RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


lesica -> RE: Zimnica (20.6.2014 22:00:57)

Verka, u tom slučaju, samo svaki dan, svaki drugi dan uvali mužu da malo prodrma višnje u šećeru tek da malo ubrzate proces rastvaranja šećera [sm=smiley14.gif]

Ova opcija u flašama ide brže, samo zbog manje količine.




nata11 -> RE: Zimnica (21.6.2014 10:41:37)

IZVORNA PORUKA: Verolina

Zvuci lako. Imam dva ogromna staklena balona, pa cu u njih.[sm=bravo.gif]


Ma da ti ne bude malo[sm=jezicek.gif] Uzmi tu burence.
Ja cu isprobati ovaj recept ali sa malinama.




Verolina -> RE: Zimnica (21.6.2014 11:49:01)

Od viska glava ne boli. Odala sam se alkoholu [sm=smiley36.gif]Secer konzumiram samo u obliku alkohola[sm=smiley36.gif]




Dani.kv -> RE: Zimnica (21.6.2014 20:54:18)

Moze li recept za dzem od visanja i neka kombinacija za dzem od breskve




Verolina -> RE: Zimnica (21.6.2014 22:03:39)

Ja sam pomesala kilo sljiva i dva kila visanja, dodala kilo secera, ostavila da prenoci i sutra kuvala. prvo sam posle prvog kljuca ocedila sok i skuvala sirup od visnje koji klinci kojji nam dolaze vec smazali, a onda sam kuvala dzem dok se po povlacenju varjace ne vidi dno serpe. bez aditiva i konzervansa, naravno. Fenomenalan je[sm=bravo.gif]




Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (5.7.2014 12:49:34)

Kupila mi mama 10 kg malina od neke svoje koleginice, kaze njoj moja mama "pravice sigurno moja Ljilja nesto od toga" i ja evo malo stavila u zamrzivac tj samo neke 2,5kg a od ostatka sok, gusti kasasti. Vec se pije naveliko. U tri ture sam morala jer nisam htela sve odjednom u ogromnom loncu pa da ukljucujem sve ringle vec sam na jednoj. Evo poslednja tura gotova.




Olga75 -> RE: Zimnica (5.7.2014 12:55:17)

ja sam juce ukakala dzem od visanja , to je tecno sa sve dzemfiksom
znaci i spalo je na slatko [sm=zmeden.gif]
pih
a imam jos dobrih 50 kila na drvetu , sta cu sa njima samo nebo zna




Ana RR -> RE: Zimnica (5.7.2014 12:59:16)

Eee bre Oldži, pa kako to? Bolje da si kuvala samo višnje i šećer, meni je prelepo ispao, a dodala sam i dva reda crne čokolade, baš lep ukus daje.




Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (5.7.2014 13:00:21)

moji nikad nisu pravili dzem od visanja tako da ne znam iskreno ni kako bih ga pravila[sm=smiley36.gif], ja sve slusam moju mamu. Inace i mi imamo jos visanja na stablu sve danas cu danas cu a dani prolaze[sm=smiley13.gif]




Olga75 -> RE: Zimnica (5.7.2014 13:48:14)

ma kuvala sam samo visnje i secer satima , sklinula se pena a ono tecno i dalje , raspalila dzemfiks , kuvala jos ono i dalje tecno
ulila sam to u tegle , utrpala i sad cu da vidim kad se ohladi al mislim da je jos tecno [sm=zmeden.gif]




vonavoj -> RE: Zimnica (5.7.2014 22:26:50)

mi sad kuvamo dzem od kajsija..na 1kg stavim 700g secera,i kuvamo..tako mi je sveki rekla..videcemo,deluje ok![sm=smiley36.gif]
prosle godine nam je super ispao od sljiva,kuvali ga u rerni,secer,sljive i na kraju red cokolade..divan je!!
joj,tek smo poceli drugu turu..bice 10ak tegli![sm=bravo.gif]




branki* -> RE: Zimnica (6.7.2014 9:17:15)

kako to ide sa kajsijama i dzemom?operem kajsije,raspolutim,stavim secer i kuvam dok se ne zgusne?na ringli?




vonavoj -> RE: Zimnica (6.7.2014 10:34:23)

Ocistis kosticu,tako prepolovljene pospes secerom,i u serpi malo izmuljas...rucno..ne bi trebalo da dodju u dodir sa metalnim,mikserom,seckom...mi smo stavljali u dublju,siru serpu,od 6l ...3kg kajsija i 2,1kg secera..kad provri,mora da se kuva jos bar 50min..dok ne nestane pena...i mora stalno da se mesa,dosta prska! kad skines sa sporeta,jos 10ak min mora da se mesa,neprestano..i onda sipas u tegle,kad se uhvati korica i kad se ohladi zatvore se!




branki* -> RE: Zimnica (6.7.2014 10:35:59)

ok,hvala.razmisljam se da pravim,a nisam nikad.




Olga75 -> RE: Zimnica (6.7.2014 10:36:22)

Branki , ja kajsije izgnjecim , ustvari malo ih problendam , moja mama ih protera kroz masinu za meso jer ne volimo da se ona kora rasteze kroz pekmez , onda ih ostavim sa secerom da prenoce i ujutru kuvam a stavim oko 800 g secera na kilu jer mi je taj pekmez stalno kiseo [sm=smiley36.gif]
i onda se kuva dok se ona pena ne skloni i to je to , treba ga mesati da ne zagori alii ja ga kuvam u cepteru [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Zimnica (6.7.2014 10:38:05)

e da , odmah ga sipam u vruce tegle , zatvorim i utrpam u cebe i dunju i ostavim da se tamo hladi , treba mu jedno 3 - 4 dana da se ohladi
ne stavljam konzervans , moja mama stavi




branki* -> RE: Zimnica (6.7.2014 11:22:44)

te tegle malo ugrejem u rerni,tako?vruc pekmez u vruce tegle?ni ja ne mislim da stavljam konzervans.




Olga75 -> RE: Zimnica (6.7.2014 11:26:20)

ja dok jos vri pekmez na ringli sipam u tegle , ono stavim teglu iznad da se ugreje da ne pukne kad sipam




vonavoj -> RE: Zimnica (6.7.2014 12:44:01)

vidis,mi ga nismo ni odmah zatvarali!




Biserce -> RE: Zimnica (6.7.2014 14:53:50)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Eee bre Oldži, pa kako to? Bolje da si kuvala samo višnje i šećer, meni je prelepo ispao, a dodala sam i dva reda crne čokolade, baš lep ukus daje.

Ana, moze recept za dzem ????




Biserce -> RE: Zimnica (8.7.2014 8:29:59)

Sinoc obrali visnje, cekam recept za dzem, ako moze neko ko je pravio da napise.




Dani.kv -> RE: Zimnica (8.7.2014 10:59:07)

Ja sam se sa dzemom od visanja zezala. Povadila kostice, blenderom napravila kasu. Stavila secer i kuvala,kuvala nije se stegao. Ispao redji za palacinke i kolace
Ali je zato sok vrh. Ako nekom treba da pisem. Bez konzervansa je




Olga75 -> RE: Zimnica (8.7.2014 11:22:07)

na pet kila visanja sam stavila 4 kile secera , izgnjecila ih onako ih razmrljala iostavila da malo odstoje i kuvala ih do besvesti
ostao je redak tako da moj recept ne valja [sm=smiley36.gif]




Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (8.7.2014 11:24:48)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

na pet kila visanja sam stavila 4 kile secera , izgnjecila ih onako ih razmrljala iostavila da malo odstoje i kuvala ih do besvesti
ostao je redak tako da moj recept ne valja [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley20.gif][sm=jezicek.gif]




Biserce -> RE: Zimnica (8.7.2014 11:58:18)

Ja sam mislila da stavljam na 1kg visanja 800g secera, pre toga da ih sto vise iscedim, pri kraju kuvanja da ubacim 100g cokolade...al me strah da ostane retko...kako se taj dzemfix ubacuje? To nikad nisam koristila al' da kupim da ima za svaki slucaj ako ostane retko.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>