Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (22.11.2012 17:10:15)
|
Joooj bre zeeeneee, ne budite blesave. Kakav crni strah. Kakve ruzne misli. Meni je bila PRELEPO. I dan danas staaalno se svega prisecam. I jeste bilo i bolno i nisam najbolje prosla i ... ali pored svega toga to je taaaako caroban cin i tako carobni trenutci, da vam zavidim sto su ispred vas :-) . Ovako BF izgleda - ja nisam dobila bebu prvo vece jer sam prvorotka i imala sam epidural, a tada si slabiji posle, negi da ga nemas. I tacno ne znam sta bih sa njom da su je donele. Druge dve zenice su same trazile bebice posto su drugorotke. Meni su moju doneli ujutru u 5 :-) . I to je bio moj prvi kontakt sa bebom u zivotu, bukvalno. Jos sam imala onaj kateter u ladjima od epija, jos anemiju, jer sam iskrvarila i infuziju u veni...sa njom nisam smela NISTA jer nisam umela, samo da je mazim jednim prstom, ali sve je to PRELEPO. Bebe uopste nisu zahtevne ta prva dva dana. Meni su ta dva dana u porodilistu CARODNA i ne bi ih menjala ni za sta. "same" ona i ja. Posle samsamo plakala kadasmo dosle kuci, pa svi krenuli da je razvlace. Meni je taj BF idealan, ja bih crkla bez nje. Samo sam razmisljala gde je i kako to prvovece i da se kajem sto mi je nisu dovezli, a realno jedva gledam :-) . Ja sam bila u sobi sa jos dve zenice. Ni jedna od nase tri bebice nije cesto plakala. Oni dolaze da je nahrane na 3h, a ti za to vreme pokusavas da je upoznas, mazis, gledas..i stavljas na sisu da se to pocne razradjivati. Kakav crni nervni slon eeeej pa sabebama si, ne u ludari! Jedan dan, drugi cini mi se jednom ce ti pokazati kako da je previjes, uradices to pred njima i to je to. Od tog trena je ti previjas. Sto je super, jer sinaucila. Moras. Bolje sto pre. A i nije neka filozofija, dva poteza. Kadasam ja uspela iz prve, svi ce :-) . Wc koristite sve, da. Higijena je sto se njih tice besprekorna ali zene su svinje pa to i nije bas tako slatko. Ako uzmes apartman, bice vas dve u sobi i tada imas klimu, tv, biras klopu i vas wc. Ne mozes rezervisati nego ce te tamo pitati zelis li u apartman, ako je slobodan. Naravno i tada je beba sa tobom. Ne znam o kakvom umiru pricas, niti kako zamisljas porodjaj :-) . Ja sam bas bas baaaas usivana, jazem ti imala sam kateter u kicmi, UZASNU krvnu sliku, jedva sam gledala, jer sam puno iskrvarila, hemoroid velicine pola malog prsta i ifuziju..pa mi NISTA nije bilo tesko. Porodila sam se u 6 ida tu prvu noc nisam bila sposobna ni za sta vec sutradan druga pruca. Ok da i daljesve boli, ali najjace da ne mogu da ustanem i sednem za svoju bebicu. Nemas ti tamo neki posao :-) pada padnes od umora :-) . Ti ako neces ne miras nju ni da podignes, onda ti se svodi na isto kao da nema bf jer je oni hrane i presvlace i cao. Ali to su toliko prelepi trenutci da je janisam ispustala. Sto se papira tice - uput, lk, knjizica, krvna grupa i mislim da je to to od obaveznog. Ostalo je na tebi. Od stvari - pidzama, ulosci, peskir, pelene, pavloviceva. Ostalo je isto na tebi. I polako bre. Sta si ozracila. Uzivaj u trudnoci, pa porodjaju, pa tim prvim danima...a onda najlepse tek dolazi. Srecno
|
|
|
|