesto od toga.

Mi smo uveli majonez, cisto bezveze jer mi je ukrao iz frizidera, pa smo ga eto propratili kroz standardni trodnevni meni....

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 13:45:57)

što me je podsetilo...
- Mama, kada ćeš praviti majonez?
Ja: [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
- Znaš oni crni kolači!
- AAA, mafini! Sine, mafini, ne majonez! [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 13:52:25)

Joooj, mafin majonez :) secer mali :)
Rosita, kupujem u Maslini u Makenzijevoj, ali mislim da ga ima svuda, meni je u kraju pa zato :) kosta oko 1100-1200 din\kg, al su pakovanja bas mala oko 100-150g.

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 13:57:21)

E hvala. Ovde kod mene nema, videcu na B Brdu ili Zelenjaku, tamo ima dosta dobrih zdravih hrana. Hehhe, super fora za majonez :)

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 14:01:29)

Znači, sir da gledam u Zdravim hranama?

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 14:06:07)

Da, a za vas koji jedete soju ima i gomila sojinih sireva sa ukusima :) a bogami ima i namaza, nasla sam puter od lesnika koji ima soju pa ga nisam kupila :(

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (26.8.2014 14:07:08)

Ne jedemo soju baš u tim količinama. [sm=jezicek.gif]

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (28.8.2014 10:28:23)

O da, imaju i badem i lesnik puteri bas privlacni, sa sojom, je l te. Sir jos ne kupih ali Vieco brocoli jesam i skroz je ok, eto imala sam iskustva sa jednim bljak vieco pa ne kupovah, ali sad hocu. Milicicak, kakav je pecurkasti?

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (28.8.2014 12:15:53)

Rosita, nismo jos probali pecurke, jedna pastete nedeljno :)
javljam kad probamo :)

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.8.2014 20:29:46)

Vieko namaz od pecuraka, odlican 5 :D
a moje otkrice dana je sladoled u Ice box-u, imaju 100% voce bez mleka, samo voce i voda. Mi smo probali sumsko voce, divan je kremast, ukusan iiii mini buba se NIJE OSULA :) (ovo vicem jer sam srecna). Jos je devojka koja radi pitala da li pitam zbog alergije pa kad sam rekla da mi je dete veoma alergicno, okrenula se, deterdzentom oprala kasiku za sipanje i uzela sladoled sa vrha gde nema sanse da ga je dodirnula prilikom prethodnih sipanja :) T je naravno pojela tri zalogaja, zahvalila se i rekla da nece vise, ali nije bilo nikakve reakcije :) jupiii

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.8.2014 22:13:24)

Wow, tri put ura za Ice box i devojku! I za Taru :)))). Gde je Ice box? Zeno, ti i Peace ste enciklopedije :). Imamo shitake vieco u frizideru :)

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.8.2014 22:33:07)

Ice box imas u Knezu, negde kod ugla sa Kralja Petra i na Zemunskom keju...

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.9.2014 8:33:39)

[sm=bravo.gif] Ima li toga u Novom Sadu???

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (3.9.2014 22:37:18)

kupih danas neku strudlu sa makom, probacemo sutra :)
nego, zene, ja sam u dilemi... naime, nadjoh danas neki pileci parizer Perutnine ptui, nema soju, nema pm, pa se razmisljam da ga uvedem... a ne mile mi se ti suhomesnati proizvodi, i mm i ja ih nevezano za alergiju ih bas jako retko jedemo... s druge strane, mini buba i tata ce biti sami nedelju dana, pa zelim da obezbedim raznovrsniji dorucak/veceru a sa ovim parizerom bi bar mogli sendvice da prave... ne znam, nisam pametna, uvesti ili ne pitanje je sad? :)

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (3.9.2014 23:07:08)

Ja sam za [sm=smiley36.gif] Sto da ne, ponekad. Ja nisam jos nista od toga ali planiram uskoro, cisto nek proba.
Nego, sojino ulje sme? Negde sam citala sojino ulje moze kao i lecitin.Ako bi jeo sardinu recimo. Mene na nekim proizvodima nervira sintagma " belancevinasti biljni proizvodi" i sl. Pa ih izbegavam :/. A nedavno sam otkrila da mancmelou i jafa mogu da se krkaju [sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.9.2014 9:31:03)

Inače, ja piskaram i OVDE na jednu potpuno nerazjašnjenu temu! [sm=hudicek1.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.9.2014 9:57:32)

IZVORNA PORUKA: Rosita

A nedavno sam otkrila da mancmelou i jafa mogu da se krkaju [sm=smiley36.gif]

Mancmelou je ok, ali na jafi u alergen info pise da ima mleka bez obzira sto ga u sastavu nigde nema... pa sam ja malo skepticna po pitanju jafe :)

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.9.2014 12:19:50)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Peace, ja sam na odmoru videla svojim ocima barenu slaninu sa sastavom @belancevinasti proizvodi soje@,

Stvarnooo? Mislim, moji ne jedu kupovnu slaninu, ćale pravi, pa ustvari zaista nisam bila upućena da kupovna slanina ima soje. [sm=smiley13.gif]

Oni u vrticu koriste kupovnu. Ja kod kuce isto domacu.

Oni u vrticu koriste kupovnu. Ja kod kuce isto domacu.

E da, panceta nema soju. Mada opet je to do proizvodjaca, ali znaci moguce je. Ruku bih dala da u slanini nema, ali eto.

On je jednom imao proliv posle moje jafe, ali ne znam da li je od toga, ne verujem, jela sam i kasnije i nije bilo problema.

Danas u maxiju neki kroasani tipa 7 days ali njihovi, premia, pogledam onaj od jagode, sastav ok, alergen info ok, reko suuuuper, uvek se radujem kad vidim nesto novo. Pogledam od cokolade, sastav- mleko u prahu, alergen info ok[sm=zmeden.gif] Ipak mi nismo dorasli deklarisanju. Isto je bilo sa njihovim razanim secenim hlebom, jednom ima margarin, drugi put nema, ma daaa.

A sojino ulje, sta rekoste?

Mada je i tu situacija ista, neke sardine imaju "biljno ulje", neke sojino, a nailazila sam isto na slucaj da na jednoj kutiji mirele pise biljno, a na drugoj sojino ulje.

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.9.2014 13:55:43)

A sojino ulje, sta rekoste?

Mada je i tu situacija ista, neke sardine imaju "biljno ulje", neke sojino, a nailazila sam isto na slucaj da na jednoj kutiji mirele pise biljno, a na drugoj sojino ulje.

Ja ne bih koristila sojino ulje u ishrani, al ako pitas zbog konzervi ribe, slobodno mozes da das iako pise da ima sojino ulje...

a sto se ovog drugog tice, paaa sojino ulje je biljno ulje, tako da tu nista nisu pogresili samo su bili neprecizni u deklaraciji, u stilu sta tebe, potrrosacu, ima da zanima od koje je biljke ulje [sm=hudicek1.gif]
zato ja i kupujem samo precizno deklarisane proizvode [sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.9.2014 13:13:22)

D je jednom probao sunku Topola i dobio proliv koji je dugo trajao, ne verujem da je od toga. Sastav bezbedan. Drugo sto je probao je suvi vrat ad Backa isto bezbedan, ima redju stolicu i opet ne mislim da je od toga jer je i ovako kenjkav i slabog apetita, mozda zubi ili preko zuba nesto... Da ne duzim, ajde ako vam nije tesko da ne listam, navedite sve bezbedne suhomesnate proizvode koje jedete, da ne bazam dzabe. Da napomenem, nista on to nije ni hteo, jeo je taj vrat kroz nesto samo zato sto hocu da ima u ponudi nesto slicno kad u vrticu jedu parce sunke ili pecenice. Hvala zenice!

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (14.9.2014 13:21:56)

Meni M jede Gala pileci parizer i pecenicu Ad Backa. Mislim da sam mu davala i Poli parizer.
Jeo je i neku sunkaricu ali ne znam proizvodjaca.
Ali, nisam sigurna dal ima soje posto vise ne obracam paznju na to.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>