Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.10.2013 10:39:25
|
|
|
|
branki*
|
gago,obavezno uradi hsg.ako postoje manje priraslice,moze se desiti da prilikom ubrizgavanja kontrasta,jajovodi se "otpue",tj."produvaju".ako su bas zapuseni,uputice te na laparoskopiju.u svakom slucaju,znaces kakvo je stanje i sta dalje da cinis.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.10.2013 11:40:11
|
|
|
|
Jole84
|
Gago dobijaš vrlo vrednu analizu,meni je tek hsg pokazao pravo stanje posle mnogo godina ultrazvukova. Rezultati su mi bili katastrofalni a sad sam kao što znaš trudna. Srećno draga Branki moram da te ljubnem
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.10.2013 11:50:14
|
|
|
|
branki*
|
jole,jole,svaka ti je zlatna
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 21.10.2013 7:34:11
|
|
|
|
GagaT
|
Hvala vam ljubicice moje. Da Jolence znam da si bebecka i jako sam srecna zbog tebe. Znaci mogu da me prodzaraju!? hahaha Hocu radicu to. Puno vas ljubim.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 21.10.2013 21:05:58
|
|
|
|
sana.
|
JOLE posle koliko od HSG-a si ostala u drugom stanju...prvi mesec?Meni prvi mesec nije bio uspesan ?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 21.10.2013 21:39:37
|
|
|
|
Jole84
|
Sana tek posle 9 meseci,meni hsg nije pomogo da ostanem trudna,već da se nađu problemi. Kakav ti je rezultat? Želim ti puno sreće Gago oni nek te džaraju a ja ću da te prašim,pa šta upali
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 2:16:01
|
|
|
|
sana.
|
Moji jajnici prohodni e sad su nam dali sansu tri meseca prirodno posle HSGa ja sam se nadala da ce nesto vec biti zbog toga sto su prvi mesec najprohodniji jajnici a i prosli mesec sam bila na Klomifenu a on ima dugorocno dejstvo...pa sam se nadala da ce te dve kombinacije uroditi plodom ali nisu .A ti da li si posle Hsg-a imala neki potpomognut postupak ili je prirodno kazi nam sta je da prepisemo.Zelim ti brzu i laku
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 8:03:36
|
|
|
|
iva80
|
Sana, i kod mene sve OK, sve lepo prohodno,hormonni su dobri itd...sledeći mesec mi je 6 meseci posle HSGa sledeći korak laparoskopija (tako su mi rekli)... Jole se pripremala za VTO i iznenadilo je to malo slatko čudo- prirodno!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:04:15
|
|
|
|
Jole84
|
Ivice moja Sana meni su baš loši bili rezultati hsg-a pa sam dobila terapije magnetima i laserima na fizikalnoj medicini,posle nekog vremena sam radila 2 inseminacije,sve neuspešno itd...Posle borbe od 4 godina,avgusta sam sakupila papire za vto i kad je trebalo da ih predam za prvostepenu komisiju,saznam da se čudo desilo Digla sam ruke od prirodnog zatrudnjivanja i valjda se malo opustila i skrenula misli. Kako si odreagovala na klomifen,imaš li ovulacije,kakvi su ti hormoni? Želim vam puno sreće od srca i da vam se put do bebe skrati na malu putanjicu
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:17:26
|
|
|
|
branki*
|
jole,ljubavi,a sta je bilo sa tvojim rezultatom hsg-a?kakvi laseri i magneti?nisam nikad cula za to..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:22:56
|
|
|
|
Jole84
|
Branki čini mi se da je bio najgori ovde od svih produvavanja Pokazalo mi je da imam priraslice,upalu grlića materice koja je bila toliko jaka da mi je ostavila "ožiljak" i suzila grlić,i plus dvorogu matericu,koja srećom nije bila za operaciju već malo blaži oblik. Bilo je sigurno još nečeg ali ne mogu da se setim,znam da sam pala u trans kad su rezultati stigli. Tad su mi preporučili te terapije na fizikalnoj medicini (magneti,struja i laseri) išla sam čini mi se mesec,dva,i poboljšale su mi se ovulacije.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:28:01
|
|
|
|
branki*
|
ahaa,ok.shvatam sad.eto,vidis,sta je priroda i kako nikad 1 i 1 nisu 2 u ljudskom organizmu.. mazi bebu
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 20:48:12
|
|
|
|
GagaT
|
Jole, oni dzaraju ti prasis.. A na koga cemo da nabedimo kad zatrudnim...hhahahahhahahahahahah Ne smem vise da citam o iskustvima dovoljno sam saznala sto me zanimalo. Hvala vam drage moje lepotice. Za sve
< Poruku je uredio GagaT -- 22.10.2013 20:49:39 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 14:42:59
|
|
|
|
sana.
|
Devojke a zasto se ide na laparaskopiju ako je HSG dobar...ja sam imala problem sa ovulacijom tj.niskim progesteronom i to sam popravila Klomifenom,uvek sam lepo odreagovala na klomifen po 2-3 folikula 20mm primim Pregnyl i nista...Jos nisam radila hormone one sto se rade 3dmc TSH,FSH,LH...to cu raditi ako sad dobijem mecu pa na svoju ruku a valda necu dobiti.. ..Svim zelim lepu i laku trudnocu a za cekalice sto pre .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 14:50:44
|
|
|
|
sana.
|
Devojke procitala sam negde da je nekima devojkama posle HSG-a pomoglo valda i to pile su Ocajnicu,C.Zdravac i Virak...ja ovaj mesec probavam i tako
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 17:29:36
|
|
|
|
Jole84
|
Sana moj ti je savet da prvo proveriš hormone pa onda sve ostalo. To mu dođe kao početna analiza
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 18:06:22
|
|
|
|
sana.
|
Ok hvala ti...ja sam do sad radila samo prolaktin i progesteron......a moracu i ovo pa ko zna mozda tu lezi problem.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 26.10.2013 19:38:43
|
|
|
|
Staša88
|
Ćao devojke , ja sam radila HSG i rezultat je grozan, obe tube su mi neprohodne , doktorka mi preporučuje VTO ali ja a nekako ne mogu da se pomirim sa tim, krenula sam sa skupljanjem nalaza ali mi se ne da. Jel znate vi koliko košta na privatnoj klinici produvavanje jajovoda laparaskopijom i to bi da pokušam...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 26.10.2013 19:53:48
|
|
|
|
branki*
|
stasa,ja ne znam koliko kosta laparoskopija privatno,ali mozes i drzavno to da uradis.sa uputom je besplatno.ja sam radila laparoskopiju i histeroskopiju preko uputa u GAK-u.
< Poruku je uredio branki -- 26.10.2013 20:00:44 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 26.10.2013 19:54:27
|
|
|
|
Maslacak15
|
Stasa88, ja ti nebi savetovala privatnu kliniku nego ozbiljnu drzavnu bolnicu, jer se ne radi bas o tako naivnoj stvari. Nije "produvavanje" nego operativno otcepljivanje laparoskopskim putem. Ali i ja bih na tvom mestu isto postupila. Ako je to zaista jedini problem, a operacija uspe sto zavisi od tipa zacepljenja i ostecenja, zatrudneces kao od sale posle toga. Puno te pozdravljam i raspitaj se gde je najbolja ginekoloska hirurgija. Devojke imaju puno iskustva....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.10.2013 11:29:17
|
|
|
|
gale77
|
Stasa u Nisu postoji jedan dr koji radi privatno, i koji na osnovu snimaka i merenja pritiska u kanalima preporucuje ti dalje postupke. Ako je pritisak zadovoljavajuc otpusava ih, a ako ne savetuje VTO.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.10.2013 16:43:18
|
|
|
|
Staša88
|
Hvala devojke, bila sam kod tri različita lekara i svo troje mi je reklo različite stvari...više nisam pametna, jedna doktorka me priprema na VTO, druga neće i da čuje za to...pa bih ja malo da se sklonim od svo troje...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 28.10.2013 17:15:30
|
|
|
|
misika
|
Drage zene, Danas sam bila u GAKu i konacno predala sve papire za HSG.. I sad cekam da me zovu :) Inace danas mi je 9 dan ciklusa i rekli su mi da cak ni ne znaju da li ce mi zakazati ove nedelje??? u sustini sedi kuci, cekaj poziv i nemoj da imas odnose. Da li je neko od vas radio ili cuo da se radi HSG posle 10. dana ciklusa? Da li je moguce da je svejedno..
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 28.10.2013 17:55:13
|
|
|
|
Staša88
|
meni su isto nešto kasno radili i kad sam otišla kod drugog doktora rekla mi je da su mi tube neprohodne verovatno jer je HSG kasno rađen...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 28.10.2013 17:56:11
|
|
|
|
Staša88
|
mada nije rekla da je to 100% posto razlog , užas, nisu normalni
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....