Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 3.2.2014 21:24:49
|
|
|
|
Dee Dee
|
Zdravo svima. Prvi put sam na nekom ovakvom forumu. Vidim da su mnoge od vas dobro informisane i upućene u ono što me zanima, pa ću da vas pitam. Ovako, da pođem od početka. Poslednju menstruaciju sam imala 30.12.2013. inače mi je redovan coklus. Tako da mi danas kasni tačno 10 dana. U petak, 31.01. sam uradila test, pozitivan je. Danas sam bila na uz, nema jasnih znakova graviditeta.Uterus je uvećan, endometrijum zadebljan, 21,3mm. u desnom jajniku je bila ovulacija, ima žuto telo. Dr veruje da je trudnoća, ali je još ne vidi, idem opet za 5 dana. Jako sam nestrpljiva, i ako neko ima nešto da me posavetuje i razjasni, bila bih zahvalna.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 3.2.2014 21:31:43
|
|
|
|
madre
|
dee, dobro nam dosla nema sta da se razjasnjava, osim da si poranila sa pregledom... jos je rano da bi se ista videlo na uz... a sve ostalo sto si napisala deluje u savrsenom redu! cestitam
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 3.2.2014 21:35:26
|
|
|
|
dunja RR
|
Dee dee, dobrodošla Kao što već Madre reče, još je rano da se nešto vidi na uz. Meni su prvi UZ radili sa 6-7 nedelja, možda čak i kasnije. Druži se sa nama na forumu, jer ovde puno korisnih tema za trudnice, i proći će brzo vreme do sledećeg pregleda. Navijamo da bude sve ok
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 3.2.2014 21:37:36
|
|
|
|
Dee Dee
|
Pa pretpostavila sam da je rano, ali ovaj moj navalio, da što pre sazna, jer je jako uzbuđen. Pa se danas razočarao, ko će da čeka još 5 dana...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 3.2.2014 21:46:42
|
|
|
|
Hajnalka
|
Dee dee veruj mi zuto telo + uvecan uterus je jako pozitivna stvar,jako obecava cestitam
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 6.2.2014 15:01:27
|
|
|
|
gluvarce
|
Dee dee cestitam od i dobro nam dosla.sacekaj jos malo pa onda opet na uz.jos jednom cestitam
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.2.2014 0:43:41
|
|
|
|
Dee Dee
|
Evo i da vam javim novost. Bila jutros na uz. I trudna sam.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.2.2014 8:36:24
|
|
|
|
IVA 11
|
Čestitam ti
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 11:47:56
|
|
|
|
Minja23
|
IZVORNA PORUKA: Minja23 inace...danas mi se desilo da je dosla,ali prvi put u zivotu jako jako svetle boje...3 puta sam isla do wc-a...prva dva puta (danas) je bilo na ulosku,na trecem ulosku sad sam gledala nema nista...a stomak je polako (tek sad) poceo da me kida...a kad sam prvi put ugledala tu rozikastu krv nisam oset_ila nikakvu bol u stomaku,kao da ne treba da dobijem...uhh...videcu veceras...pa javljam sutra... IZVORNA PORUKA: Minja23 uh...stanje ...dosla vesticara e vala prava je vestica na metli...e sad...islo mi je 3 dana(traje mi 6-7) i sinoc stalo (znaci manje od 3 dana)....samo je stalo... necu da se nadam nicemu zato sto je bila obilna ....a danas idem da radim AMH i zakazala sam ASA test na torlaku za 18. idemo daljeeee da ispunimo saaaan Milichice87 kakva je kod tebe situacija? jao drage moje,ja sam i sebi dosadila sa mojim pitanjima ,ali moram sta cu...ovo sam citirala sta sam pisala za januar da bih vam ispricala situaciju od juce na moj 24.dan ciklusa kad sam prokrvarila to se desilo juce oko 10 ujutru i stavim ulozak ,a na ulosku do kraja dana samo belicas_t sekret...stavim jutros opet,nema nista... Prokrvarila sam malo iako treba da dobijem najranije 24. ,dogovorila se sa dr.za hsg,odradila briseve...odnos smo imali 22.dc i ne mogu da pomislim da imp.krvarenje jer se ono javlja kasnije,a namerno nismo imali odnose za vreme plodnih dana da ne bih posle razmisljala sta ako...?Krvarenje je bilo oskudno jedna veca kap na vesu,e sad ne znam koje je boje jer je i ves bio roze boje,ali nije ono bas roze nego malo jace... Iskreno ne ocekujem da je ,ali mi recite sta biste vi radile na mom mestu... Sutra idemo na torlak da radimo antitela... e da a od simptoma jedno veliko NISTA,ali nista,a nemam ni simptome pred ... e sad sam stvarno zbunjena...ne znam kad mi je dr dezuran,ne znam sta ovo moze biti,da li je to mens.,jer ako jeste moram se javiti da zakazemo ranije hsg... mislila sam da je i sad cekam da krene ,a ona nece... e zbunjena sam da vise nema ''de e da a ono sto me tek brine,ako sam sluuuucajno (onih 5%) trudna,plasi me sto sam posle ciklusa isla na pregled i nabijali mi ono cudo,jel moze to da steti plodu ako uopste postoji i uzimali mi briseve(za hsg) ...
< Poruku je uredio Minja23 -- 17.2.2014 11:49:36 >
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 12:00:25
|
|
|
|
nata11
|
Ops 2x ista poruka. Neka obrise neko od RR-ovka ako moze
< Poruku je uredio nata11 -- 17.2.2014 12:04:47 >
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 12:02:14
|
|
|
|
nata11
|
Minja meni se desilo samo jednom da sam van ciklusa imala jednu kap i nista vise i ja sam ubedjena da su mi bili malo poludeli hormoni jer mi je taj mesec bio uzasno stresan. Sto se tice uzimanja briseva mislim da to nemoze da utice da poremeti trudnocu. Ukoliko vise nemas krvi vec samo sekret ja bih iskreno radila antititela.
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 12:06:12
|
|
|
|
Minja23
|
nata11 :) da ,sigurno cu raditi antitela jer se rade iz krvi pa mi to nije problem,nego ne znam sta da ocekujem hmmm...bar da krene da znam da je to - to...krv je inace kad se setim bila braonkasta tamnija...jesam se malo potresla par dana ranije,ali to je bio jedan dan,a meni se to nikad nije desilo zbog stresa(pogotovu tih "malih" doza stresa) :)))))) ne znam...videcu sta cemo ,a bas sam planirala hsg da odradim ovog meseca i onda sam sve zavrsila javljam ako dodje danas ,sutra...ali sta da radim ako ne dodje...jel treba ranije da se javim doktoru i da mu to kazem?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 12:11:06
|
|
|
|
nata11
|
Minja ako ne dodje mozes da odradis betu ii se vidis sa dr cisto da ga pitas, da budes sigurna ali i sama kazes da ti nije bila O tako da ... Znam i ja kada mi se to prvi put desilo da sam se bas iscimala jer su mi ciklusi tacni u sat ali desi se. Evo posle toga svi rezultati koje sam radila su OK.
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 13:30:50
|
|
|
|
Minja23
|
uh...pa ne znam da li je bila O ja samo predpostavljam da nije,a ovog meseca nisam pratila O ...ali ne moze ni da bude impl.krvarenje jer smo muckali samo 2-3 dana pre ovog krvarenja,a impl.krvarenje je 6-12 dana nakon zaceca,nego me muci-sta li je? ebi kad se desilo jel je bilo tako samo 2 kapi i stalo ili je bio ciklus normalan koji je poranio???
< Poruku je uredio Minja23 -- 17.2.2014 13:33:27 >
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 17.2.2014 15:51:07
|
|
|
|
vonavoj
|
minja,mozda je pad progesterona,pa zato imas krvarenje,proveri hormone! a "ono" cudo ne moze da steti,jer se brisevi i rade na pocetku trudnoce i dr isto pregleda!
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 19.2.2014 8:52:11
|
|
|
|
Minja23
|
heheh hvala vam vonavoj od one kapljice se nije nista pojavljivalo,a recicu dr jer tek 25.ocekujem ciklus...jedino sto primecujem da me krsta bas nisko bole,nekad jako zignu,a nekad kao da osetim da peku jao zene moje,ja moram da vam kazem da sam ja samoj sebi haos 2 dana me uzasno boli glava,ali uzasno i ja kao necu da pijem lekova(kao ajde mozda je) cccc vonavoj moguce je da je progesteron jer mi nikada nije bas nesto bio previsok...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 20.2.2014 13:12:12
|
|
|
|
marinale
|
Pozdrav devojke, Ja sam trebala dobiti u subotu ili nedelje, tada mi je bio 29. I 30. dan i ništa. Inače su mi grudi uvećane i bolne a obično mi pred menstruaciju nekako splasnu, a sada su tvrde i bolne. Inače gladna sam nenormalno, čak se i noću budim da jedem...vadila sam krv u petak i malo su mi bili povećani leukociti, neko kaže da je to vrlo često pokazatelj trudnoće... Šta mislite o mom slučaju?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 20.2.2014 13:17:32
|
|
|
|
mika79
|
Marinale najbolje je da uradiš test ili betu, tako ćeš biti sigurna, mi navijamo da je
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 20.2.2014 13:23:10
|
|
|
|
IVA 11
|
Izvadi betu i znaćeš na čemu si.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 20.2.2014 13:25:45
|
|
|
|
marinale
|
Joj tako imam neko loše iskustvo sa tim testovima, valjda se bojim da se ne razočaram, ne znam...ali moj muž je rekao ako do subote ne dobijem radimo test...joj tako se brinem...mada nikad mi baš ovoliko nije kasnilo I samo da pitam da li je neko imao ovakvu situaciju. 29 dana ciklusa kada sam trebala dobiti, rano ujutru dok sam još ležala toliko me je zaboleo levi jajnik da sam mislila umreću, a nakon toga ceo taj dan me je nekako sevao desni jajnik, i kad sam legla da spavam užasno me je boleo stomak kao pred menstruaciju i ujutru ništa...nikad nisam imala bolove u jajnicima pred menstruaciju
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 24.2.2014 11:53:03
|
|
|
|
Minja23
|
devojke,tj.zene koje ste vec bile trudne - zanima me kada pocinju da bole grudi u trudnoci?da li je i to individualno?ja bih trebala sutra da dobijem da bih planirala hsg,ali nemam nikakve simptome da cu da dobijem(ne bole me grudi,nisam naduvena,jedino jedem dosta,nemam bubuljica po licu)... A i ako sam slucajno trudna(imam male mucnine ali tek oko 10-11 ujutru,ne pre -mada sam ih imala i pre pred ciklus) ,kako to da me ne bole grudi e sad...mi zelimo bebicu jako -zaista,ali smo vec uplatili more i tako mi se ide :),a svesna sam da ako ostanem moram da ga otkazem(ne zelim da rizikujem toliko zeljenu trudnocu) desava mi se da kad krenem u wc i pogledam u ves on bude mokar jel se to nekome desilo do sada? a inace ne idem tako cesto u wc kao sto bi mozda trebalo(malo cesce nego inace) hvala vam puno unapred,ali i ako dobijem radujem se tom moru koje zeljno iscekujem i samo na taj odmor mislim od januara jer prosle godine nisam uzela ni dan odmora
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 24.2.2014 21:06:04
|
|
|
|
marinale
|
Devojke, evo samo da se javim sa lepim vestima Malo pre sam uradila test i pojavile su se dve crtice
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 24.2.2014 22:36:53
|
|
|
|
madre
|
marinale, bravo, svaka cast! cestitam minja, stvarno jeste individualno... nekog bole tek posle pozitivnog testa, nekog vrlo brzo posle ovulacije, a nekog uopste ne bole.
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 27.2.2014 9:14:39
|
|
|
|
Minja23
|
hvala madre ,mene su pocele tek pre dva dana da peku s vremena na vreme a bole me mnogo vise bocno(do pazuha???)....jao kad biste samo znale sta se sve meni vrzma po ovoj blesavoj glavi marinaleeeeee cestitam dragaaaaaa
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 27.2.2014 15:19:21
|
|
|
|
Milica82
|
Evo i mene da se javim. Elem, suprug i ja smo bili aktivni tokom plodnih dana. Treba da dobijem u ponedeljak po nekom rasporedu ali ja nemam nikakve simptome (nikad ih nisam ni imala). Jedino je sto jako cesto idem u wc i stalno sam gladna. Radila sam test koji je bio negativan ali mislim i da je bilo rano za njega. Nisam nesto opterecena ali mi je u podsvesti jer zelim drugo dete (pogotovu sto me ceka otkaz kad se vratim na posao)! Sta vi mislite i da li je uoopste mogce da se zatrudni tako brzo? Koja je verovatnoca?! Ja sam prvi put zatrudnela posle 3 meseca (bio je spontani u desetoj nedelji). Drugi put mi je isto toliko trebalo i sin sad ima 18 meseci. Sinoc mi je cak i mazio i ljubio stomak...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?