RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (11.9.2012 8:24:32)

Nisu te zadrzali kad su ti se upalili konci? Dobro je da je sve proslo i da si sa bebom.....Veruj mi ja jedva cekam januar. Sve mi se cini jako daleko,a ja sve usporenija.

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (11.9.2012 8:26:55)

zaboravih da pitam...jesi radila ogtt test i gde? Ne znam da li se to radi u silerovoj,a u zemunskoj kazu da dugo traje.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (13.9.2012 3:52:03)

Ja sam trudnocu vodila privatno, a drzavni lekar mi je bio u DZ na NBG.
Nisam to radila, niti mi je iko to trazio.
Nema potrebe, ako nemas indikacija.

Usput, u Zemunskoj ti na prijemu urade i briseve i krv, tako da ti ni to ne treba, za njih. Radis zbog sebe.

Mache -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (9.11.2012 22:58:26)

Jao zenice al' me naplasiste sa Mackicem [sm=smiley13.gif] I ja planiram u Zemunsku, i od ekspertnog UZ-a u 22 nedelji idem tamo na UZ na 3 nedelje (bila 2 puta do sada, 3 put sl. nedelje). E sada, na UZ-u sam bas kod doticnog dr-a. On je prema meni sasvim ok, prijatan, detaljan i nasmejan. E sad, frka mi je sto mi osim UZ-a nista nije radio (nikakve preglede i sl.). Da li je stvarno tako grub i neotesan za vreme pregleda i porodjaja? Jel' ima iko ovde pozitivno porodjajno iskustvo sa njim?
Jedino me tesi sto ce kod mene verovatno biti CR..

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (9.11.2012 23:09:48)

hej....super sto je jos neko u zemunskoj...Vec sam digla ruke od teme... [sm=smiley36.gif]
Mache,kod koga ides na uz? Je l ides kako kod koga zakazes ili imas odredjenog? Ja nekako Lapcevicku najvise volim..[sm=smiley1.gif] i uvek sam kod nje...
Sto se Mackica tice,delovao mi je kao ok lik...mada su ga doktorke druge ogovarale... [sm=smiley36.gif]

Kazi mi i kako ti zakazujes uz... Meni rekli da uvek zovem krajem meseca(poslednji dan u mesecu) i da tad samo mogu da zakazem... [sm=smiley1.gif]

Mache -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (9.11.2012 23:36:50)

Hmm.. pa ja sam prvi put kad sam otisla "upala" kod Mackica.. Sledeci UZ nisam zakazivala. Covek mi napisao na izvestaju kontrola za 3 nedelje, i rekao mi da ga kada dodjem nadjem u bolnici, i tako je i bilo. Malo cekala, i on me pozvao kada je zavrsio sa zenicama koje su bile tu pre mene.. Tako mi je rekao i za sledecu nedelju.

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (9.11.2012 23:43:11)

A on ti rekao koji dan da dodjes u bolnicu na kontrolu?
Ja zovem svaki put,jer mi Lapcevicka svaki put kaze za mesec dana da dodjem... I ja onda zakazujem u poliklinici svaki uz... Nemam pojma vise... Videcu sad sta ce mi reci...Idem sledece nedelje,a usla sam u 8,valjda cu jos jednom ici ovaj mesec...
U kom domu zdravlja inace "vodis" trudnocu? [sm=smiley36.gif] Ja sam u Silerovoj,ali sam bila poslednji put u julu... [sm=smiley1.gif] Nemam zivce da cekam tamo kao budala za upute...Sad moram ici krajem novembra,istice mi uput za uz... Taman da trazim onaj za ctg...

Mache -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (9.11.2012 23:53:11)

Ja sam u DZ na NBg-u u Goce Delceva.. Tamo idem isto na 3-4 nedelje na kontrolu.
Nemam ni ja pojma kako tacno funkcionise to sa Zemunskom. I nzm kad se uopste "zvanicno" izjasnjavamo oko izbora porodilista?
Ja znam da ovi u DZ isto rade CTG u devetom kod njih.. jel' moramo da idemo na CTG u Zemunskoj? Doduse, ja sam tek usla u sedmi mesec ali s obzirom da su dva bebca msm da necemo imati veliku razliku u TP ti i ja, a i kapiram da oni blizanacke trudnoce malo "ostrije" tj. cesce kontrolisu od sedmog meseca.

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (9.11.2012 23:58:11)

U silerovoj nemaju ni uz,a ne ctg...tako da ja moram u zemunsku...ali ide se na polikliniku koliko ja vidim kad idem tamo...Bas ih dosta bude na ctg-u...
Ma poroditi nas moraju... [sm=smiley36.gif] Ja sam i prvi put tamo i bas ne bih da menjam. Nekako su mi svi doktori koliko toliko poznati... A i ok su.[sm=bravo.gif]

Mache -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (10.11.2012 0:02:59)

Meni je ovo prvi put [sm=zmeden2.gif]
I meni se cini da su svi ljubazni [sm=smiley1.gif], i nadam se da necu imati prilike da promenim mislenje [sm=smiley36.gif] Inace, Zemunska mi je najbliza od porodilista, a i ja sam rodjena u njoj pre dosta godinica..

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (14.11.2012 11:50:03)

Mene Mackis isto nije pregledao, samo je bio neljubazan. Vece pre porodjaja. Ali ujutru, dok sam cekala Lapcevicku, on je pregeldavao neku cicu i bas je imao smisla za salu :D. Ne znam ...

I ja sam "vodila" trudnocu na NBG. Tj samo isla po papire, a vodila privatno.
Ja sam uput za porodiliste dobila pocetkom osmog meseca i tada su me i predali bolnici :D.

CTG nisam ni znala da postoji u DZ, niti mi je iko pomenuo, niti sam mogla da biram :D.
U Zemunskoj sam radila.
A i nekako ti je bolje tako .. bar sreces DR, upoznajes ti njih, oni tebe .. posle ti niko ne bude toooliko stran na porodjaju.

Inace i meni je Zemunska najbliza i ja sam tamo rodjena. Bilo je kriticno tada, ali hvala Bogu izvukoh se :D, tako da sam odlucila da i ja ceru tu rodim. Tj nije bilo nikakvih premisljanja, posto ceo Zemun obozavam!

Mache -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (14.11.2012 18:15:27)

I ja Zemun jakooo volim! Inace sam sa Nbg-a (i tu smo i sada), a MM je iz Zemuna.. I da,ako je to 85 u nicku slucajno tvoje godiste,iste smo godine bile "posetioci" Zemunskog porodilista [sm=smiley1.gif]
Hvala na informacijama za sada, mada planiram (otom-potom) jos da te "davim" pred porodjaj [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley31.gif]

sanja 92 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (14.11.2012 18:43:42)

moj naj iskreniji savet vam je da izbegavate onog mackica ili kako vec da se preziva.

Lilly 85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (17.11.2012 15:51:35)

Pozdrav svima sa foruma[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja treba u martu da se porodim u zemunskoj, ima jos vremena. Da li se epidural i dalje placa oko 50000, kako sam citala u ranijim postovima? Da se nisu mozda smilovali malo i ukinuli to?
Inace trudnocu mi vodi dr Lapcevic  i fenomenalna je , jedna prijatna, ljubazna zena koja voli svoj posao. Nadam se da ce me ona i poroditi.
Koliko sam shvatila uveli su bebi friendly program?
Pozdrav

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (17.11.2012 20:42:19)

I dalje se epidural placa toliko... Legalizovan mito... [sm=smiley1.gif]
Dr. Lapcevic nam je omiljena ovde koliko vidim... [sm=bravo.gif] Zena zmaj....[sm=bravo.gif]

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (17.11.2012 20:45:54)

Meni je zlata bila vredna na porodjaju

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (17.11.2012 20:55:49)

Ja se jos premisljam da l da je rezervisem za porodjaj... Puno mi tih 30000 da dam i njoj i bolnici,a volela bih da mi bude tamo... A ne ide mi se na dogovoren porodjaj kad je ona dezurna...

A i ne znam koliko da joj dam ako idem na dogovoreni... Glupo ispod 150 e...[sm=smiley13.gif]

Lilly 85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (18.11.2012 12:02:03)

A sto ti se ne ide na dogovoreni porodjaj? Ja sam cula da to neke rade, i ok mi je delovalo. Pojma nemam... A i verujem da je doktorka dovoljno iskusna u tome. Sto se tice para i ja mislim da je ispod te cifre glupo ista dati. A ako se ide na dogovoreni jel se placa epidural i dalje 20000? Kao da beba ne donosi dovoljno troskova, ubise nas sa ovim stvarima, jos  hocu i maticne celije.... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

sanja 92 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (19.11.2012 23:19:20)

lapcevicka je super i pljesa.da malo podelim svoje iskustvo o zemunskoj.trudnocu sam vodila u dz silerova a sve uz sam radila u poliklinici.u 7mesecu na uz beba je bila naprednija za 4 nedelje.poslali me da radim ogtt u bolnicu,navodno imala sam secer.lezala sam dva dana da mi urade dnevni profil,stavili su me na odeljenje ginekologije jer nije bilo mesta na patologiji.u sobi sam bila sa tri devojke koje su imale spontani.i kako to vec ide,razmenjivale ikustva [sm=smiley13.gif]pritom,ja vec imala spontani pre trudnoce[sm=smiley19.gif].posle njhovih prica[sm=smiley3.gif] mi nije bilo dobro.strah,panika...ma svasta,grozno sam se osecala.pa zar je normalno da stavis trudnicu u sobu sa onima koje nazalost to vise nisu[sm=zmeden.gif].bolnica je udaljena od mene 5min,ali sam resila da tamo moja noga vise nekroci.a i nije samo ovo,lose iskustvo sa dr mackicem zbog koga sam se bojala da se tamo porodim.generalno ostali su svi ok

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.11.2012 9:25:30)

Ne bih na dogovoreni,jer hocu da krene prirodno..
Je l neko zna koliko puta se ide na ctg? jednom ili 2 puta nedeljno?

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.11.2012 9:47:50)

Jednom, ili ako ima potrebe dva. Lapcevicka i ja smo se druzile dva puta nedeljno, radila mi je i UZ i kolor dopler. Ctg sam radila u bolnici jer sam dolazila u njene smene

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.11.2012 9:52:01)

I kolor dopler su mi bas cesto radili u prosloj trudnoci u 9. To je verovatno to dva puta nedeljno da se ide...Jednom on,jednom ctg. Za to treba specijalni uput(za ctg i kolor dopler)? Sad cu da zovem u Silerovu da zakazem kod doktorke,pa pocetkom decembra da odem po te upute,ako bude htela da mi da.. [sm=smiley36.gif] Nisam bila od jula. [sm=smiley9.gif]

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.11.2012 10:52:56)

Ma neeeee..uzmes jedan. Tj ja sam taj uput bez pitanja dobila sa ulaskom u 8!. od svog DR iz DZa, tada me i prepustio zemunskoj do kraja.
I ja sam taj prvi put ciljala lapcevickinu smenu da se dogovorimo oko epidurala, tako da mi je ona zakazivala sve do kraja :-) .
Mislim da za kolor dopler nema potrebe, inace.
Dodjes uradis ctg, oni ti kazu verovatno da dodjes za 7 dana opet na ctg i to je to. Ili cesce ako ima potrebe. Ako dugo nisi bila na uz, urade ti uz/pregled i to je to.

jo.anna.jo -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (22.11.2012 10:06:16)

Devojke, žene drage registrovala sam se prvenstveno zbog ove teme, jer pročitah neke meni za momenat alarmantne momente, pa sam prosto morala da vas pitam:

kako izgleda babyfrendly u zemunskoj? da li vam zaista donesu bebu odmah i to je to? odmah presvlacenja prepovijanja ciscenja i sl? ili to oni rade a vi ste samo u istoj sobi sa bebom? tj tipa ta velika soba sa 8 ležajeva to znači plus još 8 beba? na šta to liči? cika i vriska 24/7?

ja imam ali bukvalo fobiju od tog momenta toliko ljudi na jednom mestu, i (nadam se da ne zvučim razmaženo) ali na granici sam nervnog sloma kada moram da koristim kupatilo sa još xyz ljudi koje ne poznajem.., i ja lupam.. i koje poznajem ljude, samo idem sa asepsolom gde god da krenem.... huh...

da li apartman može da se rezerviše i zamišljam da je bolje da je dvo ili trokrevetni, čisto da bi još neko bio tu za nedaj bože, ali i ja nekome za nedaj bože, a opet ne pretrpana soba.. da li i u tom slučaju onda donesu bebu tu i ostave vas sa njom pod parolom snadji se, rašij se i padni od umora, ko te šiša ili?

dovoljno sam ja nesnadjena o ideji kako sve, SVE funkcioniše, da sam se istraumirala sada čitajući, jer sam zemunsku izabrala što zbog blizine, a što zbog toga što sam kao pouzdano znala da nemaju bf... huh.. baš me je uhvatila panika :(

eh da, da li postoji neki konačan spisak papira sa kojima se MORA otiči u porodilište (tipa krva grupa, rh itd)? i potrebština za tamo?

Izvinite na opširnim, možda i glupim pitanjima, vrlo verovatno već odgovorenim, ali uhvati me panika kompletna, pa me shvatite [sm=rozica.gif]

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (22.11.2012 17:10:15)

Joooj bre zeeeneee, ne budite blesave.
Kakav crni strah. Kakve ruzne misli.
Meni je bila PRELEPO. I dan danas staaalno se svega prisecam. I jeste bilo i bolno i nisam najbolje prosla i ... ali pored svega toga to je taaaako caroban cin i tako carobni trenutci, da vam zavidim sto su ispred vas :-) .

Ovako BF izgleda - ja nisam dobila bebu prvo vece jer sam prvorotka i imala sam epidural, a tada si slabiji posle, negi da ga nemas. I tacno ne znam sta bih sa njom da su je donele. Druge dve zenice su same trazile bebice posto su drugorotke. Meni su moju doneli ujutru u 5 :-) . I to je bio moj prvi kontakt sa bebom u zivotu, bukvalno. Jos sam imala onaj kateter u ladjima od epija, jos anemiju, jer sam iskrvarila i infuziju u veni...sa njom nisam smela NISTA jer nisam umela, samo da je mazim jednim prstom, ali sve je to PRELEPO. Bebe uopste nisu zahtevne ta prva dva dana. Meni su ta dva dana u porodilistu CARODNA i ne bi ih menjala ni za sta. "same" ona i ja. Posle samsamo plakala kadasmo dosle kuci, pa svi krenuli da je razvlace. Meni je taj BF idealan, ja bih crkla bez nje. Samo sam razmisljala gde je i kako to prvovece i da se kajem sto mi je nisu dovezli, a realno jedva gledam :-) .

Ja sam bila u sobi sa jos dve zenice. Ni jedna od nase tri bebice nije cesto plakala. Oni dolaze da je nahrane na 3h, a ti za to vreme pokusavas da je upoznas, mazis, gledas..i stavljas na sisu da se to pocne razradjivati. Kakav crni nervni slon eeeej pa sabebama si, ne u ludari! Jedan dan, drugi cini mi se jednom ce ti pokazati kako da je previjes, uradices to pred njima i to je to. Od tog trena je ti previjas. Sto je super, jer sinaucila. Moras. Bolje sto pre. A i nije neka filozofija, dva poteza. Kadasam ja uspela iz prve, svi ce :-) .

Wc koristite sve, da. Higijena je sto se njih tice besprekorna ali zene su svinje pa to i nije bas tako slatko. Ako uzmes apartman, bice vas dve u sobi i tada imas klimu, tv, biras klopu i vas wc. Ne mozes rezervisati nego ce te tamo pitati zelis li u apartman, ako je slobodan. Naravno i tada je beba sa tobom.

Ne znam o kakvom umiru pricas, niti kako zamisljas porodjaj :-) .
Ja sam bas bas baaaas usivana, jazem ti imala sam kateter u kicmi, UZASNU krvnu sliku, jedva sam gledala, jer sam puno iskrvarila, hemoroid velicine pola malog prsta i ifuziju..pa mi NISTA nije bilo tesko. Porodila sam se u 6 ida tu prvu noc nisam bila sposobna ni za sta vec sutradan druga pruca. Ok da i daljesve boli, ali najjace da ne mogu da ustanem i sednem za svoju bebicu.

Nemas ti tamo neki posao :-) pada padnes od umora :-) . Ti ako neces ne miras nju ni da podignes, onda ti se svodi na isto kao da nema bf jer je oni hrane i presvlace i cao.

Ali to su toliko prelepi trenutci da je janisam ispustala.

Sto se papira tice - uput, lk, knjizica, krvna grupa i mislim da je to to od obaveznog. Ostalo je na tebi.
Od stvari - pidzama, ulosci, peskir, pelene, pavloviceva. Ostalo je isto na tebi.

I polako bre. Sta si ozracila. Uzivaj u trudnoci, pa porodjaju, pa tim prvim danima...a onda najlepse tek dolazi.

Srecno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>