Anoniman -> RE: Insulinska rezistencija (27.3.2013 0:52:54)
|
glukice, mislim da mozes slobodno da ruckas crnu cokoladu, sa 70-80% kakaa, ali po stanglu dnevno, nemoj ni sa njom da preterujes.. sto se slatkisa tice, u sirokom luku izbegavaj sve sto u sebi ima glukozno-fruktozni sirup i naravno secer. nikako ni slatkise za dijebeticare, jer oni u sebi imaju vestacke zasladjivace, a to je i gore nego da jedes secer. mislim da bi med smela, po kasicicu dnevno. on takodje ima visok gl. index, ali je bar prirodan. mozes da jedes kompot, ili da skuvas puding sa vocem, bez secera. mislim da se ni fruktoza ne preporucuje, neka me neko ispravi ako gresim. recimo ono sto znam da sigurno sme je domaci sladoled - umuti se jedna pavlaka ili kiselo mleko i pomesa sa jagodicama, malinama isl. vocem. nisam spremala, ali planiram. [sm=smiley1.gif] vidi ovaj link http://www.vitkigurman.com/recepti-sadrzaj/ imas negde na pola strane recepte za slatkise. sto se mahunarki tice, ja ih obozavam i redovno ih jedem. uz njih jedem hleb (kupujem neki od 70% razenog brasna, bar je onako crn i tezak). hleb ne jedem uz jela u koja ide integralni pirinac ili krompir. mada krompir jaaaako retko spremam, eventualno kada kuvam corbu ubacim 2 krompira, ali to je na lonac corbe, pa nije strasno.
|
|
|
|