RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 11:58:18)

A kakva je razlika izmedju vodenjaka i tog cepa? Meni je sa prvim detetom dok sam spavala izletelo "nesto"[sm=smiley36.gif] probudilo me i curila mi voda...to je bio vodenbjak,tako da ne znam ni kako izgleda taj cep kad izadje...

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 12:39:30)

Eeeeeee ispao ti cep .. evo i meni od jutros ispada .. pa ne znam sto mi je ciniti.
Kontam da ne zovem Lapcevicku jos .. nema nikakvih drugih znakova.
OK, mojih standardnih BH kontrakcija da, ali niti su redovne, niti bolne .. tako da necu cimam zenu jos.
Bila sam juce kod nje, rece mi da je vodenjak napet, pa da mog da ocekujem i da prsne i da je zovem. Da ne idem u bolnicu pre nego se ona i ja cujemo i dogovorimo. Pomenula je i sluzni cep, ali ovo ispada malo po malo ..

Tebi je ceo ispao??? Sta su ti rekli jos?
Isapao i? Nikom nista .. ? :D

Janncice, pa plodova voda je voda :D, a sluzni cep je sluz. Nema sanse da pmesas. Meni je bar - da prostis kao slina tj kao zele i braon.

Milica82 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 21:09:14)

Pa da ispao i nikom nista, sad cekam da beba odluci da izadje posto je taj cep samo priprema materice za porodjaj. Meni isto po malo ispada kao neka sluz ali nista strasno, nema kontrakcija. Ne idem sutra u bolnicu zbog pritiska jeeeej... :)! Cula sam se sa tom jednom sestrom koja mi je veza u bolnici i kaze kako je dr. Devic pitao za mene jutros i za pritisak i posto je sve u redu onda da dodjem tridesetog da me poradja, a meni termin 13.09. :)! Sutra idem na UZ kod mog gin iz DZ privatno pa cemo da vidimo kolika je beba i koliko je teska posto je meni sve teze o kretanje i okretanje i sve :), a bebac nemiran samo tako. Bogami malo vise me uhvatila frka :)!

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 21:12:19)

Zasto da te poradja toliko ranije, ako nema potrebe, a ne ides na epidural????

Milica82 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 23:15:50)

Valjda zato sto sam otvorena, beba se bas spustila, skroz okrenula... Nemam pojma pravo da ti kazem. Bas cu sutra videti sa ovim mojim gin kad odem na uz.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 23:30:18)

Vidi vidi ti to ...

Ti i ja imamo slicne gijagnoze.
I kod mene se beba namestila i spustila, posteljica zrela, beba terminska, ja otvorena prst, sluzni cep ispada .. i termin mi je 9.9.

Ne znam sto bi te poradjao dve nedelje ranije??!?!?!
I to "da dogovor" ..
Aj kad probijes termin .. ali ovako indukovati porodjaj, bez potrebe, ranije .. ne kapiram.

Ja sam danas zvala Lapcevicku.
Dogovor je, da ako imam nocas bolove odem ujutru u Polikliniku, ona je dezurna, a ako ne - vidimo se po predhodnom dogovoru u Sredu na CTGu u bolnici.

Milice, koliko puta nedeljno ti radis CTG? Da li te svaki put pregleda?

Milica82 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 23:37:41)

Znas kako, ja sam sad radila CTG za vikend, pre toga sam samo jednom radila i to u domu zdravlja, a sada su mi radili u zemunskoj jer sam bila prvi put i onda su me i pregledali. Mada i ovo kad mi je ispao cep opet su mi radili CTG i pregledala sam ova doktorka. Mada je meni Devic samo rekao da ako nema nikakvih promena dodjem 30og u bolnicu. Nije ni meni najjasnije zasto hoce ranije da me poradja ali kad me je pregledao i kad je rekao da sam otvorena 1,5 prst to nije bilo ono kao, pa dobro otvorena nista strasno, nego ona je VEC otvorena 1,5 prst. Vidim ja da cemo se ti i ja sresti tamo :).

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (20.8.2012 23:52:18)

OK OK da da ...

Koliko znam u Zemunskoj je pravilo da se ide jednom nedeljno na CTG od 9. meseca.

Ja mislim da meni rade CTG dva puta nedeljno i svaki put pregled - bas zbog tog jednog prsta sto sam otvorena,
Da se prati to otvaranje.

Cudi me da ti nije zakazao sledeci CTG za nedelju dana, tada kada si bila na Poliklinici

Mozda ti je rekao da dodjes ranije zbog tog pritiska?!
Ali bas da te poradja "na silu"... [sm=zmeden.gif]

Obzirom da ne uzimas epidural i nemas obavezu da te on pordi, ako ti se ne svidjataj stav - samo odeskod drugog :D.
Imam ja raspored i za ginekologiju i akuserstvo i polikliniku, pa pitaj ako te zanima ko je gde kada :D

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.8.2012 9:03:04)

zemunka85 kad se vec hvalis da imas raspored [sm=smiley36.gif] kazi mi molim te ko mi je u petak u bolnici dezuran(da znam ko ce da mi radi 4d).

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.8.2012 11:50:14)

[sm=smiley36.gif]

Ja bre rekoh da vam olaksam :D. Mogu ti i sliku poslati, ja slikala :D, da ih ne zovem non stop :D.

U bolnici, na ginekologiji, pretpostavljam?
Tu je Jovcic.
U porodilistu - Mijailovic.

Ni jedno, ni drugo nemam pojma ko su [sm=smiley36.gif]

E sad, oni su DEZURNI.
Ali ima jos DR tamo, mozda ti i ne rade oni.

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.8.2012 13:25:33)

mozda ipak do kraja uhvatim ja Lapcevicku tamo...[sm=smiley36.gif] Je l ona ne ide na odmor u skorije vreme????

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (21.8.2012 14:16:40)

Po rasporedu - danas je dezurna na Poliklinici i sutra na Ginekologiji i vise je nema .. Sto ne znamci da ne redi, nego da nije dezurna.
Kada sam bila u Nedelju, zene su pricale da su cule da ide jos malo i ona na odmor, ali meni nista nije rekla, a planira me tj planiram je za epidural. Termin mi je 9.9.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (22.8.2012 19:41:17)

Jancice,

Doktorka ide na odmor treceg.
Bila sam danas do nje. I sutra cu. Mogu samo sve reci hvale za nju da kazem.
Zena zmaj! Za sve...

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (22.8.2012 21:28:47)

pa kako ce te poroditi 09?[sm=smiley36.gif]
ne znas kad se vraca? U svakom slucaju ako mi je sve ok sa ekspertnim necu ici do pocetka oktobra na uz.
Najbolja je na svetu bre. mene posle 4 godine nije zaboravila. Sve najbolje imam za nju da kazem.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (22.8.2012 23:46:06)

Izgleda cu ja ranije [sm=smiley36.gif]

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (23.8.2012 8:50:47)

Videla sam da imas kontrakcije... Sad ces ti jos malo.[sm=smiley20.gif]

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (23.8.2012 15:26:08)

Sledece nedelje, kaze mi danas DR :D

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (27.8.2012 9:08:14)

je l ste radile test na glukozu? Je l to obavezno da svi rade?
Ja u Silerovoj vodim trudnocu i niko mi nije spomenuo kad sam bila poslednji put da mi upise nesto u karton. Niti mi je rekla kad da dodjem ponovo.
a na uz idem u polikliniku.i receno mi je da dodjem ponovo pocetkom oktobra.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (4.9.2012 9:16:32)

Boze, koliko ja OBOZAVAM ovo porodiliste.
Meni se SVE promenilo! CEO zivot! Sto je i normalno ...

I dalje sam pod utiscima, iako je proslo nedelju dana.
POD NAJLEPSIM MOGUCIM utiscima!

Obozavam i one hodnike i one bokseve i one ljude i LAPCEVICKU pogotovo i sobu u kojoj sam bila i SVE SVE SVE!
Stvarno su svi bili divni i sve je i dalje kao san.

Srecno zenice i vama, ja JEDVA CEKAM da se ponovo tamo vratim sa novim velikim stomacicem za koju godinu.
Za ostale ne znam, ali NAJISKRENIJA PREPORUKA za DR LAPCEVIC.

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (4.9.2012 12:22:49)

je l ima BF,mislim je l obavezan?
super sto imas tako divno iskustvo odande.A dr Lapcevic ne moze niko da zameni.[sm=bravo.gif]
kad budes imala vremena ispisi sta ti je trebalo u porodilistu za tebe i bebu.Bas nema svezih informacija odande.
ljubi puno bebanu..

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (5.9.2012 9:58:54)

Dada obavezan je.
Mozda ti prvo vece ne donesu bebu u zavisnosti kako se osecas i koliko kasno si se porodila.
Meni je prvo vece nisu doneli, ali ne znam ni sta bih sa njom.
Porodila sam se u 6 i 15, tj u sobi sam bila oko pola 9.
Sva raspala od epidurala, anemicna + prvorotka, tako da su sami odlucili da mi je ne daju, a tako bih i trazila.
Bila sam polusvesna.
Drugim dvema curama su doneli. Drugorotke su.

Sta ti treba.
Hm.
Pa bas ne puno toga.

Za tebe - spavacice, peskir, toalet papir, ulosci. Voda, plaznam (recimo). Mislim da je to to.
Za bekanu - samo pampers.

sanja 92 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (5.9.2012 19:40:37)

cao devojke,malo i ja da prokomentarisem zemunsko porodiliste.juce sam otpustena sa patologije i tako da su mi sveza iskustva.sestre su ok kao i dr sem jednog koga izbegavam u sirokom luku,ali mi nekako on uvek zapadne[sm=smiley5.gif].tamo bi se porodila samo kad bi znala da on nece biti u smeni.hrana je kao i u svim bolnicama[sm=smiley11.gif] ali je to i za ocekivati.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (6.9.2012 11:18:21)

Da nije MACKIC? Ja sam noc pred porodjaj zaglavila u njegogoj ameni. Grozno je neljubazan.

Janncica -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (10.9.2012 8:35:45)

zemunka ti zaboravila na ovu temu...[sm=smiley36.gif]
Daj mi neke informacije(vidis da samo nas dve,tri ovde na ovoj temi) [sm=smiley1.gif]
Je l smeju da se nose gace? I da li pregledaju kad je vizita ili samo kad se krene kuci? I da li treba za bebu vlazne maramice,pavloviceva i stvari,obzirom da ce biti sa mnom,mislim ja je presvlacim...???
Nadam se da ces se javiti... Ljubi bebu.

Zemunka85 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (11.9.2012 8:20:42)

Hehehe ma nisam, redovno obilazim temu, ali nema nikog :-).

Gace smes da nosis. Mislim, niko ti nece zabraniti, ali tamo niko ne nosi gace. Samo uloske medj noge i pici :-). Brze se susi rana.
Pregled i UZ ti je samo pri otpustu.
A za bekanu, ovako - svaka soba ima pult za presvlacenje. Tu redovno donose pelene ciste. Tetra. Pavloviceva stalno stoji, kao i benkice (neke bedne). A oni bebe brisu tako sto nakvase tetra. Tako da - u sustini, treba ti samo PAMPERS. Ja sam ponela i vlazne i time sam je brisala. I par tetra sam imala. Mada ne moras, redovno dopunjuju cistim.

Bekana pajki :-).

Pitaj jos sta god ti treba.

Ja pre neku noc zaglavih u nocnoj na ginekologiji, upalili se konci. Sve ok, pa su mi skidali. Ajaaaaaoj sve sam zvezde videla :-).
Ali sam bacila pogled na kraj hodnika i sobu gde smo moja mrvi i ja bile i toplina me neka obuzela.

Cure, uzivajte i u trudnoci i porodjaju, a onda dolazi najlepse.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>