Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.10.2013 10:39:25
|
|
|
|
branki*
|
gago,obavezno uradi hsg.ako postoje manje priraslice,moze se desiti da prilikom ubrizgavanja kontrasta,jajovodi se "otpue",tj."produvaju".ako su bas zapuseni,uputice te na laparoskopiju.u svakom slucaju,znaces kakvo je stanje i sta dalje da cinis.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.10.2013 11:40:11
|
|
|
|
Jole84
|
Gago dobijaš vrlo vrednu analizu,meni je tek hsg pokazao pravo stanje posle mnogo godina ultrazvukova. Rezultati su mi bili katastrofalni a sad sam kao što znaš trudna. Srećno draga Branki moram da te ljubnem
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 20.10.2013 11:50:14
|
|
|
|
branki*
|
jole,jole,svaka ti je zlatna
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 21.10.2013 7:34:11
|
|
|
|
GagaT
|
Hvala vam ljubicice moje. Da Jolence znam da si bebecka i jako sam srecna zbog tebe. Znaci mogu da me prodzaraju!? hahaha Hocu radicu to. Puno vas ljubim.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 21.10.2013 21:05:58
|
|
|
|
sana.
|
JOLE posle koliko od HSG-a si ostala u drugom stanju...prvi mesec?Meni prvi mesec nije bio uspesan ?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 21.10.2013 21:39:37
|
|
|
|
Jole84
|
Sana tek posle 9 meseci,meni hsg nije pomogo da ostanem trudna,već da se nađu problemi. Kakav ti je rezultat? Želim ti puno sreće Gago oni nek te džaraju a ja ću da te prašim,pa šta upali
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 2:16:01
|
|
|
|
sana.
|
Moji jajnici prohodni e sad su nam dali sansu tri meseca prirodno posle HSGa ja sam se nadala da ce nesto vec biti zbog toga sto su prvi mesec najprohodniji jajnici a i prosli mesec sam bila na Klomifenu a on ima dugorocno dejstvo...pa sam se nadala da ce te dve kombinacije uroditi plodom ali nisu .A ti da li si posle Hsg-a imala neki potpomognut postupak ili je prirodno kazi nam sta je da prepisemo.Zelim ti brzu i laku
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 8:03:36
|
|
|
|
iva80
|
Sana, i kod mene sve OK, sve lepo prohodno,hormonni su dobri itd...sledeći mesec mi je 6 meseci posle HSGa sledeći korak laparoskopija (tako su mi rekli)... Jole se pripremala za VTO i iznenadilo je to malo slatko čudo- prirodno!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:04:15
|
|
|
|
Jole84
|
Ivice moja Sana meni su baš loši bili rezultati hsg-a pa sam dobila terapije magnetima i laserima na fizikalnoj medicini,posle nekog vremena sam radila 2 inseminacije,sve neuspešno itd...Posle borbe od 4 godina,avgusta sam sakupila papire za vto i kad je trebalo da ih predam za prvostepenu komisiju,saznam da se čudo desilo Digla sam ruke od prirodnog zatrudnjivanja i valjda se malo opustila i skrenula misli. Kako si odreagovala na klomifen,imaš li ovulacije,kakvi su ti hormoni? Želim vam puno sreće od srca i da vam se put do bebe skrati na malu putanjicu
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:17:26
|
|
|
|
branki*
|
jole,ljubavi,a sta je bilo sa tvojim rezultatom hsg-a?kakvi laseri i magneti?nisam nikad cula za to..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:22:56
|
|
|
|
Jole84
|
Branki čini mi se da je bio najgori ovde od svih produvavanja Pokazalo mi je da imam priraslice,upalu grlića materice koja je bila toliko jaka da mi je ostavila "ožiljak" i suzila grlić,i plus dvorogu matericu,koja srećom nije bila za operaciju već malo blaži oblik. Bilo je sigurno još nečeg ali ne mogu da se setim,znam da sam pala u trans kad su rezultati stigli. Tad su mi preporučili te terapije na fizikalnoj medicini (magneti,struja i laseri) išla sam čini mi se mesec,dva,i poboljšale su mi se ovulacije.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 13:28:01
|
|
|
|
branki*
|
ahaa,ok.shvatam sad.eto,vidis,sta je priroda i kako nikad 1 i 1 nisu 2 u ljudskom organizmu.. mazi bebu
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 22.10.2013 20:48:12
|
|
|
|
GagaT
|
Jole, oni dzaraju ti prasis.. A na koga cemo da nabedimo kad zatrudnim...hhahahahhahahahahahah Ne smem vise da citam o iskustvima dovoljno sam saznala sto me zanimalo. Hvala vam drage moje lepotice. Za sve
< Poruku je uredio GagaT -- 22.10.2013 20:49:39 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 14:42:59
|
|
|
|
sana.
|
Devojke a zasto se ide na laparaskopiju ako je HSG dobar...ja sam imala problem sa ovulacijom tj.niskim progesteronom i to sam popravila Klomifenom,uvek sam lepo odreagovala na klomifen po 2-3 folikula 20mm primim Pregnyl i nista...Jos nisam radila hormone one sto se rade 3dmc TSH,FSH,LH...to cu raditi ako sad dobijem mecu pa na svoju ruku a valda necu dobiti.. ..Svim zelim lepu i laku trudnocu a za cekalice sto pre .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 14:50:44
|
|
|
|
sana.
|
Devojke procitala sam negde da je nekima devojkama posle HSG-a pomoglo valda i to pile su Ocajnicu,C.Zdravac i Virak...ja ovaj mesec probavam i tako
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 17:29:36
|
|
|
|
Jole84
|
Sana moj ti je savet da prvo proveriš hormone pa onda sve ostalo. To mu dođe kao početna analiza
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 24.10.2013 18:06:22
|
|
|
|
sana.
|
Ok hvala ti...ja sam do sad radila samo prolaktin i progesteron......a moracu i ovo pa ko zna mozda tu lezi problem.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 26.10.2013 19:38:43
|
|
|
|
Staša88
|
Ćao devojke , ja sam radila HSG i rezultat je grozan, obe tube su mi neprohodne , doktorka mi preporučuje VTO ali ja a nekako ne mogu da se pomirim sa tim, krenula sam sa skupljanjem nalaza ali mi se ne da. Jel znate vi koliko košta na privatnoj klinici produvavanje jajovoda laparaskopijom i to bi da pokušam...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 26.10.2013 19:53:48
|
|
|
|
branki*
|
stasa,ja ne znam koliko kosta laparoskopija privatno,ali mozes i drzavno to da uradis.sa uputom je besplatno.ja sam radila laparoskopiju i histeroskopiju preko uputa u GAK-u.
< Poruku je uredio branki -- 26.10.2013 20:00:44 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 26.10.2013 19:54:27
|
|
|
|
Maslacak15
|
Stasa88, ja ti nebi savetovala privatnu kliniku nego ozbiljnu drzavnu bolnicu, jer se ne radi bas o tako naivnoj stvari. Nije "produvavanje" nego operativno otcepljivanje laparoskopskim putem. Ali i ja bih na tvom mestu isto postupila. Ako je to zaista jedini problem, a operacija uspe sto zavisi od tipa zacepljenja i ostecenja, zatrudneces kao od sale posle toga. Puno te pozdravljam i raspitaj se gde je najbolja ginekoloska hirurgija. Devojke imaju puno iskustva....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.10.2013 11:29:17
|
|
|
|
gale77
|
Stasa u Nisu postoji jedan dr koji radi privatno, i koji na osnovu snimaka i merenja pritiska u kanalima preporucuje ti dalje postupke. Ako je pritisak zadovoljavajuc otpusava ih, a ako ne savetuje VTO.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 27.10.2013 16:43:18
|
|
|
|
Staša88
|
Hvala devojke, bila sam kod tri različita lekara i svo troje mi je reklo različite stvari...više nisam pametna, jedna doktorka me priprema na VTO, druga neće i da čuje za to...pa bih ja malo da se sklonim od svo troje...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 28.10.2013 17:15:30
|
|
|
|
misika
|
Drage zene, Danas sam bila u GAKu i konacno predala sve papire za HSG.. I sad cekam da me zovu :) Inace danas mi je 9 dan ciklusa i rekli su mi da cak ni ne znaju da li ce mi zakazati ove nedelje??? u sustini sedi kuci, cekaj poziv i nemoj da imas odnose. Da li je neko od vas radio ili cuo da se radi HSG posle 10. dana ciklusa? Da li je moguce da je svejedno..
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 28.10.2013 17:55:13
|
|
|
|
Staša88
|
meni su isto nešto kasno radili i kad sam otišla kod drugog doktora rekla mi je da su mi tube neprohodne verovatno jer je HSG kasno rađen...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo 28.10.2013 17:56:11
|
|
|
|
Staša88
|
mada nije rekla da je to 100% posto razlog , užas, nisu normalni
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 7 neobičnih činjenica o spermiIstražujući, otkrili smo između ostalog i da sperma sprečava depresiju kod žena, kao i da služi za negu ženske kože, a d...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?