RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Ana RR -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:10:59)

[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:24:49)

Jess ti uopste nisi gotova vidi se da ti bebeci mozak od trudnoce. Porodices se u doba kad nece biti svezeg voca i povrca i bebac ce trebati da rucka nesto domace i onda ces da lupas glavu sta ces da stavljas u kasice. Ja bih na tvom mestu sada vec uveliko pripremala male paketice za bebece kasice koje ces praviti. Znaci paketice od po 100 grama iseckanog voca i povrca[sm=smiley36.gif]. Informisi se se o uvodjenju cvrste hrane bebama. i racunaj na to da dojenje uopste nije lagano heheheh...Cak naprotiv jako je tesko.

mama krava -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:30:37)

Ljisho!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Svaka ti je ka Njegoševa!

Maraj -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:30:51)

Opa m&lj pravo zboris. Nije mi to palo na pamet
Kad to pocinje da se uvodi posle 6.meseca jer da? To ce biti april sl.godine

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:33:14)

Ja sam pocela sa uvodjenjem kad je D imala 4 i po meseca. Znaci nismo uspele samo dojenje do sestog jer je u cetvrtom mesecu jako slabo dobila na kilazi svega 150g. I savetovala nam dr tad da krenemo.

Maraj -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:36:48)

Aha pa predlog ti je odličan a ja se toga nisam setila.
Sta da stavljamo u zamrzivač? Ni jess ni ja nemamo iskustva sa time

jess021 -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:37:25)

MiLj, aman zeno nisam je jos ni rodila, a da spremam povrce za nju.
U pravu si ti za moj mozak, jest vala bebeci, primecujem ja to svaki dan, ali ne mogu stvarno da stvaljam u zamzrzivac hranu za dete koje mi je jos u stomaku, pa da stoji u zamrzivacu godinu dana.
Uostalom, ako sve bude kako treba, ona ce na sledece prolece imati 6 meseci tako da bice povrca opet, a ako nam bude trebalo ranije, eto nas na Cenej[sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:39:34)

ja planiram jagode u zamrzivac,a i dzem od njih da kuvam.Pa visnje kad dodju na red [sm=smiley36.gif]
i mene zanima taj sokic od koprive [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Zimnica (21.5.2015 14:40:59)

Jess imaju i kupovne kasice, znam da ce me mnogi lincovati, ali moja Una je nesto jela domace, nesto kupovno , i nista joj ne fali, svakako prvo pocinjes sa pahuljicama, do maja ce biti voca... A i voce iz zamrzivaca i povrce ne znam ni koliki % vitamina ima[sm=zmeden.gif]

Maraj -> RE: Zimnica (21.5.2015 15:05:22)

Ja skoro cuh da je neko voce i povrce bolje iz zamrzivača .... tako npr da je paradaiz zdraviji kad se ukuva. Ko bi rekao.... tako da ja sad kuvam paradaiz za npr ostavljanje u flase

jess021 -> RE: Zimnica (21.5.2015 15:14:36)

Um, ja te necu lincovati, apsolutno se slazem sa tobom.
Maraj, paradajz je jedna od vrsta povrca (ili voca), koje sto vise termicki obradjujes sve je zdraviji, otpusta sve vise kalijuma.

mila83 -> RE: Zimnica (21.5.2015 15:38:22)

Odlican tekst

preporucujem, o vitaminima u vocu i povrcu, sta moze da se sacuva i kako..a ima svasta jos o hrani

mama krava -> RE: Zimnica (21.5.2015 15:50:59)

Hvala Mila [sm=bravo.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (22.5.2015 7:59:35)

IZVORNA PORUKA: jess021

MiLj, aman zeno nisam je jos ni rodila, a da spremam povrce za nju.
U pravu si ti za moj mozak, jest vala bebeci, primecujem ja to svaki dan, ali ne mogu stvarno da stvaljam u zamzrzivac hranu za dete koje mi je jos u stomaku, pa da stoji u zamrzivacu godinu dana.
Uostalom, ako sve bude kako treba, ona ce na sledece prolece imati 6 meseci tako da bice povrca opet, a ako nam bude trebalo ranije, eto nas na Cenej[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] ako se ne varam ti bi trebalo pocetkom oktobra da se porodis ne? ehhehe... Nemam pojma al znam da smo mi mame vrlo opterecene sta nam deca jedu mogu ti reci. Videces uostalom. I super sto si optimista da necete nista ruckati do pola godine ehhehe.. Moja D se rodila u januaru i ja sam imala srece kad smo poceli da ruckamo svega je bilo u basti. ali eto vidim snajku rodio se Nikolica bas u oktobru i zena je kupovala kasice. A sta ja znam moja D nije ni volela kupovne kasice nimalo. Samo vocne.Tako kad smo negde isli ili sam uzimala te vocne sa sobom da nosim ili sam ja pravila pa nosila sa sobom. Al ja bih rekla svekrvi il mami neka one napakuju kojecega [sm=jezicek.gif]

degu -> RE: Zimnica (22.5.2015 8:08:30)

ja sam jos u trudnoci pravila paketice [sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Zimnica (22.5.2015 9:53:31)

I ja sam ostavljala paketice, od viska glava ne boli [sm=smiley36.gif] bolje da ne treba nego posle da mi je zao sto nisam ostavila. Moja T je krajem februara usla u 6.mesec i tada smo poceli sa kasicama.

nata11 -> RE: Zimnica (22.5.2015 11:08:01)

Jel neko pravio sirup od zove? Ja berem neki dan od nedelje. Jel stavite konzervans ili zamrznete sirup?

jess021 -> RE: Zimnica (22.5.2015 11:21:56)

MiLj, ma to sam rekla onako da ce posle 6. meseca da krene sa povrcem. Nemam ti ja pojma o tome, ali necu stavljati sad povrce u zamrzivac definitivno, nesto cemo valjda vce jesti[sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Zimnica (22.5.2015 11:42:27)

IZVORNA PORUKA: nata11

Jel neko pravio sirup od zove? Ja berem neki dan od nedelje. Jel stavite konzervans ili zamrznete sirup?

Ja planiram da ga zamrznem ovaj put :)

World -> RE: Zimnica (22.5.2015 11:47:53)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Jess ti uopste nisi gotova vidi se da ti bebeci mozak od trudnoce. Porodices se u doba kad nece biti svezeg voca i povrca i bebac ce trebati da rucka nesto domace i onda ces da lupas glavu sta ces da stavljas u kasice. Ja bih na tvom mestu sada vec uveliko pripremala male paketice za bebece kasice koje ces praviti. Znaci paketice od po 100 grama iseckanog voca i povrca[sm=smiley36.gif]. Informisi se se o uvodjenju cvrste hrane bebama. i racunaj na to da dojenje uopste nije lagano heheheh...Cak naprotiv jako je tesko.

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Zimnica (22.5.2015 11:48:41)

Ja nemam toliki zamrzivac da sve stavljam u njega [sm=smiley36.gif] tako da sam ja u duplu meru stavila pola konzervansa i mislim da bi trebalo da drzi. Prosle godine sam sve pravila bez konzervansa i sve SVE mi je propalo. Bez obzira sto sam ja za kompote i dzemove odradila pasterizaciju i sve po Pe Esu sto se kaze a na kraju nista nismo imali a ubila se od posla. Tako da ove godine ce konzervans da radi[sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Zimnica (22.5.2015 11:55:09)

IZVORNA PORUKA: degu

IZVORNA PORUKA: nata11

Ja planiram da ga zamrznem ovaj put :)

Ja ne zamrzavam, a konzervans nikako ni u sta ne stavljam.

Btw, imamo temu Sta ostavljate u zamrzivacu? pa vas molim da se tamo nastavi prica.

Maraj -> RE: Zimnica (22.5.2015 12:34:20)

E ja i mama pravile sirup od zove. Ne stavljamo konzervans al se popije odma. Nista ono da stoji za zimu.... al tetka mm kad napravi sirup svaku flasu dobro zatvori i zapecati je voskom . Onako nad svecom i stvarno joj drzi. Ja probala prosle godine nesto mi nije islo. Mozda nije bila dobra sveca.... uglavnom njoj tako sok izdrzi i ne pokvari se

Ana RR -> RE: Zimnica (8.6.2015 9:58:16)

Ja sam prošlog leta pravila sok od zove, bio je odličan. Marku se baš dopao. Sad ne mogu da nađem po kom receptu sam pravila.

jess021 -> RE: Zimnica (17.6.2015 13:56:39)

Da li je neko nekad pravi nesto od crne ribizle?
Nama je ove godine druga berba, pa ce ih biti vise. Prosle godine sam skuvala par teglica dzema.
Sad bi radije neko slatko, da se sto manje termicki obradjuju, jer su stvarno pune gvozdja i vitamina C.
Mogla bi neki sok, ali ove godine sve pravim u stanu, pa da ne bude bas sve plavo[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>