RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


dijana1* -> RE: Zimnica (11.9.2016 23:03:46)

Daj meni taj jedan otrov da imam za (protiv) muza[sm=jezicek.gif]




milicicak -> RE: Zimnica (12.9.2016 19:21:10)


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Stavila debele feferone sa sargarepom i belim lukom, stavila filete paprike., i paprike sa kupusom.



Les, sta su ti ovi fileti paprike? Ono sto zovu peglana paprika ili ona crvena sa belim lukom sto se preliva sircetom i uljem?
Mama je u poplavi izgubila knjigu sa receptima, sad nema proverene recepte za te neke stvari (ajvar, krastavcice i tursiju zna napamet) pa ako te ne mrzi, kucni recept.
Hvala




lesica -> RE: Zimnica (12.9.2016 20:14:23)

Mili, slicno peglanoj, samo nema onog peckanja i bez belog luka je.
Pisem kasnije recepis.




lesica -> RE: Zimnica (14.9.2016 18:06:58)

Mili, ostah ti duzna, a sad konacno radi rr.

6 kg lepih debelih i pre svega zdravih i svezih paprika, ocistis od semena iseces po duzini na 4 dela i poredjas u tegle, onako sto vise nabijes.
Ulijes im vodu da bi znala koliko ti treba, pa je odlijes u jednu serpu i ostavis.
U drugoj serpi prokuvas u 1 l vode 2 kasicice konzervansa, 2 kasicice vinobrana, 4-6 kasika soli ( stvar ukusa, ja stavim 6) 1-2 kasike secera i 6 kasika sirceta. Kad se nekih 5 minuta kuva dodas onu prvobitnu vodu prokuvas jos par minuta, sklonis da se ohladi. I onda nalijes paprike.
Ja im od zacina stavljam slacicu i malo bibera u zrnu.

Kod nas danas na redu cepkani ajvar. [sm=smiley1.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (23.9.2016 17:49:51)

Ima li neko recept za ajvar, ali bez patlidzana? Ispekli smo paprike. Jednu turu sam ocistila.




emicaa -> RE: Zimnica (24.9.2016 17:29:13)

sta stavljate sve u tursiju,ja sam uzela mrkvu,krastavce,papriku,kupus,karfiol i imam zelenog paradajza...sutra pravim prvi put u zivotu,drzite mi fige da uspije [sm=smiley36.gif]
jel konzervans i vinobran ista stvar [sm=smiley36.gif]




dunja RR -> RE: Zimnica (24.9.2016 20:13:00)


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ima li neko recept za ajvar, ali bez patlidzana? Ispekli smo paprike. Jednu turu sam ocistila.



Pitaj Natu Sanjice, možda da joj pošalješ pp, jer ona pravi bez patlidžana. I ooooodličan je.


Mi smo za vikend pekli paprike a i barili za salatu, ali u BIH, tako da nismo mogli puno doneti. Ali zato je tu naša Nata [sm=smiley36.gif] Nato, pišem ti uskoro za narudžbinu.


Spremili smo i brdo domaćih sokova, od jabuke, višanja, malina, i slatko od jabuka, jer je jabuka u dvorištu rodila kao nikad.




emicaa -> RE: Zimnica (24.9.2016 20:28:17)

ajde please pomagajte,brzo brzo [sm=smiley1.gif]
ovaj recept sto imam ide neki ocat i vinobran i konzervans e sad problem je sto ja imam onu esenciju sto je u maloj bocici i dva vinobrana,konzervansa ovde nema...imate li ikakav recept da je isproban a dobarjer vec imam spremljeno povrce pa da mi ne propadne




IvanaSK RR -> RE: Zimnica (24.9.2016 21:04:38)

Emice, mislim da nije isto, ali ja stvarno nisam neki majstor u pravljenju zimnice.




branki* -> RE: Zimnica (24.9.2016 21:27:22)

Konzervans i vinobran nije isto koliko znam.




lesica -> RE: Zimnica (24.9.2016 22:40:09)

Emice, vinobran i konzervans imaju drugacije uloge.

Elem, ne znam koliko povrca si spremila, al recimo za kantu od 10 l iliti 4-5 kg povrca izmesaj 1l sirceta sa 5 l vode, 100 gr secera, 250 gr soli i 1 vinobran. Dobro izmesaj, mozes i da prokuvas. Slozi povrce i nalij.

A da, sto se tice vinobrana, njega i ne moras odmah mozes kasnihe da dodas ako krene brzo da se kiseli tursija.




emicaa -> RE: Zimnica (25.9.2016 4:22:57)

Kad ustanem u normalno doba cu ga ocistiti i izvagati ali mislim da imam oko 5 kg,mozda malko vise.




Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (25.9.2016 7:30:53)


IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ima li neko recept za ajvar, ali bez patlidzana? Ispekli smo paprike. Jednu turu sam ocistila.



Pitaj Natu Sanjice, možda da joj pošalješ pp, jer ona pravi bez patlidžana. I ooooodličan je.


Mi smo za vikend pekli paprike a i barili za salatu, ali u BIH, tako da nismo mogli puno doneti. Ali zato je tu naša Nata [sm=smiley36.gif] Nato, pišem ti uskoro za narudžbinu.


Spremili smo i brdo domaćih sokova, od jabuke, višanja, malina, i slatko od jabuka, jer je jabuka u dvorištu rodila kao nikad.





mali_mis -> RE: Zimnica (25.9.2016 8:15:50)

emice, konzervans turas u slatko, pekmeze, dzemove, valjda sluzi da ti se ne ubudjavi.




emicaa -> RE: Zimnica (25.9.2016 10:35:07)

Pa misu moj ne znam ti ja to,nisam nikad pravila ni slatko ni kiselo [sm=smiley36.gif]




nata11 -> RE: Zimnica (25.9.2016 19:29:45)

Ako koristis dzem fix ne. Emice ako je za slatko imas u prodavnici po EU onaj secer sa dodatkom zelatina i konz (bar u A ima).




emicaa -> RE: Zimnica (9.10.2016 16:47:31)

Ova nasa Les je fenomen,ovaj recept sto mi je dala za tursiju je odlican.Juce sam provjeravala i duper se kiseli a mirise pila bih onu vodu [sm=smiley36.gif]
Stavila sam oko 7 kg i sad mi krivo sto nisam vise.




branki* -> RE: Zimnica (9.10.2016 19:55:14)

ja odustala od pravljenja dzema,ali sam se snabdela zimnicom[sm=smiley36.gif]nasla u jednoj radnji mesanu marmeladu,tegla standardna 130 din,kupila 6 tegli,a 12 sam narucila preko neke ponude na poslu.




emicaa -> RE: Zimnica (9.10.2016 20:15:39)

Ja sam idustala od sarene salate nemam tegle a mrsko mi kupovati
Pekmez je pravila sveki pa nam daje [sm=smiley36.gif]




nata11 -> RE: Zimnica (15.10.2016 11:37:43)

Kako pakujete plavi patlidzan za zamrzivac?




bebilule -> RE: Zimnica (15.10.2016 12:18:28)

Ima li ko provjeren recept za kisele paprike? Nikada nisam pravila, a imam pun paket, sigurno 10 kg, mozda i vise. Propasce




nata11 -> RE: Zimnica (16.10.2016 14:30:49)

10 l vode, 400 gr so, 10 gr konzervansa, 10 gr vinobran, 1 casa esencija(170ml). Mesati sve dok se ne otopi so pa naliti paprike za tursiju tako da tecnost dodje preko nje. Nakon par dana proveriti tecnost i ako je paprika upila napravi ponovo i nali.




bebilule -> RE: Zimnica (16.10.2016 14:33:10)

E Nato hvala ti, ali one su vec na polici, pa ako ne budu dobre, premjesticu ih u kontejner [sm=smiley36.gif]. Nasla sam neki recept na netu. Bez konzervansa doduse...ali sam pasterizovala.




nata11 -> RE: Zimnica (16.10.2016 15:45:18)

OK pozz




Anck Su Nmaun -> RE: Zimnica (16.10.2016 17:33:57)

Ja nemam zivaca za to, mm voli tursiju i kiseli kupus a ja krastavcice. deca cveklu. Moja mama nam pravi krastavcice, kupus i malo tursije, pa nam salje. Mada sad su i po marketima cene nekad toliko smesne da ne znam da li se i isplati nekad stavljati.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>