RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Mala Elena -> RE: Zimnica (13.9.2014 21:21:44)

Super,[sm=smiley1.gif] pa meni bas ne treba toliko, ali samo mogu smanjiti kolicinu...mogla bih dodati limetu ili pomorandzu..a koliko gust sirup ispadne , otprilike koliko ga treba sipati u casu 2dcl ?

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (13.9.2014 21:49:22)

ijuuu super recept [sm=smiley36.gif] al mlogo mi secera, mozda probam

Mala Elena -> RE: Zimnica (13.9.2014 22:06:47)

Aj platimo limun po pola? [sm=smiley36.gif] 300+ dinara, oci mi ispadaju kad vidim... mm kaze: Pa sta si ocekivala , bas sad nasla da kupujes limun? !
Hahaha, pa kad cu nego sad, septembar je za zimnicu .Da imam visnje , ja bih najradije taj sok smuckala . Ljiso , sme li se bebi davati zamrznuto voce iz zamrzivaca na zimu?

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (13.9.2014 22:11:01)

da da ja sve zamrzla, kajsije, breskve, visnje, sljive i td. Sve smo na zimu jeli dok nije napunila godinu i onda smo tek krenuli sa citrusima, a i to retko jer nasa dr preporucuje voce sa nasih podrucja

17 joka -> RE: Zimnica (13.9.2014 22:16:10)

ja sam ostavila u zamrzivac sljive, visnje, maline.

danas sam pekla papriku za ajvar i za zamrzivac

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (13.9.2014 22:18:16)

ja sam vec pekla papriku ima cini mi se vec dve nedelje. Sutra pecem novu turu, bas je sazrela za dve nedelje i jako je lepa. Paradajzaru stavili u tursiju a baburu smo stavili u zamrzivac za punjenje i imam jooooooooooooooooos da se naberem posteno paprike.Kaze mama pola zamrzivaca nam je paprika[sm=smiley36.gif]. Bice preko zime ako nema sta da se jede vala jesce se paprika

Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (13.9.2014 22:18:29)

Dodje mi da i limun zamrzavam kao je bezobrazno skupo.
Ove barene paprike sa senfom su njami, njami.
Nego, nema nam Lu. [sm=smiley13.gif] I ona je bila glavna u spremanju zimnice.

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (13.9.2014 22:22:17)

mame ja jos nisam izvadila cveklu iz baste, treba mi neki dobar recept. Neko mi je negde spomenuo da je tako sa sve korom pece u rerni pa onda stavlja u tegle i preliva. Ajte ako znate da mi napisete. To cu naredne nedelje. Kazu tako u rerni se "skuva" cvekla u svom soku i ne gubi na kvalitetu

veselicaa -> RE: Zimnica (14.9.2014 12:10:24)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

ijuuu super recept [sm=smiley36.gif] al mlogo mi secera, mozda probam

Nije mnogo secera mozes ti slobodno i manje.ali sto vsie secera to je gusci sok.U originalnom receptu ide 5 kg secera ali meni to bilo previse[sm=smiley1.gif]Probaj slobodno da napravis ja godinama tako pravim limunadu

veselicaa -> RE: Zimnica (14.9.2014 12:11:50)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Super,[sm=smiley1.gif] pa meni bas ne treba toliko, ali samo mogu smanjiti kolicinu...mogla bih dodati limetu ili pomorandzu..a koliko gust sirup ispadne , otprilike koliko ga treba sipati u casu 2dcl ?

Mozes sa polovinom sastojaka,a sto se tice rastvaranja u casi od 2 dcl ide pola pola.(pola vode pola soka)

Mala Elena -> RE: Zimnica (14.9.2014 12:20:02)

Veselice , hvala na informaciji...
Ljiso , ja ostavila kajsije, tikvicu i sargarepu , borovnicu domacu , sticice mi i maline cekam sveki da posalje , uzimaju tamo od nekog coveka iz okoline Kosjerica ...
Imam i tresnje , a stavicu i sljive kupovne ovih dana. Nikako da odem na pijac ...[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Zimnica (14.9.2014 14:06:25)

ja sam pravila samo sok od borovnica, mnogo dobar recept, a sveki ce sve ostalo, posto ja od zminice bas nista ne jedem...

branki* -> RE: Zimnica (14.9.2014 14:09:24)

ja nista jos..prve jeseni smo sami u stanu..samo cu tursiju da stavim kisele krastavce i mozda neku teglu dzema...

veselicaa -> RE: Zimnica (14.9.2014 14:48:07)

Ja zimnicu stavljam ali ne zamrzavam mnogo voca jer imamo svinjsko meso,pilice,curke i ne bi nam ni stalo sve u zamrzivac.Zamrzavam samo grasak,boraniju,sargarepu,persun,visnje,borovnice i jos poneko voce ako se nadje.A i tokom zime imamo domace jabuke i kruske,a i kupujem juzno voce jer ga leti ne konzumiramo zbog domaceg u basti.

serpica -> RE: Zimnica (14.9.2014 14:55:11)

Ja sam juce napravila brzi ajvar a upravo stavljam tursiju,sve ostalo sprema svekrva pa salje.[sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: Zimnica (23.9.2014 21:38:16)

Situacija je sledeca: napravila sma peglane paprike koje su stajale 24h da ispuste tecnost, stavila u tegle, nalila tecnoscu ali te tecnosti nije bilo dovoljno. Da li ce one ispustiti jos ili moram da dolijem da se ne bi pokvarile. I cime da dolijem?

mati -> RE: Zimnica (24.9.2014 0:38:07)

Mi se za zimnicu jos uvek "grebemo". Jedino sto stavljmo jeste tursija, tj mm je stavlja ja samo idem u kupovinu da mu pravim drustvo...

Žapkić -> RE: Zimnica (24.9.2014 0:40:25)

Ove god. ne ostavljam ništa. Mama je rekla da će sve ona da spremi za Tinu i mene. I-veliko joj hvala na tome. U haosu u kom sam-samo mi još fali bahtanje oko zimnice.[sm=smiley36.gif]

Sanchy -> RE: Zimnica (24.9.2014 1:00:32)

IZVORNA PORUKA: serpica

Ja sam juce napravila brzi ajvar a upravo stavljam tursiju,sve ostalo sprema svekrva pa salje.[sm=smiley1.gif]

Sta je brzi ajvar[sm=zmeden.gif]..

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (24.9.2014 6:51:10)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

mame ja jos nisam izvadila cveklu iz baste, treba mi neki dobar recept. Neko mi je negde spomenuo da je tako sa sve korom pece u rerni pa onda stavlja u tegle i preliva. Ajte ako znate da mi napisete. To cu naredne nedelje. Kazu tako u rerni se "skuva" cvekla u svom soku i ne gubi na kvalitetu

Ja sam se samocitirala posto mi niko nije odgovorio. Hjate mame nekako vam vise verujem nego da trazim po internetu recept. Ako mi napisete i jos kazete da ste probale tako onda sam mirna ovako se samo pitam kako li ce biti

anita -> RE: Zimnica (24.9.2014 7:10:05)

Sto se tice zimnice ja ove godine nista nisam spremala niti cu. Svu zimnicu ce pripremiti moja i njegova mama [sm=smiley1.gif].

Štetica -> RE: Zimnica (26.9.2014 23:42:50)

Ljiso ja tek sad ovo videh za cveklu. Ja je skuvam ,ocistim i krupno isecem. Dodam so i sirce,da bude i preslano i prekiselo,bukvalno da nemoze da se jede u tom momentu,spakujem u tegle,nalijem sa tim sircetom i pasterizujem. Kad otvorim teglu ako mi je slano-kiselo isperem hladnom vodom i sastavim po ukusu. Inace ovako ostavljena cvekla moze da stoji 3 god da se uopste nepromeni.

bubulence -> RE: Zimnica (27.9.2014 11:41:05)

meni uglavnom mama stavlja zimnicu a ja sam ove godine stavila samo feferone sa lukom za mm...

Mala Elena -> RE: Zimnica (29.9.2014 13:27:42)

Moja sveki stavlja kornisone, pravi ajvar, poslace mi cveklu ( pa cu pokusati da ostavim u tegle, prvi put u zivotu [sm=smiley36.gif]) , dzema imam jos od prosle godine od moje majke...tursije ne jedemo .
Htela sam da pitam po koliko se moze kupiti crvena silja paprika, ona mesnata za pecenje? Na pijacama u Beogradu , zna li neko? Ispred nase zgrade se prodaje po110 din [sm=smiley13.gif]

Bibilib -> RE: Zimnica (29.9.2014 13:36:35)

Ovo je da covek ne poveruje kornisoni 70-80 din na pijacu i jedva se nalaze a prosle godine sam uzimala po 30 din...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>