Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 10.11.2013 23:08:52
|
|
|
|
degu
|
Super Gaga Skinula si veliku brigu s vrata
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 13.11.2013 12:14:22
|
|
|
|
bojanka
|
pozdrav devojke, da li moze da mi kaze neka koja je radila hsg u frontu onaj izvestaj od interniste da li rade tamo ili moram da odradim pre zakazivanja? sve ostalo sam prikupila, ali ako moram i to ne mogu da stignem u dz vec privatno ako moze tako uopste?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.11.2013 13:25:43
|
|
|
|
Sicilijana
|
IZVORNA PORUKA: bojanka pozdrav devojke, da li moze da mi kaze neka koja je radila hsg u frontu onaj izvestaj od interniste da li rade tamo ili moram da odradim pre zakazivanja? sve ostalo sam prikupila, ali ako moram i to ne mogu da stignem u dz vec privatno ako moze tako uopste? Tek treba da radim, ali znam da se izvestaj od interniste dobija u tvom DZ pre nego sto odes tamo da zakazes. Ja sam dobila uput od ginekologa iz DZ za internistu u istom DZ, pa sa tim svim papirima ides u Front prvi dan ciklusa da zakazes HSG. Onda ti oni tamo kazu sta dalje, mislim da ti ostaje kod njih samo da ti anesteziolog da odobrenje i nista vise. Nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom, a ako jesam, javi kako je bilo....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 29.11.2013 9:49:06
|
|
|
|
misika
|
Drage moje, da li bi neko mogao da podeli svoje iskustvo oko simptoma nakon HSG.. meni je sad prvi ciklus nakon HSG, i prosli ciklus i ovaj skroz se drugacije osecam tj stalno osecam svoje organe.. Menstruacija mi je bila najbolnija ikada u zivotu, drugacija u trajanju i strukturi, grudi su mi narasle za dva broja.. Nakon toga ova prva O mi je takodje bila bolna i to ne samo jajovodi nego sam imala i ziganja u predelu materice. Sve razmisljam mozda je to sve dobro, da se nesto namesta, obnavlja endometrijum itd.. Nebi rekla da sam prehladjena ili da imam upalu, jer sam popila prepisane antibiotike, nemam tegobe sa sekretom i tako to...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 29.11.2013 10:04:22
|
|
|
|
nata11
|
Misika ja nisam imala nikakve simptome, sve mi je bilo kao i pre HSG
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 29.11.2013 10:15:33
|
|
|
|
misika
|
hvala puno na odgovoru... mozda bi mogla da se posavetujem sa doktoricom.. nije nikakav bol, prosto neki stalni osecaj u donjem stomaku..
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 29.11.2013 11:59:54
|
|
|
|
sana.
|
IZVORNA PORUKA: misika Drage moje, da li bi neko mogao da podeli svoje iskustvo oko simptoma nakon HSG.. meni je sad prvi ciklus nakon HSG, i prosli ciklus i ovaj skroz se drugacije osecam tj stalno osecam svoje organe.. Menstruacija mi je bila najbolnija ikada u zivotu, drugacija u trajanju i strukturi, grudi su mi narasle za dva broja.. Nakon toga ova prva O mi je takodje bila bolna i to ne samo jajovodi nego sam imala i ziganja u predelu materice. Sve razmisljam mozda je to sve dobro, da se nesto namesta, obnavlja endometrijum itd.. Nebi rekla da sam prehladjena ili da imam upalu, jer sam popila prepisane antibiotike, nemam tegobe sa sekretom i tako to... Evo ja da ti kazem svoje iskustvo koje je identicno skoro kao tvoje,ja sam pre dva ipo meseca radila HSG do pre toga imala sam onako bolne menstruacije ali nista preterano,isto mi je prva menstruacija posle HSG-a mi je bila ne daj Boze bolovi jaki,jajnici me zigali a tad sam jos pila neke cajeve i za smanjivanje menstrualnih bolova ali ni malo nisu mi pomogli,i druga je bila takodje bolna...moglo bi se reci dve najbolnije menstruacije u mom zivotu...ali mislim da to nije nista strasno vec svaka od nas drugacije reaguje nekog boli nekog ne,nemoj da se brines..
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 30.11.2013 18:04:30
|
|
|
|
misika
|
sana. hvala na odgovoru.. ja se ne brinem, na prvu loptu bi pomislila da je to sve dobro i super mi je dosao tvoj komentar jer ocigledno nije retko da ostane taj neki osecaj duze vreme.. nadam se da cemo biti uskoro u toj grupi kojima je pregled delovao povoljno
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 23.12.2013 16:06:25
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: bubamara88 Zdravo svima MM i ja pokusavamo vec duze vrme da dobijemo bebu.Krenuli smo da radimo sve potrebne analize da bi utvrdili u cemu je problem.Njegov spermogram i spermokultura su uredu,moje analize hormona,briseva takodje u redu,doktorka mi je dala da uradim hsg koji je takodje u redu,jajovodi prohodni i pravilni (hsg radjen 15.12.).Rekli su mi da odnose mogu imati odma sutradan i da vecina zena po tom postupku ostaje u drugom stanju.Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo,tj da li se nekome posrecilo da posle hsg ostane u drugom stanju
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 23.12.2013 16:11:43
|
|
|
|
bubamara88
|
Hvala na pomoci,nova sam,pa jos nisam prelistala sve teme
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 23.12.2013 16:13:09
|
|
|
|
Ana RR
|
Samo polako, tu smo ako negde zapne
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.12.2013 17:13:17
|
|
|
|
misika
|
Bubamara, zelim da vam beba uspe sto pre.. Mislim da ima dosta slucajeva da zabebe posle hsg-a, ali koliko sam ja trazila i citala po netu ne postoji neko istrazivanje koje to i potvrdjuje i uglavnom se svi ogradjuju da sam pregled nema terapeutsko dejstvo vec samo dijagnosticko.. Ja sam u slicnoj situaciji, svi nalazi uredni a bebe nema vec dve godine, sada mi je treci ciklus nakon HSGa. Meni na otpusnoj listi pise da mi se predlaze insemenacija 6 meseci nakon HSG ukoliko ne dodje do spontane trudnoce... Ja planiram ovaj mesec da radim test na antispermatozidna antitela i mozda antitela na stitnu zlezdu, cisto da vidim da li je problem u tome.. Ukoliko i to bude uredno, nista mi drugo ne preostaje sem da cekam ili da idem na insemenaciju Nadam se da sam ti pomogla :)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.12.2013 17:23:16
|
|
|
|
bubamara88
|
Hvala draga i ja tebi zelim isto Mi malo duze cekamo,sedma godina. Ja sam hsg radila privatno,posto su me dva puta bukvalno otkacili u Visegrackoj sa pricom da im je nestao kontrast! E posle drugog puta sam poludela,platila i zavrsila za manje od 15 min i otisla kuci. Meni je ova doktorka,privatno de sam radila,rekla da odma pokusamo i da ako se nista ne desi,ako zelim da im se javim 15januara da kod njih sve uradim bez cekanja. U visegradskoj mi inseminaciju nisu ni pomenuli...i strasno su ne ljubazni.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.12.2013 20:36:09
|
|
|
|
Staša88
|
IZVORNA PORUKA: misika Drage moje, da li bi neko mogao da podeli svoje iskustvo oko simptoma nakon HSG.. meni je sad prvi ciklus nakon HSG, i prosli ciklus i ovaj skroz se drugacije osecam tj stalno osecam svoje organe.. Menstruacija mi je bila najbolnija ikada u zivotu, drugacija u trajanju i strukturi, grudi su mi narasle za dva broja.. Nakon toga ova prva O mi je takodje bila bolna i to ne samo jajovodi nego sam imala i ziganja u predelu materice. Sve razmisljam mozda je to sve dobro, da se nesto namesta, obnavlja endometrijum itd.. Nebi rekla da sam prehladjena ili da imam upalu, jer sam popila prepisane antibiotike, nemam tegobe sa sekretom i tako to... Ja posle HSG-a tri dana nisam mogla da sedim bukvalno,mada me sasam procedura uopste nije bolela osetila je jesam ali nista strasno, primila sam buskopan pre same intervencije mozda je i to pomoglo mada ne verujem ali posle, mislila sam da ce mi sve poispadati iz mene...i prvi sledeci ciklus je bio bolan baš a posle je sve došlo na svoje mesto valjda.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 14.1.2014 20:49:04
|
|
|
|
elenab
|
Pozdrav od novog clana Vec dvije godine pokusavam da ostanem trudna i odradila sam neke nalaze, izmedju ostalog i Ogtt sa insulinemijom...da ne smaram rezultatima...ginekolog mi je rekao da pijem siofor od 500mg 2x dnevno.S ozbirom da cekam ciklus kako bi zakazala HSG , Interesuje me da li smijem piti siofor prije HSG ? Hvala
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 31.1.2014 16:12:00
|
|
|
|
mala_74
|
Posle onog kolapsa na komisiji u Frontu i sumnje na hydrosalpings odradila sam HSG... Nema reci o hydrosalpingsu i prohodni jajovodi.... Radila sam ga privatno pod anestezijom posto u Front nisam htela da udjem vise nikada.... Ja kazem da sam znala da je tako mnogo ranije bih ga odradila ;)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 3.2.2014 13:34:28
|
|
|
|
Minja23
|
drage moje,ja sam resila da odradim taj HSG napokon,posto su prosli put zastareli rezultati pa sam se posle malo olenjila... e sad dobila sam info.od neke doktorke da nisu potrebni novi nalazi hormona(inace su mi uvek bili dobri,a datiraju iz jula prosle god.) ,vec samo brisevi nista mi nije jasno...jel je to moguce???
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 3.2.2014 17:18:43
|
|
|
|
nata11
|
Meni je to Minja i logicno. Hormone ces odraditi kasnije a za sada samo briseve, papu i ako radis u totalnoj anesteziji onda valjda moras i kod interniste, to vec nisam sigurna jer nisam radila u totalnoj.
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 11.2.2014 13:24:29
|
|
|
|
Minja23
|
hvala puno :) nata11... eh,bar da je to,pa da znam u cemu je bio problem svih ovih godina hvala vam unapred zene
< Poruku je uredio Minja23 -- 11.2.2014 13:25:23 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 16.2.2014 18:40:12
|
|
|
|
anita
|
Minja, razlikuje se od dr. do dr. Ja sam pokusavala da HSG uradim u KC Nis ali su me setali par meseci.Trazili su mi spermogram od supruga, hormone, briseve... Nakon setanja od par meseci resila sam da HSG uradim privatno.Radila sam privatno na klinici u Le. Bili su mi potrebni svi brisevi koji su morali da budu OK. HSG sam radila odmah posle ciklusa ( dr.mi je rekao da mora da se odradi do 12 dc ). Ja sam radila 7 dc. Otisla sam u zakazano vreme, anesteziolog je obavila kratak razgovor sa mnom, objasnila mi je kako se radi. Radila sam pod totalnom anestezijom, trajalo je oko 25 min. Odmah nakon intervencije sam dobila snimke i otpusnu listu. Jedan jajovod propusta kontrast a drugi oskudno. Nakon HSG-a par dana me je boleo stomak.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 2.3.2014 9:02:17
|
|
|
|
krsticdr
|
Zdravo devojke,ja sam odlagala taj HSG plašeći se...a nekako mi se dešavalo kad rešim kod privatnika da radim on me smori sa gomilom analiza koje mi trazi...hormona i slično...tako da sam uvek odustajala..e sad sam rešila opet :) ovog puta sam naišla na jednog koji će mi uraditi ( bez anastezije) HSG,bez milion analiza.. Radiću za 8 dana jer sam ušla u ciklus prekjuče...sutra idem da se dogovorim oko detalja,vremena i sl. Pisacči vam iskustvo..nadam se da cu posle moći da imam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 2.3.2014 9:12:48
|
|
|
|
branki*
|
kazu da je pozeljno da pre hsg-a uradis vaginalni i cervikalni bris,jer ako ima nekih bakterija,postoji mogucnost da prilikom produvavanja te bakterije dospeju u trbusnu duplju i rasire se. zelim ti da bude sve kako treba i sto pre dodje bebica
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 2.3.2014 14:13:44
|
|
|
|
isidora88
|
drugarica je radila HSG (tj. dr je pokusala, ali nije mogla da ubaci kontrast, grlic joj je bio zacepljen tako mi je rekla), morala je na laparoskopiju gde su joj odtranili priraslice sa materice, dijagnoza da su jajovodi zacepljeni. ona hoce da proba sada ponovo HSG, jel moze tako da joj se odcepe?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 2.3.2014 14:37:57
|
|
|
|
branki*
|
isidora,ako je radila laparoskopiju i rekli joj da su jajovodi neprohodni,onda nema potrebe da radi hsg,jer nece nista dobiti time.da je nesto moglo da se sredi,sredili bi i verovatno su pokusali,prilikom laparoskopije.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 2.3.2014 15:51:01
|
|
|
|
isidora88
|
hvala branki, i ja sam tako mislila, ona se nada da ce ipak moci prirodno, ali tesko, nazalost, dr im je rekao da su kandidati za vto
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?