|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
28.10.2013 18:29:16   
misika
Uzas..
Mene su danas sutirali tamo kao na pokretnoj traci, ni dobar dan ni nista. Primila me jedna zena ja mislila ona radi administraciju, kad ono doktorica??? Ni jednom me nije pogledala, posle me prebace u drugu sobu na ultrazvuk, iza paravana, a u prostoriji jos njih 5-6, i tokom ultrazvuka pridruze se nama jos dvoje, odma iza paravana, jedan doktor mi je gledao u gacice (jer mi je dr rekla da se ne skidam, samo da svucem pantalone do clanaka), a drugi je u jednom momentu oteo dr onu sondu iz ruke (koja se nalazila u mom organizmu :) i krenuo da drnda da pronadje desni jajnik.
A ja se tesim, sigurno imaju puno posla i veliku guzvu pa zaborave i na osnovnu ljubaznost dobar dan-dovidjenja.. Jedino je sestra sa odeljenja bila ljubazna..
No javicu se kad vidim sta ce biti sledece..

(odgovor članu Staša88)
Direktna veza do poruke: 276
28.10.2013 21:30:02   
GagaT
Devojke ja sam zakazala HCG za 6. Novembar. Mens sam dobila 25.Oktobra. HCG treba da bude radjen 13DC. Meni su prilikm zakazivanja rekli da je to jako dobro. Sta vi mislite? I to vidim da su nekom rekli da ne sme odnose da ima? Da li je to tacno? Meni nisu rekli to osim da 1h pre pregleda popijem 2x diklofenak. (Pregled se ne radi u Srbiji)

Puno pozdrava svima.

(odgovor članu Staša88)
Direktna veza do poruke: 277
29.10.2013 8:37:16   
Maja1309
Gago drago mi je da si dobila termin, ja se baš ne razumijem kako šta treba, al mislim da sam negdje pročitala da se večer prije iza ponoći ne smije ništa jesti... pročitaj malo po webu pripreme za hsg...

Drago mi je d aje krenulo nešto da se radi...

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 278
29.10.2013 8:57:24   
misika
GagoT,
Istina je da ne treba imati odnose, samo zato da slucajno nebi ostala trudna pre HSG, jer ce te zraciti rengenom. Ako ides na pregled bez anestezije ne treba ti nikakva druga priprema..
Sretno i javi se, ja se nadam da ce i mene snimiti do tada :))

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 279
29.10.2013 9:18:43   
misika
Zakazan mi je pregled sutra ujutru. user posted image
Joj jedva cekam da vidim sta ce biti user posted image

(odgovor članu misika)
Direktna veza do poruke: 280
30.10.2013 16:20:15   
misika
Evo da javim za zene iz novog sada ako nekada budu citale user posted image
Danas sam isla u GAK na HSG.
Otisla sam jutros u 15 do 7, kod sestre se preuzme dokumentacija i onda se na salteru otvori karton, nesto pre 8 je sofer dosao po nas user posted image i odvezao nas u klinicki centar na rengenologiju gde nas je doktor cekao.
Od lekova nismo nista dobili, bas nista. Meni je jedna devojka koja je isto radila HSG dala pola bensedina i jedan lek za bolove, posle cega se vise nisam nista bojala :)
Nakon pregleda, otprilike 30 sekundi nakon poslednjeg snimka u uspravnom polozaju su mi rekli da se obucem i izadjem user posted image
Par minuta nakon sto sam izasla, sestra je rekla da mogu da idem kuci, a rezultate da podignem oko 1 na odeljenju.
Mene je bolelo, ali samo dok je ubrizgavao kontrast, najjaci bol nije trajao duze od 20 sekundi, posle cega sam manje vise bila ok. Nalaz mi je dobar i ukoliko u narednih 6 meseci ne dodje do trudnoce, predlaze se insemenacija.
Prilicno su ubrzani, jednoj devojci je bilo lose, nju su takodje odmah poslali kuci i ja sam je drzala da ne padne dok joj muz nije dosao.
Zameram im jedino ubrzanost, ne toliko zbog mene, jer mi je bilo ok, ali sta bi ta zenica sama radila na ulici dok joj muz nije dosao..
Eto nadam se da ce nekome znaciti moje iskustvo user posted image

(odgovor članu misika)
Direktna veza do poruke: 281
30.10.2013 16:40:26   
gale77
Misika uradila si veliku stvar. Obirom da je rezulata dobar sici ce i user posted image .

(odgovor članu misika)
Direktna veza do poruke: 282
30.10.2013 17:46:35   
misika
Hvala puno..
Konacno sam se rasteretila posle par meseci..
Sad u nove pobede!!

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 283
4.11.2013 12:50:57   
GagaT
Zenskaci, hvala na podrsci i info. Ovde zakazuju hcg odmah nakon mens, moras da ih zoves prvog dana ciklusa. Moj naraniji termin je 13DC. Mislim da je to u redu a odnos sam imala i cu imati 9 DC. Sto je po zdravoj logici ok. Ljubac nasim rr-kama :-D

(odgovor članu misika)
Direktna veza do poruke: 284
5.11.2013 9:31:32   
Maja1309
Gagi gdje si nam ti? Kako si danas? Kad sutra ideš na HSG?

Ti si mene zaboravila :(

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 285
5.11.2013 9:39:11   
iva80

IZVORNA PORUKA: GagaT
Moj naraniji termin je 13DC. Mislim da je to u redu a odnos sam imala i cu imati 9 DC. Sto je po zdravoj logici ok. Ljubac nasim rr-kama :-D

Gago, ako planiras da imas odnos tog ciklusa kada ides na HSG, tj neposredno pre HSGa- ne bih ti to preporucila!!! Ja sam u maju bila na HSGu i pre istog nikako ne treba imati odnose jer ti se ubrizgava kontrast pod pritiskom koji moze da ošteti spermiće, a ako i dodje do oplodnje, može biti čudo...ne pozitivno...nadam se da me razumeš...

you try-you fail,
you try-you fail,
but the only true failure is when you stop trying!
So, YOU MUST WIN!!!

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 286
5.11.2013 9:50:12   
Maja1309
Iva misliš ako dođe do oplodnje, što je mala vjerojatnost 9dc, može doći do oštećenja ploda?

(odgovor članu iva80)
Direktna veza do poruke: 287
5.11.2013 10:46:41   
iva80
Maja, spermići žive u našem organizmu i do 5-7 dana, a onda se desi ovulacija i oplodnja...zato nije preporučljivo PRE zahvata imati odnose, već posle, onako produvana user posted image

you try-you fail,
you try-you fail,
but the only true failure is when you stop trying!
So, YOU MUST WIN!!!

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 288
5.11.2013 10:48:30   
Maja1309
ma nešto sumnjam da toliko žive u najčešćim slučajevima.

Ja sam mišljenja da žive 2-3 dana :)

(odgovor članu iva80)
Direktna veza do poruke: 289
5.11.2013 11:44:25   
sana.
Ja kad sam malo citala i istrazivala pre nego sto sam otisla na HSG-e sam nasla kao ne preporucuje se pre hsg imati taj ciklus uopste odnose,tek posle kad se odradi...i meni je moja doktorka rekla posle hsg sacekati dva dana i onda krenuti sa odnosima najbolje svaki drugi dan.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 290
5.11.2013 11:58:43   
nata11
Gago ako ides na HSG stvarno nije preporicljivo imati odnose. Posebno sto ti ides 13 dc. Jesi vec zakazala_ Kada je HSG

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 291
5.11.2013 12:15:18   
Maja1309
Gago javi seeeeeeeeeeeeeeeee

čekamo te...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 292
5.11.2013 12:23:43   
sana.
Jel ima neka od devojaka kojoj se posrecilo posle hsg u smislu user posted image ,ja cekam evo vec drugi mesec da vidim da li smo uspeli...user posted image

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 293
5.11.2013 12:35:48   
Maja1309
Sana vjerujem da će ti se neka od djevojaka javiti.
A reci mi molim te, kako ide taj hsg, jel se oba jajovoda od prvog puta pregledavaju? i ako uoče neke poteškoće jel ti odmah tada to poprave dok sredstvo ubrzgavaju? ispričavam se što se nestručno izražavam?

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 294
5.11.2013 12:41:01   
Maslacak15
Malenac 76 je zatrudnela prvi ciklus posle HSG a posle skoro dve godine pokusavanja. To sam sigurna. HSG ne popravlja nista, to je samo dijagnosticka metoda. Smatra se medjutim, da kod jako malih necistoca sam prolazak kontrasta moze da deluje povoljno. Ali to je da tako kazem sporedni efekat. Metoda sluzi samo za utvrdjivanje prohodnosti jajovoda i obicno ako su stvarno neprohodni pregled tu ne moze nista da promeni nego je neophodna operacija....

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 295
5.11.2013 12:49:46   
Maja1309
hvala ti maslačak, nije mi to bilo jasno. super bi bilo kad bi našoj gagi pomoglo kao malenoj. Gaga je to zaslužila kao i svaka ženica koja čeka svoju bebicu.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 296
5.11.2013 13:02:58   
sana.
Dobro je Maslacak objasnila,kao taj kontrast moze da ocisti samo ako su postojale neke manje sluzave priraslice a pravile su problem...

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 297
6.11.2013 8:00:59   
Maja1309
Nadam se da će nam se danas gaga javiti. Danas je trebala na hsg. Nadam se da ne treba ostati u bolnici nakon zahvata.

Gago držimo ti fige user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 298
6.11.2013 15:41:07   
misika
Ja nisam imala odnose nakon HSG jer sam dobila antibiotik 5 dana. Ja sam dobila doksicilin (dovicin) koji inace moze da deluje lose na plod u odredjenom procentu pa nisam htela da rizikujem, a iskreno i tri cetri dana sam se osecala rovito i uopste mi nije bilo do muckanja user posted image
Videcemo sledeci mesec!! Ja mislim da je meni ipak nesto "progurano" jer je kontrast prosao kroz jajovode tek nakon forsirane aplikacije sto je bilo nesto najbolnije sto sam do sada u zivotu osetila.. I doktor je rekao da je u pocetku delovalo da nisu prohodni. Srecom traje kratko..
Uglavnom navijajte za moje user posted image

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 299
10.11.2013 21:55:10   
GagaT
Cao drage moje. Izvinjavam se sto me nije bilo saapovrstnim info.
Evo ovako. Rezltat je u redu postoji prrohodnost. Nije me nista bolelo ni u toku pregleda a ni posle. 30 min pre zakazanog pregleda sam popila 2 diklofenaka protiv bolova. Osecaj je kratkotrajni i bio je kao prvi dan menas kad polzi krv da istece. Tako da ja sam imala srecu. Hvala na brizi.ljubac svima.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here